בע"פ רפיאלוב הנ"ל נפסק כי "לא כל מערכת יחסים אלימה תצדיק הפחתה בעונש של אדם שהורשע ברצח". באותו מקרה על מנת לבסס את הטענה צירף המערער חוות דעת שלפיה הרדיפה האובססיבית של המנוחה אחרי המנוח והעובדה שהמנוחה הציקה לבנות משפחתו, בשילוב עם כך שהמערער סובל מהפרעה הסתגלותית קשה ומתמשכת ואישיות אנטי-סוציאלית, הקטינו בצורה משמעותית את יכולתו של המערער להמנע מבצוע המעשה.
לגבי דרישת המנוחה מסיון לפנות את הדירה שבה התגוררה, חש הנאשם כיצד המנוחה הרחיקה ממנו את בנותיו בזו אחר זו. כמו כן, לדברי הנאשם, איימה המנוחה לנתק את הנאשם מהאפשרות להשתמש בחשמל ואיימה להוציא נגדו צו הרחקה מהמתחם, מה שהיה גורם לו קושי להפגש עם אימו.
על פי התרשמותי הרגש השלילי והכעס כלפי המנוחה אומנם נבעו ממכלול סיבות, אך במידה רבה מכך שהנאשם מעולם לא השלים עם ההיבט הרכושי של ההסדר שליווה את הליך הגירושין, כשהמוקד הוא הבעלות שקבלה המנוחה על אחד מחלקי המיתחם, שם נולד וגדל הנאשם, כפי שאמר למומחה מטעמו בהקשר זה: "מפה הכל התחיל".
ההגנה מיתמקדת בטענה שהמנוחה היתעללה בשתיים מהבנות: סיון ומור.
...
על פני הדברים אנו נמצאים בגדרי שאלת ההרשעה, על כל המשתמע מכך לשאלת נטל ההוכחה ורמת ההוכחה על הנאשם, מצד אחד; אך בסופו של דבר היעד הוא פתח מילוט אפשרי מעונש של מאסר עולם חובה, מצד שני.
סוף דבר, אני מציעה לחבריי להרשיע את הנאשם בכל העבירות המיוחסות לו בכתב האישום כמפורט בפתח הכרעת הדין.
מנחם פינקלשטיין,
שופט, אב"ד
התוצאה:
התוצאה היא כאמור בסעיף 225 לחוות דעתה של השופטת ברודי, סג"נ.
ניתנה היום, כ' תמוז תש"פ, 12 יולי 2020, במעמד הצדדים.