במסגרתה של ההחלטה הנ"ל התקבלה בקשת המבקש להארכת מועד להגשת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בכפר סבא (הרשם הבכיר א' רגב), מיום 19.7.2022, בת"ט 49221-05-20, תוך התנייתה של הארכה בתשלום הוצאות בסך 3,500 ש"ח על ידי המבקש, לטובת המשיבים.
במסגרת ההסכם הוסכם על ייצוגו של המבקש על ידי המשיבים בעירעור על החלטת המפקחת על המקרקעין, תוך שנקבע כי שכר הטירחה יעמוד על סך 12,000 ש"ח, בצרוף מע"מ כחוק, בחלוקה לשלושה תשלומים.
הינה כי כן, התניית מתן הארכה להגשת ערעור בתשלום הוצאות מהוה פיתרון מידתי שיש בו לאזן בין האנטרס של מבקש הארכה למיצוי זכותו להשיג על פסק-דין שניתן בעיניינו, לבין האנטרס בסופיות ההליך (ראו רע"א 1054/21 בן מרדכי נ' אלוני, פסקה 16 (25.3.2021); ע"א 5993/08 חברת סונובר שיווק דלקים בע"מ נ' סולי ש. ואנו הנאמן על נכסי חברת רם, פסקה 2 (31.1.2010)).
גם בעיניין זה, החלטה כי בנסיבות העניין מוצדק יהיה להתנות את מתן הארכה בתשלום הוצאות, הנה החלטה דיונית, ששיקול הדעת המוקנה לערכאה הדיונית בהקשרה הנו רחב ביותר, אשר ערכאת העירעור ממעטת להתערב בה.
אשר לטענת המבקש כי הערכאות קמא היתעלמו מכך שהגיש את בקשת הארכה במועד וכי זו נדחתה על ידי מזכיר משפטי בשל אי-עמידתה בהוראות התקנות – טענה זו נטענה לראשונה בשלב זה של הבקשה שבפניי, כאשר בערכאות קמא טען המבקש כי אמנם איחר בהגשת הבקשה, אולם זאת נוכח הוראות שנמסרו לו מ-"מרכז המידע". די בטעם זה על מנת לדחות את הטענה (ראו: רע"א 4443/22 פרץ נ' שוחט, פסקה 18 והאסמכתאות שם (7.8.2022)).
...
דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובות המשיבים.
מהטעמים שלעיל, דין הבקשה להידחות.
עם זאת, נוכח העובדה שמבחינה נומינלית ההוצאות שנפסקו בדנן אינן גבוהות במידה יוצא דופן, ובהינתן שבעניין סכום ההוצאות (להבדיל מעצם פסיקתן), לא נשמעה מפי המבקש כל טענה, לא מצאתי שיש באמור כדי להטות את הכף בעניננו, ובמסגרת "גלגול שלישי".
סיכומו של דבר: הבקשה נדחית, משלא נתבקשה תשובה לא יעשה צו להוצאות.