מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי תשלום חשבונות חשמל בהתאם להסכם שכירות

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, משלא העבירו הנתבעים את חשבון החשמל על שמם, וצברו חוב, הפרו את החובות החלות עליהם מכוח סעיפים 2.2 , 7.1 ו-7.2 לחוזה השכירות, הפרה המזכה את אותם במתן סעד של פינוי הנתבעים מהמושכר, בהתאם להוראות סעיף 9.1ו-9.3 לחוזה השכירות.
בעיניין דומה (שעסק באי תשלום דמי שכירות), נקבע תא"ח (שלום ת"א) 19032-10-15 גלאקסי נכסים ונדל"ן (1996) בע"מ נ' עלית שירותי רפואה בע"מ (29.12.2015)‏‏ : "ביסוד טענתה של הנתבעת מצוי רעיון ולפיו פגעה התובעת ביחסים החוזיים פגיעה נטולת-תקנה. זו עשתה את החוזה לאַיִּן. היא שללה מן הנתבעת כל הנאה מן המושכר. באותה מידה, איפוא, אין הנתבעת נידרשת לקיים את חלקה בהסכם ולשלם לתובעת דמים של שכירות. דא עקא כי באותה נשימה מבקשת הנתבעת לקיים את החוזה בכך, שמוסיפה היא להחזיק במושכר. דומה כי אין לך היתנהלות נפסדת מזו. הנאתה של הנתבעת משני העולמות וכפייתה, כך ולא פחות, על התובעת את נוכחותה במושכר – נוכחות-חינם היא – אינה מופת של תום-לב. רחוקה היא מכך" דרישתם של הנתבעים לקיום חוזה השכירות כך שלא יפונו מהמושכר, אינה יכולה לדור בכפיפה אחת עם סירובם להעביר על שמם את חשבון החשמל, ולשאת בעלות צריכת החשמל במושכר, חובות המוטלות עליהם מכוח חוזה השכירות.
...
יוצא אפוא, כי רק הגשת כתב התביעה הביאה לסילוק החוב, ותשלום ועד הבית עד לתום תוקף תקופת השכירות.
לפיכך, הנני מורה כדלקמן: 16.1 לפנות ולסלק ידם של כל הנתבעים וכל אדם מטעמם מדירה מס' 9 ברחוב קק"ל 19 קריית ביאליק, והידועה כגוש 11538 חלק מחלקה 24 .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" (עמ' 52 לפרוטוקול) אי תשלום חשבונות חשמל במועד בהתאם לסעיף 10.1.3 להסכם השכירות המקורי, על הנתבעת לשלם, בגין צריכת החשמל, סכומים שינקבו בחיובים שתשלח לה התובעת; בהתאם לסעיף 17.1 להסכם השכירות המקורי, על הנתבעת לשלם במועד הקבוע לכך בהסכם ו/או בדין, את כל התשלומים, לרבות תשלומי החשמל.
...
אני דוחה את טענת התובעת כי הנתבעת סיכלה את ביצוע העבודות להקמת המעלית מאחר וטענה זו לא הוכחה.
כמו כן, אני דוחה את טענות התובעת לאי מסירת בטחונות, העברת שליטה אסורה בנתבעת וסיום תקופת השכירות מהטעם שהן מהוות הרחבת חזית אסורה.
. הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך כולל של 7,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ש"ח בתוספת מע"מ כחוק.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

עוד העיד התובע שהמושכר נותר סגור במשך כשבעה חודשים עד לכניסת שוכר חדש וכי נאלץ לוותר על דמי השכירות בגין חצי חודש לטובת "הניקיונות והתיקונים שהיה צריך לסדר את הדירה". בדיון, העלה התובע כלפי הנתבע טענות נוספות, כגון, החלפת ספק בלוני גז ואי יכולת לעשות שימוש בבלונים שסופקו על ידו (ש' 14), אי תשלום חשבון חשמל בגין חודש דצמבר (ש' 19) ותלונות השוכרת החדשה לגבי תקינות מערכת החשמל במושכר.
יוער, כי עיון בהסכם השכירות מלמד כי חלק מסעיפיו כלל אינם רלוואנטיים לצדדים, כגון סעיף המתייחס לתשלום דמי השכירות באמצעות המחאות, משעה שכלל לא במחלוקת כי דמי השכירות שולמו לאורך כל הדרך במזומן ולנתבע שהנו אזרח זר, כלל לא היה חשבון בנק: "שלמתי לו במזומן. תמיד שלמתי במזומן. אני לא מכיר בנק וכו'", סעיף המתייחס להחזקת כלב מחוץ לבית שככל הנראה נותר מנוסח ההסכם עם השוכר הקודם (עמ' 1 ש' 14 לעדות הנתבע), סעיף 11א' המתייחס לתחילת תקופת השכירות (שלא החלה ביום 8/08), מסירת המחאות (שכאמור, מעולם לא היה לנתבע) לבטחון לפי סעיף 14א' ועוד.
...
אשר לטענת התובע שהנתבע לא שילם בגין צריכת מים תקופה של שנה שלמה, הרי שאין בידי לקבלה.
ההלכה היא שעל ביהמ"ש לשאוף, ככל האפשר, להכריע במחלוקת עובדתית המונחת לפתחו ולקבוע איזו מבין הגרסות המנוגדות המוצגות לפניו היא הגרסה הנכונה, בבחינת "האמת המשפטית". עם זאת, הפסיקה מכירה באפשרות שלפיה, לאחר בחינה מעמיקה של התשתית הראייתית שהוצגה ובהיעדר אפשרות להעדיף גרסה עובדתית אחת על פני אחרת, בית המשפט מגיע למצב של "ספק שקול", היינו, למסקנה שלא ניתן להעדיף גרסה אחת על פני גרסה אחרת.
סוף דבר, התביעה נדחית.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2021 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין מונחים כמה ערעורים על כמה החלטות של בית הדין כדלהלן: מינוי ארבעת הנאמנים שהומלצו על ידי הראשון לציון ולאחר מכן מינוי שלושה נאמנים, מינוי שנעשה שלא לפי שטר ההקדש; דחיית בקשת הגבאים לפטר את הנאמנים הנזכרים מפני שלא קיימו נאמנותם ומעשיהם גרמו נזק להקדש; הקביעה שלגבאים אין מעמד כנאמני ההקדש; ההחלטה המורה על פתיחת חשבון בנק אחד, לשם יוכנסו כל הכספים שנגבו מתרומות לבית הכנסת, ושהאחראים והמוסמכים להוציא כספים יהיו הנאמנים בלבד ולגבאים אין סמכות בעינייני הכספים, אלא מה שירשו להם הנאמנים; כנוס דיון דחוף בהתראה של יום אחד, עקב אי־תשלום חשבון חשמל – לדיון לא הופיעו הגבאים ובא כוחם, לדבריהם – עקב התחייבות קודמת; קיום דיון במעמד הנאמנים וללא נוכחות הגבאים, ומתן החלטה ללא שמיעת עמדת הגבאים; מתן תוקף להסכם בין הנאמנים לשוכר, ללא שמיעת הצדדים ובנגוד להסכמות דיוניות מפורשות – לטענת הגבאים ההסכם פוגע בקדושת בית הכנסת, גורם לחילול שבת בבית הכנסת ומונע את תפעולו בשבת; החלטת בית הדין האיזורי שלא לפסול עצמו מלדון, למרות הצהרותיו שאין לו שיקול דעת וכל החלטותיו הן לפי הוראות הראשון לציון שאין הוא יכול לסטות מהן.
גם טענות הממונה על ההקדשות שלפיהן קופת ההקדש ריקה, הזכיין לאירועים אינו עומד בתנאי ההסכם ולא שילם דמי שכירות וארנונה כפי שהתחייב, יש עיכוב בתשלום משכורות לעובדי ההקדש והגבאים שוקלים לסגור את שערי בית הכנסת – 'מתכתבת' עם טענות הגבאים, ומורה לכאורה שמי שנעשו ממונים על ההקדש על ידי בית הדין ניטרלו את הגבאים מחד גיסא, כשמאידך גיסא אין הם מתפקדים.
הגבאים אחראים לנהל את בית הכנסת בתבונה ובאחריות, ולא להוציא הוצאות מיותרות שלא בהתאם להכנסות! ההסכם להשכרת שטח בית הכנסת לאירועים וחתונות, יבוטל לאלתר, כאשר כל ההכנסות שהתקבלו עד כה מההשכרה הנ"ל, יועברו לחשבון בית הכנסת שמנהלים הגבאים.
...
יש לציין שעיקר התעוררות התובע לשינוי המצב בשל פגיעה בקדושת בית הכנסת והפעולות שפעל באמצעות בא כוחו טו"ר חנניה צפר הם נכונות, מוצדקות ובאות ממקור טוב, ואכן הנתבעים לא חלקו על עיקר טענותיו ובסופו של דבר הצטרפו לתביעתו, גם בית הדין הסכים עקרונית שהתביעה לתיקון המצב צודקת.
השכרת המקום הביאה תקלות חמורות וחילול קדושת בית הכנסת, ולכן אנו מצפים שלא ישכירו את המקום אלא לצורך גדול, לאחר שבית הדין יבחן את חוזה ההשכרה, לאחר שבחוזה יוכנס סעיף שבית הדין יכול, באופן חד־צדדי וללא קיום דיון הוכחות וכו', לבטל את חוזה השכירות, וכן לאחר שהשוכר יפקיד בבית הדין ערובה בסכום גבוה ביותר, ובית הדין יוכל לחלט את כספי הערובה לפי שיקול דעתו הבלעדי, אם השוכר או מי מטעמו, ינהגו באופן שאינו מכבד את קדושת בית הכנסת! בנוסף – סעיפים א–ד במסקנות הנ"ל חלים לאלתר, וכן סעיף ט למסקנה הנ"ל. באשר לסעיף ז הנ"ל – הואיל והנאמנים מסיימים את תפקידם במאי 22, דהיינו עוד מספר חודשים, ולאור האמור לעיל, איני מוצא מקום להעבירם מתפקידם כעת.
בנוגע להצעת הגר"צ בן יעקב כי נוכח הקלקולים שאליהם הביאה הגישה שעשתה את מיצוי הרווחים – ולו גם למטרות טובות – עטרה לראשה, על חשבון ייעודו המרכזי של בית הכנסת ועל חשבון שמירת קדושתו, יש להקפיא למשך שלוש שנים כל עיסוק ממין זה: סבורני כי במישור העקרוני יש טעם בדבר, כדי לרפא את החולי הקיים עתה בהתייחסות לבית הכנסת כאל משאב נדל"ני ועל דרך דברי הרמב"ם (הלכות דעות פרק ב הלכה ב) בעניין מי שנטה באחת מן הדעות לדרך רעה, שאף שהדרך הבינונית היא הטובה, מכל מקום זה שנטה ממנה צד אחד "ירחיק עצמו לקצה השני וינהוג בו זמן רב עד שיחזור בו לדרך הטובה". אך עם זאת איננו יכולים לקבוע קביעה קטגורית כאמור שכן איננו יכולים לשלול את החשש והאפשרות שהוצאות וחובות שישנם או שייווצרו יביאו לידי כך שאם לא יושכרו חלקים מן ההקדש – יקרוס ההקדש ובית הכנסת כולו, או כי אי־מיצוי זכויות בנייה יביא לנזק בלתי־הפיך להקדש.
לפיכך סבורני כי האיזון הראוי הוא כי כל החלטה בדבר השכרה של חלק זה או אחר מנכסי ההקדש תתקבל – אם תתקבל – במשך שלוש שנים אלה רק אם יסכימו לה כל נאמני ההקדש פה אחד או שתאושר על ידי בית הדין לאחר שיבחן אותה לגופה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע טוען כי לאחר שהתובעת לא שילמה את דמי השכירות כאמור, הוא ביקש לבטל את הסכם השכירות והיא סירבה, על אף שהציע לה לוותר לה על תשלום שכר דירה ופיצויים במידה שתעזוב את הדירה תוך זמן קצר, וכי המשיכה להתגורר בדירה בלי לשלם את דמי השכירות.
עוד טוען הנתבע, כי התובעת לא הרימה את נטל ההוכחה בדבר הנזקים שנגרמו לה. הנתבע מוסיף כי לתובעת עומד חוב בסך כולל של 47,000 ₪, בגין אי-תשלום השכירות, אי-תשלום חשבון החשמל, וכן תשלום עבודות צבע וניקיון שבוצעו במקום ותשלום דמי הפרה עד יום הפינוי.
לו רצה התובע לפנות את דירתו ולהשכירה לאחר (ונראה שכך היה, כאמור) היה עליו לפעול באמצעות הכלים שמקנה הדין לשם כך. משלא עשה כן הנתבע ובחר לנתק את הדירה מחשמל וממים, אני קובע כי הופרה חובת תום הלב בהתאם לסעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי) הנ"ל, החולשת על קיום החוזה על כלל שלביו.
לסכום זה יש להוסיף סך של 350 ₪ שהתובעת שילמה לחשמלאי וכן הוצאות משפט בסך 500 ש"ח. כמו כן, בהתאם לאמור בסעיף 25י(ה) לחוק השכירות והשאילה, התשל"א-1971 ולאור קביעותיי דלעיל, על הנתבע להשיב תוך 30 יום את ההמחאות שנמסרו לו כבטוחות עובר לחתימה על הסכם השכירות.
...
בצלאל הוסיף והעיד כי לאחר שהפקיד בידי התובע שיקים לכיסוי חוב השכירות של התובעת, הנתבע הסכים להיפגש עמו ולתת לו את הביטחונות של התובעת, אך לבסוף מיאן לעשות כן. דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ושמעתי את העדים ולאחר שקילה של הטענות והראיות שהוצגו, החלטתי להורות לנתבע לשלם לתובעת פיצויים בגין הנזק שנגרם לה עקב התנהלותו, גם אם בסכום נמוך משמעותית מסכום התביעה.
לו רצה התובע לפנות את דירתו ולהשכירה לאחר (ונראה שכך היה, כאמור) היה עליו לפעול באמצעות הכלים שמקנה הדין לשם כך. משלא עשה כן הנתבע ובחר לנתק את הדירה מחשמל וממים, אני קובע כי הופרה חובת תום הלב בהתאם לסעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי) הנ"ל, החולשת על קיום החוזה על כלל שלביו.
התוצאה: הנתבע ישלם לתובעת פיצוי בסך כולל של 5,850 ₪ תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו