בנוסף, נכתב כי במהלך אותה שנה, הפרו הזכיינים את הסכמי הזיכיון עקב שתיית אלכוהול והעלבת עובדים, איחור בתשלומים בגין דמי השכירות לבעלי הנכסים, איחור בתשלום לספקים של רשת 110, היתנהלות רשלנית ולא ראויה מול אנשי המיקצוע שהרשת סיפקה לזכיינים בקשר עם ביצוע הליכי ההקמה והשיפוץ של הסניפים, שגרמה לעיכובים לא פרופורציונאליים בפתיחתם של הסניפים ובתפעולם, וכן ניסיון להעביר או להמחות את זכויות הזכיינים לצד שלישי, ללא קבלת הסכמתה של רשת 110.
בהקשר זה יצוין כי סעיף 25.2 להסכם הזיכיון קובע כי "הזכיין יעמוד בכל הקשור ביחסיו מול עובדי המסעדה בדרישות כל ההוראות, החוקים והתקנות החלים על יחסים שבין עובד ומעביד על פי דין, ולרבות, ללא הגבלה, דיני העבודה וההגירה (ככל שעבדו במסעדה עובדים שאינם אזרחי ישראל או תושבי קבע). הזכיין ינקוט בכל הפעולות הנדרשות לצורך עמידתו בדרישות הדין, ויקפיד על שמירת זכויות עובדי המסעדה על פי דיני העבודה (לרבות אך לא רק כל זכות על פי דין לשכר, שעות עבודה ומנוחה, הבראה, חופשה שנתית ותנאים סוצאליים אחרים)".
אין חולק כי על מעסיק מוטלת חובה, על פי דין, לשלם שכר לעובדיו.
אולם, השאלה העומדת לדיון היא האם התובעים הפרו את הסכם הזיכיון; ומשסעיף 25.2 הנ"ל לא הוגדר כסעיף שהפרתו עולה כדי הפרה יסודית של ההסכם (להבדיל מסעיפים אחרים שלגביהם נכתב כי הפרתם תהווה הפרה יסודית של ההסכם ועילה לביטול הזיכיון), אזי לא ניתן לקבוע כי ההפרה בדמות אי תשלום השכר לעובדים כדבעי, עולה כדי הפרה יסודית של ההסכם.
...
סוף דבר
התביעה הראשית, שהוגשה על סך של 2,293,190 ₪, מתקבלת בשוליה, אך ורק ביחס לראש הנזק העוסק בלשון הרע ועגמת נפש ואף זאת תוך פסיקת פיצוי זניח לעומת מה שנתבע.
יתר התביעה – נדחית.
על כן, התובעים ישלמו לנתבעים את הוצאות שכר טרחתם הנ"ל, בסך של 119,874 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.6.21 ועד התשלום בפועל.