מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחור בהעברת רכבים שנרכשו במכרז

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

במוקד התובענה, הטענה כי הודעות בדבר נסיעה בלא מינוי בנתיב המיועד לכך נשלחות באיחור ניכר – כך שעד שמובא לידיעתם של משתמשים כי הם למעשה אינם מחזיקים במינוי בתוקף, הם מוסיפים ליצבור קנסות בגין נסיעות נוספות בנתיב למנויים.
רקע עובדתי כמתואר בהחלטת האישור, פרויקט מינהרות הכרמל הוא פרויקט תעבורתי הכולל מינהרות החוצות את רכס הכרמל (להלן: הפרויקט או מינהרות הכרמל); וכרמלטון היא החברה שזכתה במיכרז לתיכנון, בנייה והפעלה של הפרויקט.
לפי תצהיר מאת לחמן, הוא מכר את רכבו שהיה מנוי על מינהרות הכרמל ושכח להעביר את המינוי לרכב החדש שרכש.
...
ויודגש כי הדברים נאמרים למעלה מן הצורך ובלא להביע עמדה, שכן המדיניות העדכנית של כרמלטון אינה עומדת לביקורת בהליך זה. משאלה פני הדברים, אף אין מקום להיעתר לטענתה החלופית של כרמלטון כי יש לראות בהתנהלותה בתקופה הרלוונטית לבקשת האישור ככזו שעומדת בסטנדרט "זמן סביר", שכן היא עשתה כמיטב יכולתה לשלוח את החשבונות בזמן מהיר בכפוף ליכולותיה הטכנולוגיות באותה העת.
מאחר שבקשת האישור מבוססת על הטענה כי התנהלות כרמלטון מפרה את חובתה לשלוח את החשבון בתוך זמן סביר והפרה זו היא שמביאה לכך שנהגים מפרים צוברים קנסות נוספים, ואין טענה שחלה עליה חובה להודיע על ההפרה מיד לאחר ביצוע ההפרה הראשונה – מקובלת עליי טענת כרמלטון כי הגדרת הקבוצה המיוצגת צריך שתישען על יסוד "הזמן הסביר"; ולא שתכלול כל נהג שקיבל קנסות נוספים, בין אם ביצע את ההפרות הנוספות בתוך "הזמן הסביר" למשלוח החשבון ממועד יצירת החיוב, בין אם לאו.
על יסוד כלל האמור, הבקשה לרשות ערעור נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בבקשת האישור נטען, כי המשיבה, קבוצת כרלמטון בע"מ, בעלת הזיכיון להפעלת מִנהרות הכרמל (להלן: "המשיבה" ו-"פרויקט מינהרות הכרמל"), מיידעת את הנהגים, שנסעו בנתיב המנויים ללא מנוי, על ההפרה, ועל הקנסות שספגו עקב כך, באיחור ניכר שאינו עומד בהגדרת "זמן סביר" מבצוע הנסיעה כנדרש בחוק.
המשיבה, קבוצת כרמלטון בע"מ, זכתה במיכרז לתכנונו, בנייתו והפעלתו של פרויקט מינהרות הכרמל.
לו היה המבקש יודע שאינו מנוי, כך על פי בקשת האישור, היה מפסיק מיד את הנסיעה ללא מנוי ומסדיר את הנושא על ידי העברת המנוי מהרכב שמכר לרכב שרכש, כפי שאכן עשה לאחר שנודע לו. לאחר קבלת החשבון, פנה המבקש למשיבה בבקשה שזו תבטל את הקנסות, שנבעו מטעות בתום לב. המבקש קיבל תשובה טלפונית, לפיה הופחתו הקנסות למחצית.
...
לפיכך, ועל-פי דרישת סעיף 14(א) לחוק תובענות ייצוגיות, הריני מורה כדלהלן: אני מאשר הגשת תובענה ייצוגית נגד המשיבה, כבקשת המבקש, בכפוף לאמור בהחלטה זו. הקבוצה בשמה תנוהל התובענה הייצוגית היא "כל נהג שנסע בנתיב המנויים בכביש האגרה "מנהרות הכרמל", ללא הסכם שימוש, וחויב בפיצוי והחזר הוצאות בגין נסיעות שביצע החל מנסיעתו המפרה השנייה ועד למועד היידוע, קרי קבלת החשבון הראשון".
המשיבה תשלם למבקש הוצאות משפט בגין הבקשה בסך 17,550 ₪.
אני קובע מעקב לבדיקת הגשת כתבי בי דין לפי תקנות 5-6 ליום 22.1.18.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במסגרת הוראת השעה 56.023 נקבע: "ההחלטה על מתן סיוע לרכישת רכב רפואי בהתאמה אישית שמחירו עולה על מחיר הרכב היציג לו הנה חד פעמית ואין פירושה מתן זכות קבועה...". לפיכך, נידרשת בחינה מחודשת של הצורך בהתאמת רכב רפואי חריג וכן בדיקה עדכנית של מהנדס רכב (לצורך התאמת כלי רכב עדכני).
ההחלטה מיום 6.10.2016 אינה רלוואנטית יותר בהנתן שהמשיב הורה על בחינת התאמה נוספת, ולאחר שזו בוצעה ניתנה החלטה חדשה, שהיא ההחלטה עליה מלין העותר ועומדת לבקורת בפסק דין זה. בהתייחס להחלטה מיום 10.6.2020, מודה המשיב שהיא ניתנה באיחור, לאחר הגשת העתירה המקורית, אך לעותר ניתנה הרשות לתקן את עתירתו.
איני רואה כל פסול אם הוועדה תעביר לעיונו של הנכה את חוות הדעת של המהנדס מטעמה שבדק את התאמתם של כלי רכב שונים למגבלותיו.
אני סבורה כי בהתנהלות זו של ועדת המכרזים נפל פגם ולתוצאתו אתייחס בהמשך.
...
בדומה למה שנקבע בענין פלוני אני סבורה כי החזרת הדיון לועדת החריגים איננה אפקטיבית וסעד שכזה יגרום להתמשכות ההליכים ולעלויות מיותרות.
התוצאה היא כי גם לפי חוות דעתו של המהנדס אפרים קיים רכב זול יותר מסובארו פורסטר המתאים למגבלותיו של העותר ויש לאשר לו לרכוש רכב זה. נזק נוסף- לטענת העותר יש לחייב את המשיב בירידת ערך המוגדלת שנגרמה לרכב שבחזקתו עכשו מאחר וחלפו יותר מ-4 שנים מאז היה אמור להחליף את הרכב.
סוף דבר אני מקבלת את העתירה וקובעת כי הרכב המתאים לעותר הינו רכב מסוגשברולט אקוינס בנפח מנוע של 1500 סמ"ק. המשיב ישא בהוצאות העותר ובשכר טרחת עורך דינו בסך של 12,000ש"ח. ניתן היום, כ"ט שבט תשפ"א, 11 פברואר 2021, בהעדר הצדדים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

התביעה שבפני הנה תביעה כספית על סך 32,200 ₪ בגין נזקים, שלטענת התובע, נגרמו לו כתוצאה מכך שרכבים שרכש מהנתבעת במסגרת מיכרז, הועברו אליו באיחור ותוך שבוצעו בהם שינויים אשר הפחיתו את ערכם.
...
לאחר שעיינתי במסמכים שבפני, שקלתי את טענות הצדדים והתרשמתי באופן בלתי אמצעי מעדותם, שוכנעתי כי דין התביעה להידחות.
יחד עם זאת, התובע ביקש שהות לאתר את ההקלטה ולא השמיע אותה בסופו של דבר במהלך הדיון.
לאור כל האמור, לא מצאתי כי התובע הוכיח את עילת תביעתו ואת טענותיו ואני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לאחר תיקון כתב התביעה, הסעד הכספי שתבעו התובעים הורכב מרכיבי נזק כדלקמן: אובדן רווח מאי השכרת צימרים בסכום של 202,575 ₪ לשנה ובמשך 5.5 שנים (מיום 09.12.10 עד מועד הגשת התביעה) סה"כ 1,114,163 ₪; פיצוי בגין התייקרות עלויות הבנייה כתוצאה מן האיחור במסירת המיגרש בסכום של 2,000 ₪ למ"ר בסה"כ 500,000 ₪; הפרישי הצמדה וריבית בגין כספים שהוחזקו על ידי הנתבעות בסכום של 2,353 ₪; פיצוי בגין הוצאות שכירות בתקופת העיכוב בסכום של 264,000 ₪ ופצוי בגין עוגמת נפש בסכום של 100,000 ₪.
בנוסף, במסגרת כתב התביעה המתוקן דרשו התובעים צו לאכיפת ההסכם כפי שנחתם בשנת 2009, וכן דרשו להורות למועצה למסור להם את המיגרש בהתאם להסכם הפיתוח ובהתאם לתשריט, כך שעמוד החשמל המונע כניסת כלי רכב לחניית המיגרש יועתק למקום אחר ושהמועצה תחויב לפנות אדמה מן המיגרש בנפח של 500 קוב.
לעניין מספר המעוניינים במיכרז (לכאורה לפי הפירסום, 900 איש, מוצג ת/1), לא הוכח כי נתון זה נימסר על ידי המועצה ובנוסף יש הבדל בין מתעניינים לבין מי שבפועל מגישים הצעה לרכישת מיגרש.
כאמור לעיל, גם יהל לא פנתה אל התובעים בעיניין זה. לאחר שהפיתוח הועבר מיהל למועצה ולאחר שרמ"י הוציאה בינואר 2014 מיכרז שני למגרשים בנווה זוהר והצליחה לשווק כימעט 60 מגרשים נוספים, הרי שכפי שעולה מתצהירו של מר דוננפלד, המועצה פירסמה מכרזים לבצוע עבודות הפיתוח וביוני 2015 הוחל בבצוע עבודות הפיתוח.
...
המועצה טוענת כי בהיעדר יריבות בינה לבין התובעים ממילא אין מקום לחייב אותה בשום פעולה כלפיהם ולא ניתן לאכוף עליה הסכם שהיא אינה צד לו. אני דוחה את התביעה של התובעים למסור להם את המגרש על פי הסכם הפיתוח עליו חתמו.
על כן התביעה לאכיפה ולצווים שונים נדחית.
סוף דבר לאחר שדחיתי את התביעה כנגד המועצה וכנגד יהל, אני מחייבת את התובעים לשאת בהוצאותיהן ובשכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 60,000 ₪ לכל אחת מהן וזאת בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו