מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

איחוד הליכי חדלות פירעון של יחידים

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הליכי חידלות הפרעון מתנהלים במאוחד עם הליכי חידלות הפרעון של בת הזוג של היחיד, כרמלה גל אשכנזי ("היחידה").
הוראה זו יש לקרוא לצד ההוראה בסעיף 220 (ב) בחוק, שלפיה "חזקה על חייב שהיה בחדלות פרעון בתקופה האמורה בסעיף קטן (א)(2), אלא אם כן הוכח אחרת". הוראה זו מקימה "חזקת חידלות פרעון". אם סברה המשיבה שהיחיד לא היה במצב של חידלות פרעון בעת ביצוע ההעברה, שומה היה עליה להביא ראיות שיסתרו חזקה זו. המשיבה לא עשתה כן. זולת טענות כוללניות על היתנהגותו של היחיד, מי שהציג עצמו כאיש עסקים מצליח החי ברמה גבוהה, לא הביאה המשיבה כל ראיה ולא העלתה המשיבה כל טענה שלפיה ניתן לסתור את חזקת חידלות הפרעון.
...
ובכל זאת, טוענים המשיבים שיש לדחות את הבקשה.
אשר על כן אני מקבל את הבקשה ומורה בזאת כדלהלן: אני מחייב את המשיבה 3, לימור גל, להעביר לקופת הנשייה, באמצעות הנאמן, סך של 280,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 5.4.21.
אני מחייב את המשיב 4, ניב גל, להעביר לקופת הנשייה, באמצעות הנאמן, סך של 18,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 3.4.21.
אני מחייב את המשיב 5, אליאור דורי, להעביר לקופת הנשייה, באמצעות הנאמן, סך של 16,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 3.4.21.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

היחידה ערערה על פסה"ד (עחדל"פ (מחוזי-חי') 29832-12-22) וביום 22/1/23 בית המשפט המחוזי אישר הסכמות הצדדים ונתן להם תוקף של פסק דין, לפיו: היחידה תשלם יתרת הפיגורים שצברה באופן שפורט בפרוטוקול הדיון בעירעור, הליך החדל"פ של היחיד יאוחד עם הליך היחידה ויקבע דיון בבית משפט קמא בשני התיקים יחדיו, כאשר בדיון שייקבע תיערך תכנית שקום חדשה המשותפת לשני היחידים, בשים לב כי החוב העקרי בסך 135,000 ₪ משותף לשניהם.
לפי שעה אין איש אשר דורש מהם פינוי מנכס המגורים אשר לצורך בנייתו והשבחתו נטלו הלוואות והסתבכו בחובות נושא הליך חידלות פרעון זה. מהצעת הממונה עולה כי הכי היחידים צברו לחובתם מספר מחדלים עד כה, לרבות פגור בתשלום השוטף ביחס ליחידה, אי צירוף אסמכתות נידרשות ואי מיצוי כושר השתכרותם.
...
לא ניתן היה להביא את היחידים להציע תכנית שיקום מטעמם שכן בא כוחם שב וטען כי אין מקום לחיובם בדבר ולדבריו כל תכנית שתינתן בידי בית המשפט תוביל לערכאת הערעור כפי שהדבר נעשה כבר בעבר בתיק זה. לאחר ששקלתי טענות הצדדים, כושר השתכרות היחידים, מצבם המשפחתי ונסיבות היווצרות החובות, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבוע בעניין היחידים צו לשיקום כלכלי הכולל תכנית פירעון מדורגת.
אולם, בנסיבות המתוארות, כאמור, סבורני כי מדובר במחדלים אשר ניתן לאזנם במסגרת קביעת תכנית שיקום .
לאור כל האמור לעיל, לאור עמדת הממונה והנאמן, עמדת היחידים כפי באה לידי ביטוי בדיון, בהעדר התנגדות מטעם הנושים, אשר לא התייצבו לישיבת בית המשפט- אני מקבלת את הצעת הממונה ומורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתיקים המאוחדים מתנהלים הליכי חידלות פרעון ליחידים, לפי חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 ("חוק חדל"פ").
מובן שכל בקשה תבחן גם על רקע העיתוי בהגשתה, פרק הזמן שחלף מאז מתן הצוו לפתיחת הליכים ואישור הצוו לשקום כלכלי ועד להגשתה, האם מדובר על הליך חידלות פרעון ראשון בעיניינו של היחיד, וכן תבחן על רקע היתנהלותו של היחיד בהליך, דרך יצירת החוב, הקף החוב, שיעור הפרעון וכיו"ב נתונים רלוואנטיים מסוג זה. בנוסף, תבחנה נסיבות מיוחדות של היחיד אשר לעתים יש בהן כדי להצדיק סיומו של ההליך תוך פרק זמן קצר יותר כחלק ממהלך שקומי כולל (עחדל"פ 46695-12-22 באקבה נ' פרל ואח' [פורסם בנבו] 26.11.23, פסקה 24) ודוק, לפי הוראות אלו עמדת הנושים להם ניתנת ההזדמנות להתייחס לבקשה (סעיף 170(ה) בחוק חדל"פ) מהוה רק אחד השיקולים הנשקלים בבירור הבקשה.
...
בהחלטה שניתנה ביום 3.9.23 נקבע שהבקשה איננה ברורה, שיש לבחון את שווי זכויות היחיד בעיזבון אימו המנוחה, שיש להבהיר אם היחידים מבקשים להקטין את החבות בצו השיקום או שמא רק לקצר את תקופת השיקום, ושכל עוד לא ייעשה כן הבקשה נדחית.
נוכח כל זאת, הבקשה לאישור תכנית הפירעון נדחית.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה המתבררת לפי חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן: "חוק חדל"פ") לקביעת דמי דיור חלוף נוכח מימוש ומכירת דירת המגורים של היחידים.
הרקע הרלוואנטי בתיקים המאוחדים מתנהלים הליכי חידלות הפרעון ליחידים, בני הזוג פזית ולד וגיא ולד ("היחידים").
אפשרות מכירת זכויות היחיד בדירה התבררה בהליכי חידלות הפרעון של היחיד, ובהחלטה מיום 23.2.22 נקבע, בהסכמת היחיד, כי הדירה תמכר כפנויה.
...
נוכח כל זאת, אני קובע כי דמי הדיור החלוף יועמדו על סך של 129,600 ₪, אשר יועברו לחייבים מתוך התמורה שתתקבל במכירת הדירה.
ולפיכך ניתן בזאת צו כדלהלן: אני מורה ליחידים לפנות את הדירה מכל אדם וחפץ ולמסור את החזקה בה לנאמנים עד ליום 15.5.24.
אני מורה לנאמנים לפעול למכירת הזכויות בדירה והודעה באשר ליישום הוראה זו תוגש בתוך 30 יום.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת היחיד, מר רוני צבי (להלן: "היחיד"), להורות על איחוד שמיעת הליך חידלות הפרעון המתנהל בעיניינו של היחיד בבית משפט השלום בחיפה בחדל"פ 31118-07-23 (להלן: "הליך החדל"פ") עם ההליך בתיק דנן, שהוא הליך חידלות פרעון של חברה.
...
אשר על כן, אני מורה על איחוד ההליכים בתיק היחיד עם ההליכים המתנהלים בתיק דנן ביחס לחברה, כאשר ההליכים ינוהלו על ידי בעל התפקיד עו"ד פינקלשטיין.
סוף דבר הבקשה לאיחוד הליכים מתקבלת.
אני מורה למזכירות להעביר העתק מהחלטה זו לתיק היחיד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו