מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחור במתן פסק דין בשל תקלה טכנית במערכת נט-המשפט

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה יש לקבוע, שהמבקש לא סתר את המצאת פסק הדין לידיו ביום 10.12.2019, כפי שהיא מתועדת במערכת נט המשפט.
ב"כ המבקש טען עוד, שניסה להגיש את העירעור ביום 12.3.2020, אולם בשל 'תקלה טכנית בתקשורת' - שלא הובאה לה אסמכתא כלשהיא - העירעור לא נקלט לרישום והוגש פעם נוספת ביום 17.3.2020.
כפועל יוצא מטענתו לפיה פסק הדין היתקבל לידיו רק ביום 12.2.2020, אשר נדחתה על ידנו, טענותיו של המבקש באשר לאיחור בהגשת העירעור, מתייחסות אך ורק לתקופה שמיום 12.3.2020 ועד ליום 17.3.2020.
זאת ועוד, פסק הדין ניתן מספר חודשים טרם החל 'משבר הקורונה' וכשלושה חודשים טרם החלת תקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין במצב חרום מיוחד), התשנ"א-1991 על בתי הדין לעבודה ביום 16.3.2020.
...
לאחר בחינת טיעוני הצדדים בבקשה ועיון בחומר המצוי בתיק, באתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להידחות.
אשר לסיכויי הערעור – לאחר עיון בתיק באתי לכלל מסקנה, שלא ניתן לקבוע שהם טובים.
זאת ועוד, גם אם תִמצֵא אחיזה לסברה לפיה יש לראות את נפילתו של המבקש ביום 6.12.2015 כ"אירוע חיצוני" שגרם לנזק, ממילא עולה מפסק דינו של בית הדין האזורי, כי החזקה הקבועה ברישא של סעיף 83 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 נסתרה, נוכח קביעתו העובדתית הפוזיטיבית של בית הדין האזורי כי המבקש נפל "עקב חולשה ברגליים שאינה קשורה לעבודה". סוף דבר – הבקשה נדחית והערעור אינו מתקבל לרישום.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בפתח העירעור שהוגש, טען בא-כוח המערער כי בשל תקלות טכניות בפתיחת קבצים במחשב שבמשרדו, נודע לו על פסק הדין שניתן "רק לפני כשבועיים". בתגובה לבקשת משיב 2 למחיקת העירעור, טען המערער כי יש למנות את המועד להגשת ערעור החל ממתן ההחלטה הנוספת (6.11.2018) הואיל ומדובר ב"תיקון" פסק הדין, כאשר החלטה זו הגיעה לידיעתו ביום 31.12.2018.
בא-כוח המערער חזר על הטענות שהעלה לפני הרשמת, ובעיקר כי היה מקום לקבוע כי מניין הימים להגשת העירעור חל מיום מתן ההחלטה הנוספת, כי תקלה טכנית במחשבים במשרדו גרמה לכך שפסק הדין וההחלטה הנוספת הגיעו לידיו באיחור, וכי קיימת הצדקה להאריך את המועד להגשת העירעור בשל טעות שנפלה בהבנת הדין.
עוד מוסיף המערער וטוען כי לאחר שניתן פסק דינה של הרשמת התברר לו כי עיון במערכת נט המשפט מגלה כי "משלוח ההודעות ניכשל" ולפיכך כלל לא הייתה מסירה כדין.
...
דין הערעור להידחות.
הערעור נדחה אפוא.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 7518/20 לפני: כבוד הרשם רון גולדשטיין המערער: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. פלונית 2. פלוני 3. פלוני 4. פלוני הודעת הבהרה מטעם המערער ולחלופין בקשה להארכת מועד להגשת ערעור; תשובת המשיבה; תגובת המערער לתשובת המשיבה ][]פסק-דין
מזכירות בית המשפט המציאה לצדדים החלטה שיפוטית באמצעות מנגנון "הודעה באתר". אחד מבעלי הדין טוען כי פעולת ההמצאה אינה תקפה, לנוכח תקלה טכנית שהקשתה עליו לעיין בהחלטה השיפוטית במערכת "נט המשפט". האם יש בטענה זו כדי לשלול את תוקפה של ההמצאה? זו הסוגיה המתעוררת במקרה דנן.
‏לכן, הובהר בתקנות כי בתצהיר שמגיש הנמען ניתן להעלות טענות הנוגעות לאי-הגעת או לאי-קבלת ההודעה בתיבה, הא ותו לא. הינה-כי-כן, טענות מסוג אחר המועלות בתצהיר, כגון קשיים בגישה לתיבת הדואר האלקטרוני, או תקלות טכניות שהקשו על העיון בהחלטה במערכת "נט המשפט", אינן יכולות ככלל לפגוע בתוקפה של ההמצאה המתגבשת כאמור לאחר שההודעה "הגיעה" או "התקבלה" בתיבת הדואר האלקטרוני.
