מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי־חשיפת זהות המציע לפני סגירת מכרז

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

נעיר כי התובעים הבהירו, הן בבקשה למתן סעדים זמניים והן בכתב התביעה, ועוד בטרם נודעה להם זהות המועמדים הנוספים שהגישו מועמדות בעקבות ההארכה, כי: בשלב זה- אין הם יודעים אם אכן זהו המצב, למרות שיש בליבם חשד כבד כי זוהי בדיוק מטרתו של זה. לאחר שהוגשה תגובת הנתבעים 1 ו-2 לבקשה למתן סעדים זמניים, הבהירו התובעים, כבר בפתח הדיון מיום 24.2.15, כי החשש אותו העלו בבקשה למתן סעדים זמניים אכן היה במקומו, וכי מטרת ההארכה הייתה לאפשר לעו"ד נבון להצטרף כמועמד נוסף במיכרז.
נשוב ונחדד חלק מהנימוקים שהביאונו למסקנתנו זו והן: הארכת המועד בשלב בו היא בוצעה, לאחר שעברו יותר משבועיים ממועד סגירת המיכרז ולאחר שהציעו עשרה מועמדים את מועמדותם שמתוכם לפחות 6 מועמדים עומדים בתנאי הסף, פוגעת בעקרון ההגינות, מהוה פגיעה בעקרון השויון ובעקרונות היסוד של דיני המכרזים ובאימון הציבור במכרזים צבוריים.
...
טענות הנתבעים בדבר הרחבת חזית אסורה דינן להידחות, שכן התובעים ידעו על זהותם של המועמדים הנוספים, רק אחרי הגשת התביעה והבקשה לסעדים זמניים.
אי לכך לא מצאנו מקום להיעתר לדרישתם של התובעים בעניין זה. בהקשר זה נוסיף ונדגיש, כי במסגרת ההסכמות שהיו בהליך הקודם לא נקבע דבר באשר לחברותו של מר לוי, וכל שהצהירה ב"כ התובע דאז, הוא שההרכב יהיה אובייקטיבי בהתאם להוראות הדין.
לפיכך בשים לב למכלול הנסיבות, נחה דעתנו כי אין בשיהוי הנטען כדי להצדיק דחיית התביעה.
באשר ליתר טיעוני הצדדים הקשורים לכישוריו של מועמד זה או אחר, נבהיר כי הדבר נתון לשיקול דעתה המקצועי של ועדת המכרזים, כך שאיננו מוצאים מקום, בשלב זה של המכרז, להתערב בו. סיכום לאור כל האמור לעיל, ההחלטה בדבר הארכת המועד בטלה ומבוטלת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון לאחר שעיינתי בעתירה ובתגובות ולאחר שעיינתי במסמכים הלא מושחרים שהומצאו לי במעטפה סגורה ע"י המדינה ושמעתי את הצדדים בפני החלטתי לדחות את העתירה, כשמדובר במקרה מובהק וברור שיש לגלות את המחיר.
ודוק, לא מדובר כפי שקליר טוענת בעתירה (בסעיף 20) בחשיפת תימחור פריטים, עליות יצור ושיווק, שעורי רווח, מקורות ייצור ואספקה, זהות ספקי משנה ומחירים פרטניים, כפי שטענה גם במכתבה מ-22/5/17, אלא בחשיפה רק של שורת המחיר הפרטני שאינו תימחור פנימי, אינו מגלה מי הספקים ואינו חושף את עלות הייצור והשיווק, שעורי הרווח, מקורות ייצור וכו'.
הודעה על החלטת ועדת המכרזים תמסר למציע בטרם חשיפת הצעתו".
...
אני סבור כי ועדת המכרזים ערכה במקרה דנן איזון ראוי בין האינטרס הציבורי לחשיפה ושקיפות בוודאי של מחיר ההצעה ואפשרות של ביקורת על ההחלטה ועל ההצעה הכספית שבבסיס ההחלטה, דבר שיתרום הן לאמון הציבור והן לתחרות ואין למקום לגרום לאיון של זכות העיון ולהתערב בהחלטתה.
התוצאה לאור כל האמור, העתירה נדחית והמחירים בהצעת העותרת יגולו לסנו.
אני מחייב את העותרת לשלם למשיבה 3 הוצאות משפט בסך 36,000 ₪ וכן לשלם הוצאות במשפט בסך 36,000 ₪ למשיבות 2-1 (ביחד).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות הליך ההבהרות יוכן מיסמך הבהרות שירכז את הפניות, השאלות, ההסתייגויות וכן נושאים ודגשים למציעים, מבלי לחשוף את תוכן הפניה וזהות הפונה.
ההצעות יופקדו במסירה אישית במעטפה סגורה.
המבנה הדו שלבי של המיכרז נועד לאפשר בחינה של תנאי הסף באופן "נקי" לפני שלב הצעות המחיר (עע"ם 6366/20 קונטאל אוטומאציה ובקשה בע"מ נ' אפקון בקרה ואוטומציה בע"מ, סעיף 65 לפסק דינו של כב' השופטת ד' ברק ארז (20.5.21) (להלן: "פס"ד קונטאל")).
...
יתר המשיבות לא הגישו תשובות לעתירה, ובהתאם להחלטתי מיום 10.8.21 ייחשבו כמי שהותירו את ההכרעה לשיקול דעת בימ"ש. לאחר עיון בטענות הצדדים ושמיעת טענותיהם בע"פ הגעתי למסקנה ולפי יש לדחות את העתירה מהנימוקים שיפורטו: מסגרת נורמטיבית: בימ"ש אינו משמש 'ועדת מכרזים עליונה", ולא נועד להמיר את שיקול דעתה של ועדת המכרזים בשיקול דעתו שלו ורק סטייה מהותית מעקרונות יסוד של ניהול מכרז תקין תצדיק התערבות שיפוטית בהחלטת ועדת המכרזים (עע"מ 1338/21 חנן אום אלפחם, חברה למתן שירותי בית ורווחה בע"מ נ' משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, סעיף 26 לפסק דינו של כב' השופט נ' סולברג).
יחד עם זאת, אין בידי לקבל את טענת העותרת לפיה בענייננו נגרם "עיוות חמור בשיקול דעתה של ועדת המכרזים". לטענתה אין מדובר בעיוות תיאורטי אלא "בפגם בפועל" שבא לידי ביטוי במענה של היועץ המשפטי של העירייה מיום 22.7.21 ביחס להשגות העותרת (נספח 16 לעתירה) שם הסתמכה בתשובה גם על מחיר של הצעות פסולות.
בסיכומו של דבר, לא מצאתי כי נפל פגם כה מהותי בהתנהלות ועדת המכרזים או בניהול הליך המכרז המצדיק התערבות בשיקול דעת ועדת המכרזים.
לפיכך, דין העתירה להידחות.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין העתירה להידחות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

לאחר שבדק ואישר כי מספר המעטפות שהוצאו מהתיבה (6 סה"כ) תואם למספר המציעים שנירשם בדף המרכז שבו תועדו בזמן אמת על ידי מנהלת לישכתו כל מעטפה, לרבות שם מגישה ומועד ההגשה, פתח המנכ"ל, בנוכחות כל הנוכחים, את 6 המעטפות הסגורות, מסמכיהן נחשפו לעיני הנוכחים ונמסרו לחברי ועדת המכרזים.
לציין כי זהות המציעים כפי שתועדו בדף המרכז בזמן אמת, הייתה זהה לאלה שב- 6 המעטפות שניפתחו, באופן המפיג כל חשש "להשחלת" או השמטת מעטפות אחרות לתיבת המכרזים וממנה לאחר המועד.
כדוגמה עע"מ 3053/16 א.ת. 1992 בניה ותעשיות אלומיניום בע"מ נ' עריית הנהריה (7.11.16) עסק במקרה שבו מזכירת ועדת המכרזים פתחה בגפה ובנוכחותו של מציע את תיבת המכרזים טרם זמן הפתיחה וללא סמכות, אפשרה למציע למשוך הצעתו מתיבת המכרזים ולהגיש תחתיה הצעה חדשה, וכן הוצגו פגמים נוספים שהקימו חשש ממשי לפגיעה מהותית בעקרונות היסוד האמורים.
...
נוכח מכלול המפורט, באתי לכלל מסקנה כי העותרת כשלה בניסיונה להוכיח קיומם של פגמים מהותיים במכרז המצדיקים את ביטולו.
מהמקובץ בפסק דין זה, ברור הוא כי העותרת רחוקה מלעמוד בנטל זה. לסיכום ועל פי המכלול, אני מורה כאמור על דחיית העתירה.
לאור התוצאה, דרך והיקף ההתנהלות, אני מחייב את העותרת בהוצאות משפט בסך כולל של 20,000 ₪ לטובת המועצה, בסך 5,000 ₪ לטובת המשיבה 2 שהייתה מיוצגת בהליך, ובסך 1,500 ₪ לכל אחת מהמשיבות 3-6 (סה"כ 6,000 ₪) שייצגו עצמן, זאת הגם שהמשיבות ככלל הסתפקו בהצטרפות לעמדת המועצה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ובחזרה לעתירה דנן, בישיבת ועדת המכרזים מיום 28.3.2016 ניפתחה תיבת המכרזים אשר הכילה את הצעותיהן של פרח השקד, שלג לבן, י.ב. שיא משאבים בע"מ והתאמה השמה ומידע (1995) בע"מ. באותו מעמד התברר כי על אף שהוגשו ארבע הצעות, נימצאו בתיבת המכרזים רק שלוש מעטפות סגורות של הצעות כספיות.
כעולה מהראיות המנהליות שהובאו לפניי, פתיחת ההצעות הכספיות נקבעה ליום 9.5.2016 וכל המציעים הוזמנו להישתתף בה. עם פתיחת תיבת המיכרז לצורך בירור ההצעות הכספיות, התברר כי הצעתה הכספית של שלג לבן אינה מצויה שם. הערייה הסבירה כי לאחר איתור הצעתה הכספית הגלויה של שלג לבן, סברה זו כי לא יהיה זה נכון להכניסה בעצמה לתיבת המכרזים על מנת שלא תעלה טענה מצד יתר המשתתפים לפיה היתנהלות הערייה נועדה "לרפא" את הפגם שנפל בהצעתה של שלג לבן.
אך האם מבחן הפגיעה מיתקיים בעניינינו? הצעות המחיר למכרז המזרח היו כולן זהות ועמדו על מחיר המינימום.
...
עניין זה אף מצא את ביטויו גם בפסקה 5 בפסק הדין בעתירה הקודמת: "לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ובהתחשב בכך שפרח השקד הוכרזה כזוכה במכרז במזרח העיר (הגם שכנגד ההליכים שם קיימות טענות שהועלו בעתירתה של שיא), אני סבור שעתירתה של פרח השקד התייתרה, הפכה לאקדמית ודינה להימחק. ממילא, ככל שתתקבל החלטה חדשה על ידי הרשות, הרי שיחול מניין המועדים להגשת עתירה מנהלית מחדש כך שלא תעמוד טענת שיהוי כנגד פרח השקד." [עת"מ (מינהליים מר') 60750-05-16 פרח השקד נ' עיריית ראשון לציון (18.9.2016)] שלג לבן לא מצאה לנכון לערער על פסק הדין בעתירה הקודמת.
סוף דבר – העתירה מתקבלת בחלקה.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי, לפיה חלקים מהעתירה התקבלו וחלקים ממנה נדחו, אני מחייב את המשיבה 1 בשכ"ט ב"כ העותרת על הצד הנמוך, בסך 7,500 ₪, לתשלום עד ליום 15.3.2017.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו