יתרה מזאת, בפרק ההערות של התכנית (ע' 22) צוין גם כי "כל תכנית בינוי הכוללת איחוד וחלוקה מחדש של מגרשים לפי סימן ז' בחוק התיכנון והבניה תשכ"ה-1965, תיערך עפ"י חוק התיכנון והבניה ותהא תכנית בנין עיר מפורטת לכל דבר וענין".
משמע, גם ביחס ל"מבננים" המפורטים בתכנית רע/185/1, להם יועדה תכנית בינוי הכוללת איחוד וחלוקה לפי סימן ז' לחוק התיכנון והבניה – והמבנן נשוא התביעה כאן אינו כזה – יש לערוך תכנית על פי הוראות החוק.
...
כמובן שבית המשפט המחוזי היה ער לקושי לכאורה העולה מהקביעה כי פירוק שיתוף יבוצע גם על מגרש שטרם נרשם כיחידת רישום חדשה, ונימק:
"סבורני שעל הבעייתיות האמורה, ניתן להתגבר על דרך פרשנות בצמצום של פסק הדין בעניין קדמאני, באופן שתחולתו תהיה לאותן נסיבות בהן הזכויות העומדות לפרוק וחלוקה נובעות מחוק המקרקעין ועל פיו ואולם, לא תחול במקרה בו הזכויות נשוא החלוקה אין מקורן בחוק המקרקעין, שאז ניתן לראות גם במגרש תכנוני בגדר יחידת מקרקעין שהינה מושא לפירוק שיתוף בהתאם לחוק המקרקעין. הנני סבורה כי פירוש כאמור מתבקש הן לאור שינוי המדיניות השיפוטית ... והן לאור התפתחות החקיקה במסגרתה הוכרה זכות הקניין מפורשות כזכות יסוד וזאת, במסגרת חוק יסוד - כבוד האדם וחירותו...".
אם כך, על פי החלטת בית המשפט המחוזי בעניין קעניג, חרף הכלל שנקבע בעניין קדמאני, במקרה בו מקור הזכויות נשוא החלוקה אינו חוק המקרקעין, ניתן לראות גם ב"מגרש תכנוני" בגדר יחידת מקרקעין שהינה מושא לפירוק שיתוף בהתאם לחוק המקרקעין.
בעניין כאן, מתבקשת המסקנה שאין בנמצא תכנית איחוד וחלוקה של חלקותיהם של הצדדים להליך כאן, שכן תכנית רע/185/1 או תכנית רע/3000 אינן תכניות איחוד וחלוקה, ובכל מקרה הן לא שינו את מערך הזכויות הקנייניות של הצדדים, כפי שהוא מופיע בפנקס רישום המקרקעין.
סיכומו של דבר
הבקשה מתקבלת והתביעה תימחק.