אשר לצ'קים שמסר, סיפר העד כי: "בסמוך לפרעון הצ'ק הראשון, מספר ימים אחרי, קבלתי טלפון מאיש או מבית"ר עילית או מבית שמש, אני כבר לא זוכר את הפרטים במדויק. שקבל את הצ'קים, בעצם פרע את הצ'קים עבור האיש. והוא דרש ממני לשלם את הכסף. אני אמרתי לו שאין בכוונתי לשלם, לא קבלתי תמורה. לא שירות, לא שום דבר בגין הכסף. ואם יש לו טענות שיפנה לאליאב. קבלתי קצת איומים שיבואו ויבואו חבר'ה יגבו ממני. בסדר. אמרתי להם שיבואו ובזה זה ניגמר" (שם, שורות 12-8).
מתוה זה היתנהל עבור מספר אירועים "בודדים, שלוש, ארבע, לא זוכר" (שם, שורה 18) ואולם בהמשך: "הוא (הנאשם – א.ר.) לא שילם את כל הסכום שהיינו אמורים לקבל עבור כמה האירועים האלו והיה שלב של הארוע האחרון שבאנו ורצינו לתת לו אוכל והוא לא הביא את הצ'קים שהוא התחייב של הלקוחות אז הפסקנו שוב פעם לספק את האוכל" (שם, שורות 21-19).
המשיבה מצידה המשיכה לספק סחורות לעסק.
במצב דברים זה חבים השניים חבות אישית לניזקי המשיבה, עקב אי תשלום התמורה עבור הסחורות" ((ע"א 10582/02 ישראל בן אבו נ' דלתות חמדיה בע"מ; כב' הנשיא אהרן ברק).
...
ומכאן, המסקנה המתבקשת: בכל הקשור ליציבותה הפיננסית של העמותה, התהווה פער בלתי סביר בין מה שידע הנאשם אודות מצבה הרעוע, לבין הרושם שנטע בלקוחותיו.
על רקע האמור לעיל, אין להוציא מכלל אפשרות כשלים מצד הנאשם גם במישור זה, וככל שמעד עוד, ייהנה הנאשם ממחדליה אלה של המאשימה.
סוף דבר, מורשע בזה הנאשם בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיף 415 סיפא לחוק (עבירות רבות); בשלוש עבירות של הוצאת צ'ק ללא כיסוי, עבירה לפי סעיף 432 לחוק; ויזוכה מארועים 6, 23, 28, 37, על פי מספרם בפרק העובדות של כתב האישום.