מאחר ושיבוץ העבודה של התובע היה טעון אישור של הנתבעת, ברי כי ניתנה לכך הסכמתה ואין בכך כדי לפגום בזכאות התובע לתשלום בגין ימי חג אלו (ע"ע 459/07 דוד יפה נ' ארי יוסי אבטחה ושירותים בע"מ מיום 08.12.09; ע"ע44382-04-13 יוסף מנצור נ' גז חיש בע"מ מיום 4.5.15).
לטענת התובע ככל שלא תפעל ההסתדרות בהתאם להסכם האכיפה או תבקש להפנותו לועדה הפריטטית כי אז יש בכך משום ייצוג בלתי הולם של התובע ובית הדין מתבקש לחייבה בסכום התביעה או בכל סכום שלא ישולם על ידי הנתבעת מכל סיבה שהיא ולרבות בגין מיגבלת תקופת ההתיישנות.
למעלה מכך, מסכימים אנו עם הדברים שנאמרו בפסק הדין בס"ע (ירושלים) 22939-09-10 יסמין נ' רשף בטחון והסתדרות העובדים, מיום 7.8.11 , לאמור:
"בעניינינו ולמצער חלק מהסעדים המתבקשים כנגד ההסתדרות אינם ממין אלה הנזכרים לעיל. התובע מבקש כי ההסתדרות תבוא בנעליה של רשף ותשלם במקומה זכויות סוציאליות להן הוא טוען שהוא זכאי כעובד, משל היותה היא מעסיקתו או מי שבאה בנעליה. סעד זה אינו ממין הסעדים שניתן לזכות בהם בעילה של ייצוג בלתי הוגן ועל כן ברור שגם אן יוכחו העובדות שביסוד כתב התביעה לא יצמחו לתובע זכויות על פי דין...".
סיכום
הנתבעת 1 תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
תוספת וותק 2,042 ₪.
...
כפי שנפרט להלן, אנו סבורים כי גם אם נכונות עובדות אלו הרי שהן אינן מעלות או מורידות לצורך ההכרעה בשאלת זכותו של התובע לפיצויי פיטורים.
כאמור, התובע טוען גם שמרבית הזכויות הנתבעות על ידו נתבעות מכוח ההסכם הקיבוצי הישן ולכן אין בסמכותה של הוועדה הפריטטית לדון בעניינו שעה שסעיף 33.1 להסכם 2008 קובע כי היא תדון בכל הנוגע "לפרשנות הסכם זה יישומו ו/או לביצועו".
לטעמנו שעה שעילות התביעה מכוח ההסכם הקיבוצי הישן, מרביתן התיישנו, ושעה שבהסכם 2008 נקבע כי הוראותיו באות במקום ומחליפות את הוראות ההסכמים הקיבוציים הקודמים בענף (סעיף 4.3 להסכם), כך שממילא קיימת רציפות זכויות במקום העבודה, אזי אין מקום לקבל טענה זו של התובע.
ובאשר להלכת ישייב (ע"ע 53348-01-12 ישייב נ' ח.א.ש מערכות ושירותים מיום 29.8.13) – עניינו של פסק הדין בבקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה על ידי עובד בענף השמירה כנגד מעסיקתו, בה התייצבה ההסתדרות וטענה כי יש לדחות את הבקשה על הסף נוכח פרט סעיף 10(3) לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות.
התביעה כנגד הנתבעת 2 – ההסתדרות, נדחית.