בתמצית, הסיפור שבכתב התביעה הוא כזה:
2.1 הנתבעת עוסקת בגיוס משקיעים קטנים, וגיבושם לכלל קבוצת השקעה, המשקיעה בצוותא בנכסי נדל"ן בחו"ל, עפ"י רוב כאלה הזקוקים להשקעה נוספת עבור שפוץ והתאמה לצרכי הפרויקט, מתוך תקווה שבסוף התהליך יעמוד על מכונו נכס מניב פירות אשר יאפשר למשקיעים להשיא רווחים על השקעתם.
2.3 הנתבעת הציגה בפני המשקיעים מצג כאילו מדובר בפרויקט בעל סכוני נדל"ן שיגרתיים (סביבה כלכלית, שנויי שער, סיכונים ענפיים וסכוני תאגיד ייחודי), אולם נימנעה מלחשוף בפניהם את 2 גורמי סיכון חריגים שהיו מגולמים במערכת היחסים שבין היזם לבין המלווה: ראשית, ההלוואה העיקרית נשאה שיעור ריבית גבוה, ונקבעה לו תקופת הלוואה קצרה (24 חודשים), שבסופה עולה שיעור הריבית, על בסיס חודשי, כאשר לאחר 30 חודשים בלבד, אם קרן ההלוואה לא הוחזרה, צפוי הפרויקט כולו להכנס לכנוס נכסים.
3.3 בנוסף, התובע פטר את הנתבעת מאחריות, במסגרת הסכם השותפות, למעט במקרים של תרמית, זדון או רשלנות רבתי (סע' 20.1 להסכם השותפות), והוא לא טוען לאחד מאלה.
בין היתר הפניתה להחלטה שניתנה בת"ק (פ"ת) 28621-08-22, שם הועבר התיק מבית המשפט לתביעות קטנות, וכן טענה כי בעצם העלאת הטענה החדשה לעניין הפרת חוק ניירות הערך, מחזק התובע את טענתה, כי יש להעביר את ההליך למחלקה הכלכלית.
...
בפני בקשה להעביר תביעה כספית, שהוגשה כתביעה קטנה (ע"ס 34,600 ₪) לבית המשפט המחוזי (המחלקה הכלכלית) או לבית משפט שלום, וזאת בשל שלל טעמים שיפורטו.
2.6 לסיכום, לשיטת התובע מדובר היה מלכתחילה בפרויקט עתיר סיכונים וכמעט חסר סיכוי, שהסיכונים המיוחדים בו לא גולו למשקיעים, למרות שהיו ידועים לנתבעת, או – אם לא היו ידועים – לא נעשה דבר כדי להבטיח שלא יתממשו (כגון: נטילת הלוואת גישור בתנאים בלתי אפשריים על ידי היזם, תוך מתן אפשרות לו לרשום שעבוד ראשון לטובת המלווה להבטחת החזרה).
נוכח כל האמור, הרי שבשלב זה אני דוחה את הבקשה להעברת התיק לבית משפט אחר, אולם מעכב את המשך בירורו עד למתן החלטה בשאלת החרגת התובע מהתביעה הייצוגית (לרבות, לפי הצורך, בשאלה אם בכלל ניתן לפורש חלקית מאותו הליך).