בהחלטתו מיום 8.7.20 נעתר בית המשפט למבוקש והורה על מינוי מומחים בתחום האורתופדי והפסיכיאטרי ואולם בצד זה השית את תשלום שכר טירחתם על המבקשת כמימון ביניים.
בנידון אף לא נטען ובודאי לא הוכח קושי כלכלי מצד המבקשת שאף הפקידה את העירבון שנידרש ע"י בית משפט דכאן לצורך שמיעת בקשתה, לפיכך אין כל הצדקה להתערבות בהחלטת בית משפט קמא.
כך הבהיר בית המשפט בעיניין רע"א 5299/99 הנ"ל –
"לנוכח האמור, ומאחר שאי-מינוי מומחה רפואי יחסום בפני התובע את האפשרות להוכחת עניין שברפואה, נקבע בפסיקה כי על-מנת לאפשר גם לתובעים דלי אמצעים להוכיח את תביעתם, ככלל יוטלו הוצאות הביניים של שכר טירחת המומחה על המבטחת-הנתבעת, וכי אך במקרים בהם קיים ספק של ממש ביחס ליכולתו של התובע להוכיח את תביעתו או ביחס לתום לבו יוטל מימון הביניים על כתפיו (ראו: עניין פלונית; רע"א 6904/14 פלוני נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 7 (22.2.2015); ריבלין, 656-654)" (הדגשה שלי – צ.ו)
כפי שציין השופט צ' זילברטל בעיניין ע"א 3007/12 הנ"ל -
"אכן, כאשר כבר בשלב מינוי המומחה קיים ספק של ממש שמא לתובע לא נגרמה כל נכות בתחום בו מתבקש המינוי, שמדובר ב'מתחזה' או במי שפעל בחוסר תום-לב, שאין קשר סיבתי בין נכותו לבין התאונה, או שכלל לא מדובר בתאונת דרכים, וכיוצא באלה מצבים, או אז יש מקום לשקול להטיל על הנפגע לשאת במימון הביניים של שכר המומחה. בדומה לכך, כאשר נראה כי הצורך במינוי מומחה בתחום מסוים אינו חד-משמעי ומדובר במקרה גבולי, יש מקום לשקול חיוב הנפגע במימון ביניים של שכר המומחה, אלא שיש לעשות כן בזהירות מרובה לבל תסוכל זכות הנפגע להוכיח את קיום הנכות רק בשל חיסרון כיס"
כאמור לא זה המקרה בנידון בו קיימת לסברתי ראשית ראיה ברורה למינוי מומחה אורתופדי בעיניינה של המבקשת וממילא אין מקום להשית את החיוב בשכר טירחת המומחה האורתופדי לשיכמה בשלב זה.
גם בכל הקשור למינוי המומחה בתחום הפסיכיאטרי, מלמד התעוד הרפואי שהוצג ע"י המבקשת על ראשית ראיה לקיומה של נכות, מעבר לתלונותיה של המבקשת עצמה על "פלשבקים" והמנעות מנהיגה כתוצאה מהתאונה ולאחריה (ראה תעוד מיום 8.4.20, 18.6.19, 16.7.19) היא טופלה בתרופות הרגעה (ראה תעוד רופא המשפחה ד"ר קלינגר מיום 21.4.19), עוד ובנוסף מיום 7.8.19 מטופלת המבקשת ע"י פסיכולוגית קלינית, גב' אינסה טרלצקי, אשר איבחנה אותה כסובלת מסימנים פוסט טראומתיים מירידה בתיפקוד תעסוקתי וחברתי, וכסובלת מקשיי רכוז ומאפקט דכאוני חרדתי.
הדעת נותנת כי בשל מומחיותו נותן פר' וייזר חוות דעת אף לחברות ביטוח כשם הוא נותן חוות דעתו לפרטיים ואולם עצם העובדה שניתנות חוות דעת מטעמו אף למבטחות אין בה למנוע את מינויו כמומחה מטעם בית המשפט.
...
לפיכך אני סבור כי אף בנדון קיימת הצדקה להחלת כללו של דבר לפיו תישא המשיבה במימון ביניים של שכר טרחת המומחה הפסיכיאטרי.
לא הוכחה ע"י המבקשת כל נטייה חריגה של המומחה לטובת חברות ביטוח וכיוצ"ב.
לפיכך לא מצאתי כל פגם בהחלטתו של בית משפט קמא הדוחה בקשת המבקשת לשינוי זהות המומחה שנטענה על דרך הסתם ואני סבור כי בנסיבות אותו עניין אף לא נדרש היה בית המשפט לקבלת עמדת המומחה קודם לדחיית הבקשה.
סוף דבר הריני מקבל בקשת המבקשת בכל הקשור לחיוב המשיבה במימון ביניים של שכר טרחת המומחים אשר מונו ע"י בית משפט קמא ואולם דוחה בקשתה להחלפת זהות המומחה הפסיכיאטרי .