כן נקבע כי מסקנה זו נובעת גם מתכלית החוק שהיא מניעת הפליה, היות שהסכויים שתתקיים הפליה במכירת דירות מגורים על ידי קבלן גבוהים יותר מאשר לגבי מוצרים אחרים שלגביהם אין למוכר תמריץ להמנע מהספקתם לכלל האוכלוסייה.
כפי שניתן לראות, הרי שמתוכן דברי ההסבר שהוצגו עד כה ומהוראות האמנות הבינלאומיות להן ישראל התחייבה ואשר החוק נועד לתת להן ביטוי בדין הפנימי, לא עולה כל אינדיקאציה להחרגת הפליה במכירת דירות על ידי חברה קבלנית מתחולת חוק איסור הפליה או האמנות, או באשר לכוונת המחוקק לעשות כן. אדרבא, הדברים במבוא לדברי ההסבר באשר לתכלית החוק ומטרותיו מתיישבים היטב עם המסקנה שהחוק אוסר על הפליה גם בשיווק דירות, שהוא כאמור תחום בעל חשיבות ורגישות מיוחדת לענין זה, ואינם מתיישבים עם הטענה בדבר כוונה להחרגת תחום כה מרכזי ללא שניתן לכך כל ביטוי בנוסח החוק, החרגה שאינה עולה בקנה אחד עם מחויבויותיה של מדינת ישראל בהתאם לאמנות הבינלאומיות הנזכרות לעיל.
זאת ועוד, גם בעת הצגת הצעת חוק איסור הפליה במליאת הכנסת להצבעה שניה ושלישית על ידי יו"ר וועדת החוקה ביום 11.12.2000, דבריו לא כללו כל היתייחסות להחרגת מכר דירות מתחולת החוק -
"ועדת החוקה גאה להגיש, במסגרת יום זכויות האדם, הצעת חוק מהפכנית. הצעת החוק הזאת מחילה את דיני השויון ואיסור האפליה על הסקטור העיסקי והפרטי, והיא קובעת, יחד עם הצעות של חברי הכנסת אופיר פינס ואלי בן-מנחם, איסורים רחבים בקשר לכניסה לפאבים, למועדונים ולברכות שחייה. היא אוסרת גם על הסקטור הפרטי אפליה מטעמי דת, גזע ומין או מוגבלות. זוהי הצעת חוק מהסוג הקיים בהרבה מאוד מדינות בעולם, והיא רחבה. זו הצעת חוק כוללת, והיא נועדה להביא לשינוי נורמאטיבי. ועדת החוקה שינתה את הצעת החוק הממשלתית וקבעה גם עונשים פליליים למי שמפר את הוראות השויון האלה במיגזר הפרטי..." (פרוטוקול ישיבה מס' 164 של הכנסת ה-15, 13-12 (11.12.2000))
בתום דיון במהלכו נדחו מספר הסתייגויות שהועלו על ידי מספר חברי כנסת אישרה הכנסת את הצעת החוק בקריאה שניה ושלישית בנוסח אשר לא נזכרה בו כאמור, ולו ברמז, החרגת מכר דירות.
אוסיף ואעיר כי אין זה ברור כלל שהאמירה הכללית הלקונית בדברי ההסבר, לפיה החוק "אינו חל על מקרקעין", מתייחסת למכר דירות על ידי מי שעיסוקו בכך.
...
השאלה העומדת במרכזה של הבקשה לרשות ערעור הינה: האם הפליה במכירת דירת מגורים על ידי חברה קבלנית מקימה לנפגעים עילת תביעה נגד החברה לפי חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, התשס"א-2000 (להלן: החוק או חוק איסור הפליה)? מאחר שלשאלה זו יש חשיבות עקרונית החורגת מעניינם הפרטני של הצדדים למחלוקת, החלטנו לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור לפי הרשות שניתנה.
סיכומו של דבר: גם בהינתן נחרצות עמדות חבריי מכאן ומכאן, ראוי יהיה להכריע בסוגיה מקום שבו נדרש לכך.
לגופו של סכסוך, אינני מקבל אפוא את עמדת המערערת לפיה טעו בתי משפט קמא בכך שחייבו אותה בתשלום פיצויים.
בשל כך, מצטרף אני למסקנות חבריי, לפיהן יש לדון בבקשה כערעור, וכי דין הערעור להידחות.