יש לזכור כי דוקא נוכח זכות הקניין של העותרים התקבלה ההיתנגדות הראשונה שלהם, וכך – הם נכללים בתוכנית החלוקה והאיחוד והוקצו להם מגרשים.
העותרים טוענים כי במסגרת התכנית נפגעו כל שלושת העקרונות, ונתחיל בטענה כי הופר עיקרון השויון היחסי, בהשוואה לרמ"י.
לטענת העותרים, אם משווים בין מצבם לבין מצבה של רמ"י, המסקנה הנה כי יש אי שויון וקפוח קצוני של העותרים יחסית לרמ"י היות ורמ"י תקבל לזכותה מגרשים שלמים ללא שותפות עם אחרים, המגרשים של רמ"י נמצאים ברצף ובמקומות "מובחרים", וכל המגרשים שיוקצו לרמ"י הם בייעוד מגורים ולא בייעוד מעורב.
עוד מפנה השמאי לסעיף 127(א) לחוק התיכנון והבניה הקובע כי אם אוחדו מגרשים על פי תכנית שלא בהסכמת הבעלים, ולא חולקו שנית למגרשים נפרדים בן בעליהם "... זכאי בעל מיגרש שלא הסכים לאיחוד לתבוע מהוועדה המקומית שתרכוש את חלקו במגרשים המאוחדים או המשותפים" – כאשר ההפניה לסעיף זה נועדה אף היא להדגיש את חשיבותו של עקרון הפרדת הבעלות.
...
אפנה כאן לבג"ץ 4914/91 איראני נ' שר הפנים, פ"ד מו(4) 749 (1992), בסעיף 9:
"... בא-כוח העותרים טען, כי לא כל המגרשים שהוקצו לאיראני, במסגרת החלוקה החדשה, מצויים בתחומי חלקותיהם המקוריות, שנכללו באיחוד. בכך, לדעתו, פעלו רשויות התכנון בניגוד למצוותו של סעיף 122(1) לחוק ..., סעיף זה - טען הפרקליט המלומד נועד להעניק הגנה מרבית לזכויותיהם הקנייניות של בעלי המגרשים הנכללים בתכנית החלוקה החדשה; ומטרה זו לא תוגשם אלא אם יפורש הסעיף כך, שהמגרש החדש צריך להיות בתחום המגרש המקורי, ורק אם הדבר אינו אפשרי - ניתן ויש להקצותו במקום קרוב ככל האפשר למקום המגרש המקורי. דין הטענה להידחות. מטרת סעיף 122 (בכל שלושת סעיפיו המשניים הראשונים) הייתה, אמנם, להגן, במידה המרבית האפשרית, על זכותו הקניינית של בעל מגרש, שנכפה עליו הליך של איחוד וחלוקה חדשה (ראה לעניין זה את דברי השופט ברנזון בבג"צ 26/70 [5], בעמ' 646 מול אות השוליים ד). אך הפירוש המוצע על-ידי בא-כוח העותרים איננו עולה בקנה אחד עם לשון הסעיף, ממנה ברור שהחוק איננו מחייב הקצאה בתחום החלקות המקוריות עצמן. יתר על כן: קבלת הפירוש הנטען הייתה מסכלת את תכליתה של החלוקה החדשה, שעיקרה כרוך בתכנון חדש וכולל של התשתית הקרקעית."
וראו אף את דנה וזינגר, כרך 2, בעמ' 1158, שם נכתב כי:
"עצמתו של עיקרון הקרבה פחותה בהרבה מעוצמתו של עקרון השוויון היחסי. בעוד שהאחרון חייב להישמר בכל מקרה, בין בדרך של הקצאת זכויות במקרקעין ובין בדרך של תשלומי איזון, החיוב המוטל על מוסד התכנון בנוגע לעקרון הקרבה הוא רק "ככל האפשר"".
סיכום –
נוכח כל האמור במצטבר, מצאתי לדחות את העתירה.
לא שוכנעתי כי ההחלטות של מוסדות התכנון חורגות ממתחם הסבירות, הגם שאינן לשביעות רצונם של העותרים.