הבורר סבר כי בהנתן ניסוח רחב של תניית בוררות "לבורר יש סמכות רחבה לידון גם בשאלת הקף סמכותו"; וכי הנתבעת לא ויתרה על הבוררות כי "ההליך הראשון, הרלבנטי לעניינו, לא הוגש כנגד הדיירים, ואלו צורפו לו רק לאחר שהורה על כך בית המשפט כמי שעלולים להפגע מההליך, כאשר אין כל סעד המופנה כלפיהם".
הליכים נוספים
הוברר כי אחת מחברי הנציגות הקודמת, הגב' רויטל גרינברג, הגישה בחודש יולי 2023 לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה נגד חברי הנציגות החדשה (28014-07-23); גם תביעה בפני המפקח על רישם המקרקעין (שנמחקה); גם תביעה נוספת לבית המשפט המחוזי (9583-10-23) ועתרה לצוו ההצהרתי בדבר תוקף הסכם 2016 ובטלות הודעת הביטול, גם לסעד זמני, שלא ניתן.
גם גורם "היעילות" מטה את הכף אל עבר עיכוב הליך הבוררות וניהול ההליך כולו בבית המשפט משעורכי הדין והיזם החדש אינם כבולים בתנית בוררות ואין ניתן לכוף עליהם להתדיין שם, עת פסק בורר שיינתן לא יחייב אותם, ומן העבר האחר, ב"כ התובעים הצהיר שהוא מייצג גם את הנציגות וגם את היזם החדש, וכולם מסכימים לאחד את התביעות ולנהלן בהליך אחד בבית המשפט.
...
משהמחלוקת שהובאה לפתחי, דיונית בעיקרה, שעניינה באכסניה המוסמכת לברר את התביעה שהנתבעת מתעתדת להגיש נגד התובעים, ובהינתן שטענת התובעים בדבר זניחה, ויתור ומניעות נסבה על ההליכים הקודמים, אף נטען לחשש לפסיקות סותרות בשל הליכים תלויים ועומדים, אין מנוס מלסקור, טרם הכרעה, את ההליכים שנפתחו על ידי הנתבעת, גם על ידי אחרים, בכל הנוגע להסכמי התמ"א שנחתמו בקשר לבניין.
התוצאה היא איפוא כי לא ניתן לדון בתביעה ולא בבקשה באופן בו הוגשו כאשר הצדדים הרלבנטיים לא צורפו להן, ובוודאי שלא נגד הנתבעים/המשיבים בלבד.
המסקנה לעיל מתבקשת גם מהגשת התביעה נגד היזם החדש, אף שבהליך זה התובעים כלל לא צורפו כבעלי דין.
התובעת אחזה באמתחתה את הבקשה ואת המינוי, פעלה בכל החזיתות, ולא תלין אלא על עצמה בלבד שהאסטרטגיה בה נקטה לא הביאה לתוצאה המקווה, וזאת בלי קשר למחלוקת לגופה, אליה לא נדרשתי וכמובן גם לא הכרעתי בה.
התוצאה היא שאני מורה על עיכוב הליכי הבוררות.