וברוח דומה קבע לאחרונה בית הדין הארצי לעבודה (כב' השופטת ל' גליקסמן) בעירעור על החלטת כב' הרשמת א' קוקה בעיניין אלעסם הנ"ל, כי "אין זה משנה האם 'ניכנס' עורך הדין לצפות בפועל בפסק הדין באמצעות לחיצה על הקישור שנשלח לכתובת הדוא"ל שלו אם לאו, אלא האם אכן נשלחה אותה הודעה לתיבת הדוא"ל והתקבלה בה. ככל שהתקבלה, הייתה המצאה כדין, בין אם הנמען עיין בה ובין אם לאו" (ע"ר (עבודה – ארצי) 60431-06-20‏ ‏אלעסם נ' גידולי ירקות ברוכי בצלאל את חלילי רמי בע"מ, פיסקה 12 (27.4.2021)).
בשלהי הדברים אך לא בשולי חשיבותם אציין כי גם אם אתעלם מן התעוד בדבר "צפייה היזומה" בהחלטת הפסלות ביום בו ניתנה, וגם אם אתעלם לטובת המערער מפעולת ההמצאה במנגנון "הודעה באתר", עדיין אין מנוס מן המסקנה כי ההליך הוגש באיחור.
...
בשלהי הדברים אך לא בשולי חשיבותם אציין כי גם אם אתעלם מן התיעוד בדבר "צפייה היזומה" בהחלטת הפסלות ביום בו ניתנה, וגם אם אתעלם לטובת המערער מפעולת ההמצאה במנגנון "הודעה באתר", עדיין אין מנוס מן המסקנה כי ההליך הוגש באיחור.
לסיכום: ההליך דנן הוגש באיחור ואין הצדקה להאריך בדיעבד את המועד להגשתו.
בהינתן מסקנה זו אין מנוס ממחיקת ההליך וכך אני מורה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 16.11.2019 הביא בית הדין לידיעת המערער, כי העירעור הוגש באיחור, תוך שהתאפשר למערער להגיש התייחסותו לכך.
המערער אישר בסעיף 4 לתגובתו מיום 20.10.2019 ובסעיף 6 לתגובתו מיום 22.11.2019, שההודעה התקבלה בתיבת הדואר האלקטרוני שלו "בצרוף קישור אל פסק הדין עצמו". עם זאת טען, כי שהה בחו"ל באותה עת ללא הציוד הנידרש לכניסה למערכת נט המשפט, ומשכך העיון בפסק הדין התאפשר לו בפועל רק ביום 12.9.2019.
לכן, הובהר בתקנות כי בתצהיר שמגיש הנמען ניתן להעלות טענות הנוגעות לאי הגעת או לאי קבלת ההודעה בתיבה, הא ותו לו. הינה כי כן, טענות מסוג אחר המועלות התצהיר, כגון קשיים בגישה לתיבת הדואר האלקטרוני, או תקלות טכניות שהקשו על העיון בהחלטה במערכת "נט המשפט", אינן יכולות ככלל לפגוע בתוקפה של ההמצאה המתגבשת כאמור לאחר שההודעה "הגיעה" או "התקבלה" בתיבת הדואר האלקטרוני".
...
לאחר בחינת טענותיו של המערער ועיון בחומר המצוי בתיק, באתי לכלל מסקנה, כי הערעור הוגש באיחור, וכי אין לקבלו לרישום.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ע"ר 23159-06-18 מנשרוב נ' מוסקוביץ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת חנה קיציס מערער בוריס מנשרוב ע"י ב"כ עו"ד ינון אוחיון משיבים 1. יצחק מוסקוביץ 2. דן חברה לתחבורה ציבורית בע"מ ע"י ב"כ עו"ד צבי רפפורט פסק דין
בבקשה נטען כי לא ניתן היה להגיש את העירעור במועד עקב תקלה טכנית בנט המשפט, והודגש כי העירעור הוגש באיחור של יום אחד בלבד.
כב' הרשמת ציינה כי טענת המערער לפיה האיחור נגרם עקב תקלה במערכת נט המשפט היא טענה כוללנית, והיה על המערער לפרט את מהות התקלה, משכה, המועד בו התגלתה, וכיוצ"ב. נקבע, כי טענה כוללנית לתקלה במערכת נט המשפט אינה יכולה להחשב כטעם מיוחד.
...
באשר לסיכויי הערעור, טוען המערער כי בית משפט קמא לא נתן משקל לראיה נוספת, אשר הוגשה על ידו בערעור העיקרי , המאששת את גרסתו ומביאה למסקנה כי הממצאים שנקבעו בפסק הדין שגויים מיסודם.
יחד עם זאת באתי לידי מסקנה כי במקרה זה יש מקום להאריך את המועד; לא מצאתי מקום לפקפק בטענת ב"כ המערער כי תקלות במערכת הנט הן שמנעו את הגשת הערעור במועד ותקלה זו היא בגדר טעם מיוחד; תקנה 528 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984, מקנה לבית המשפט סמכות להאריך מועד הקבוע בחיקוק מטעמים מיוחדים שיירשמו.
בנסיבות אלו היה מקום לטעמי לקבל את הבקשה להארכת המועד תוך חיוב המערער בהוצאות הבקשה, וכך אני מורה כעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו