מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי תשלום דמי חבר לשכת עורכי הדין

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

על פי ההגיון והשכל הישר, מעסיק המשלם תשלומים בגין אחריות מקצועית ודמי חבר לישכת עורכי הדין בעבור עורכי דין שכירים העובדים במשרדו, הבאים לשרת אותו וזאת כל עוד עורך הדין שבגינו משולמים תשלומים אלה עובד במשרדו.
התובעת טוענת כי יש לחייב את הנתבעים בתשלום פצויי הלנת פצויי פיטורים משלא שולמו לה בזמן הקבוע בחוק, אלא באיחור של למעלה מחודש.
...
לאור התנהלות הנתבעים כאמור ובנסיבות העניין, אנו קובעים כי הנתבעים יפצו את התובעת בגין עוגמת הנפש שנגרמה לה בסך של 5,000 ₪ .
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, במצטבר, התביעה מתקבלת בחלקה, ואנו מחייבים את הנתבעים לשלם לתובעת, בתוך 30 יום מהמועד בו יומצא להם פסק הדין, את הסכומים שלהלן: א. סך של 15,000 ₪ - פיצוי בגין פיטורים בניגוד לסעיף 9 לחוק עבודת נשים.
בנסיבות העניין, אנו מחייבים את הנתבעים-יחד ולחוד לשלם לתובעת הוצאות בסך של 2,000 ₪ וזאת בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן ישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעת החוב השנייה כללה מספר רכיבים כדלקמן: הפרישי שכר בגין דרגה; תשלומי שכר שלא שולמו בפועל; תשלום עבור שעות נוספות; דמי אחזקת רכב; דמי חבר לישכת עורכי הדין; דמי ספרות משפטית; הפרש שכר בגין עבודתו כמ"מ היועץ המשפטי; הפרש שכר בכירים וכן הפרישי ביטוח מנהלים.
...
אפנה בהקשר זה לדברי פרופסור האן במאמרו "דחיית חובות" מחקרי משפט כג 33, (2006), שם בעמ' 66: "לבד מכך, ספק רב בעיני אם בנסיבות בהן פעל נושה במודע באופן היוצר סיכון מוגדל ליתר נושי החברה, ניתן לדבר על דחיית חובות כ'פגיעה בקניינו של הנושה', משל היה הנושה יחיד החי לעצמו, בהתעלם מסביבה רוויה נושים שזכויותיהם מושפעות מהתנהגותו." ביישום לענייננו; סבורני שאין מקום לקבל את קביעת הנאמן שיש להדחות את חובו של המערער וזאת מהנימוקים הבאים: הלכה למעשה במקרה שלפניי מבוקש סעד קיצוני של הדחיה כליל של חוב המערער, קרי, לא לשנות את מעמד החוב מחוב בדין קדימה לחוב רגיל, אלא לשלול לחלוטין את זכות המערער לקבלת דיבידנד.
משכך סבורני שלא ניתן על סמך הוראה זו להגיע לתוצאה שאליה הגיע בעל התפקיד.
לאור האמור ניתן בזאת פסק דין שלפיו הערעור מתקבל ותביעת החוב כמות שאושרה על ידי הנאמן מתקבלת ללא סייג והקביעה בדבר הדחיית תביעת החוב מתבטלת.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעת החוב שהגיש המערער ביום 5.1.08 הגיש המערער לנאמן תביעת חוב מטעמו בסך 568,898 ₪, בין היתר בגין הרכיבים הבאים: שכר עבודה וזכויות סוציאליות נילוות; דמי חבר בלישכת עורכי הדין; תוספת ביגוד; הפרישי פנסיה; מענק פרישה; תמורה בגין עבודות עצמאיות ועוד (להלן: "תביעת החוב").
שלישית, הנאמן סבור שיש לדחות את טענת המערער גם לגופה שכן ייפוי הכוח אינו מעיד על קיומם של יחסי עובד-מעביד בין המערער לבין הערייה, ולכל היותר מדובר בהוכחה לכך שהמערער קיבל עבודות משפטיות מזדמנות מהעירייה כעורך-דין עצמאי החל משנה זו, וכפי שנכתב בפיסקה הראשונה לייפוי הכוח: "המועצה המקומית...החליטה ובדעתה למסור לעורך הדין- יחיא ג'יוסי – מטייבה לטפל בשמה ולייצגה ולהיות בא כוחה בענינים או במשפטים שוטפים אשר תיתקל בהם במשך הזמן, בין אם תביעות גבייה או משפטים או ענינים אחרים, וזאת כפי שיתבקש לכך, מזמן לזמן, ע"י ראש המועצה או הנהלת המועצה המקומית טייבה". הנאמן מפנה עוד לכתב תביעה בסדר דין מקוצר שהגיש המערער נגד הערייה ביום 11.7.94 שבו ציין המערער: "החל משנת 1974 ועד שנת 1990 היו בין הצדדים יחסי עבודה במובן שהנתבעת שכרה מדי פעם בפעם את שירותי התובע בטיפולים משפטיים...". בכתב התביעה האמור ציין עוד המערער כי הוא קיבל את התשלומים שהגיעו לו מהעירייה כנגד חשבונות לתשלום שהוציא לעירייה.
זאת ועוד; הואיל ועסקינן בתביעת חוב במסגרת הליכי חידלות פרעון ברי כי המערער אינו יכול לתבוע סכומים שלטענתו לא שולמו לו מעבר לתקופת ההתיישנות שקבועה בדין, קרי בגין 7 שנים שקדמו לצוו הקפאת ההליכים השני, וזאת אף אם היה מתברר שהמערער לא קיבל תשלומים בגינם במסגרת הסדר הנושים הראשון.
...
תימוכין למסקנה זו ניתן למצוא גם בכתב התביעה שהוגש על ידי המערער נגד העירייה, שהינה בגדר הודאת בעל-דין שיש בה כדי להעיב על תום ליבו של המערער שלפניי.
בנוסף לאמור לעיל, מקובלת עליי עמדת הנאמן באשר למועד סיום העסקתו של המערער בעירייה.
סוף דבר במכלול השיקולים האמורים, דין הערעור להידחות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בתשובת המבקשת לתגובת המשיב נטען, כי היא נאלצה לפתוח בהליכי הוצל"פ, לרבות בהטלת עיקולים, עקב אי תשלום דמי המזונות על ידי המשיב.
לעניין החשש לפגיעה בעיסוקו של המשיב כעורך דין, מפנה המבקשת להוראה לפיה חברותו של עורך הדין בלישכת עורכי הדין תיפקע בעת שהוכרז כפושט רגל, כך שהמשיב יכול להמשיך בעיסוקו כל עוד לא הוכרז.
...
נוכח המפורט לעיל, התנגדות המשיב למתן התראת פשיטת הרגל, נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לשיטת היועמ"ש, האגרה נועד להבטחת כסוי תקציבי של עלויות ההיתדיינות, ועל כן, על ציבור עורכי הדין (המשלמים דמי חבר ללשכה) – ולא על הציבור בכללותו - לשאת בתשלום אגרה זו. לעמדת היועמ"ש, לא נגבתה עד היום אגרה בגין בקשות למינוי ממונה מחמת טעות מתמשכת ואין בטעות זו כדי להעניק לועד פטור מן התשלום מכאן ואילך, קל וחומר כאשר לא חל כל השתק שכן הועד לא הסתמך על אי-התשלום.
המשך הנצחת הטעות, באמצעות מתן האפשרות לועד שלא לשלם אגרה אף מרגע בו התגלתה גביית החסר – וזאת מבלי שתקנות האגרות תוקנו באופן המאפשר להכליל במסגרת הפטורים המנויים בהן גם בקשות לפי סעיף 89א לחוק - אינו עולה בקנה אחד עם הוראות הדין ויש בו כדי ליצור פטור מתשלום אגרה מקום בו הנהלת בתי המשפט איננה הגורם המוסמך לקביעתו של פטור מעיין זה. אין כל ספק כי העידר דרישת האגרה, במשך שנים לא מעטות, מהוה מחדל מצד הנהלת בתי המשפט, ואולם, בסופו של יום מדובר במחדל ממנו נהנה הועד.
...
יחד עם זאת, ולאור מהותן, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לפתוח בקשות למינוי ממונה אשר מוגשות על ידי הוועד כבקשות לפי פרט 19 לתוספת לתקנות האגרות, כאשר על שיעור האגרה להיקבע בהתאם.
סוף דבר אשר על כן, הבקשה מתקבלת בחלקה, ביחס לסעד החלופי בלבד, ובהתאם הנני קובע בזאת כי בקשות למינוי ממונה המוגשות על ידי המבקש לפי סעיף 89א לחוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א – 1961 מהוות בקשות שאינן פטורות מאגרה לפי פרט 19 לתוספת לתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז – 2007, כאשר סכום האגרה בגינן יגבה בהתאם לקבוע בפרט זה. נוכח האמור בסיפא סעיף 15 לעיל, מוזמנת המבקשת לשקול עמדתה באשר לנקיטת יוזמה לתיקון חקיקתי בהתאם.
המזכירות מתבקשת להמציא עותק החלטתי זו לב"כ הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו