עוד נטען כי כיום הוא מצוי בהליך איחוד תיקים בהוצאה לפועל בשל חובות בסך 56,982 ₪.
סמכות בית-המשפט למינוי מומחה קבועה בתקנה 87 (ד) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018, הקובעות כדלקמן:
"בית המשפט רשאי, אם מצא הצדקה לכך, לפטור בעל דין מצרוף חוות דעת בעיניין שברפואה לכתב הטענות או לדחות את מועד הגשתה; התובע והנתבע יבקשו את הפטור או את הדחייה כאמור לכל המאוחר עם הגשת כתב התביעה וכתב ההגנה בהתאמה".
כלומר, הכלל הוא שיש לצרף חוות דעת רפואית כדי להוכיח עניין ברפואה, אולם לבית-המשפט סמכות, כאמור, לפטור בעל דין מלעשות כן.
כמו כן לבית המשפט סמכות למנות מומחה רפואי מטעם בית המשפט, כקבוע בתקנה 88 (א) לתקנות:
"בית המשפט רשאי בכל עת למנות מטעמו מומחה, כמה מומחים או צוות של מומחים למתן חוות דעת בעיניין שבמומחיות, ולתת מזמן לזמן הוראות והנחיות בנוגע למילוי התפקיד".
ראו גם בעיניין זה: רע"א 10251/02 חמים וטעים נגד דואני, פ"ד נז(1) 797 (2003), רע"א 8015/96 צור שמיר חברה לביטוח בע"מ נגד בוריסי, דינים נא 438 (1997) – בהתייחס להוראות הדין הזהות בתקנות ה"ישנות" לפני התיקונים לתקנות סדר הדין האזרחי.
מדובר בתובע כבן 60, אדם המתגורר בהוסטל של משרד הרווחה (ולסירוגין בבית אישתו), מישתכר מקצבאות בלבד והוא מצוי בהליכי הוצאה לפועל.
לתובע ארעה תאונה שבגינה הגיש תביעה, שאם תתברר כנכונה, יהיה זכאי לפצוי כספי עבור הנזק שניגרם לו.
התובע "מצא עצמו" במצב זה, איבד עבודתו, סובל מכאבים ומנכות קבועה, נאלץ להיסתדר עם הקיצבאות שמקבל ולהתגורר בדיור של הרווחה ובעצם מתמודד לבדו עם מציאות חייו.
במצב ראיות לכאורי זה יש להניח שאם התיק ינוהל, התובע יעיד, יספר על השתלשלות העניינים ויתכן שישמעו עדים מטעמו, כך שיש סיכוי סביר להוכחת התביעה.
...
על כן, אני מקבל את הבקשה.
אני מורה על מינויו של ד"ר גיא אור כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטריה, ועל מינויו של פרופ' משה לוינקופף כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה.
שכר כל מומחה יעמוד על 7,000 ₪ + מע"מ.
התובע ישלם סך של 500 ₪ בגין שכרו של כל מומחה, ואת היתרה תשלמנה הנתבעות בחלקים שווים.