מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי רישום משכנתא בלשכת רישום המקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתביעתם עתרו התובעים למתן צו עשה שיורה לנתבעת לרשום את הדירה על שמם בלישכת רישום המקרקעין.
בנוסף טענו התובעים כי כתוצאה מאי רישום הדירה על שמם נאלצו לשאת בתשלום של כ-150 ₪, שלוש פעמים בשנה, כקנס לבנק למשכנתאות בגין אי רישום המשכנתא כפי שהתחייבו.
...
נוכח האמור, אני סבורה כי בנסיבותיו של מקרה זה יש להעמיד את הפיצוי בגין הנזק הלא ממוני על סך 23,000 ₪ (לעניין גובה הפיצוי בגין נזק לא-ממוני עקב עיכוב ברישום זכויות השווה, לדוג', ע"א 3807/12 הנ"ל, בפסקאות 76-74; ע"א 7991/07 רפאלי נ' רזין (פורסם במאגרים); ת"א (מח'-ת"א) 45671-02-11 בן יעקב נ' אלרם חברה לשיכון (פורסם במאגרים); ת"א(חי') 12439-11-13 פוראני נ' עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ (פורסם במאגרים); ת"א (י-ם) לוי נ' עמותת כל ישראל חברים (פורסם במאגרים)).
סוף דבר לסיכום, התביעה מתקבלת ואני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 23,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

רק מאוחר יותר, הועמדה הדרישה למימוש על סכום ההלוואה בהתאם לפסק הדין בבר"ע. עוד טוען המשיב, כי רישום המשכנתא בלישכת רישום המקרקעין (נספח ב' לתובענה) מהוה ראייה לתוכנה על פי סעיף 125(א) לחוק המקרקעין ואין עליו כל נטל להוכיח כי עסקינן במישכון שבידו לממשו.
לדידו, משלא עשה כן במרוצת שנתיים ממועד הסכם המכר, נירשמה בהסכמת הצדדים המשכנתא על הנכס נשוא התביעה ברח' הרא"ה ברמת גן (עמ' 6 שורות 4-10) וללא רישום מישכון קודם על הנכס בחזון ציון, מה שנטען לראשונה בעדותו בפני.
...
בעניינינו, אף שהצדדים לא הצהירו במסגרת הסכם ההלוואה כי בכוונתם לחתום על הסכם מכר, הגעתי למסקנה כי הסכם ההלוואה נועד לשרת אותם לפי צרכיהם כעולה מהתנהלותם בחתימה עליו ביום 11.12.90 וכבר ביום 12.12.90 נחתם הסכם המכר.
בדבריו אלו של המשיב יש כדי להביא למסקנה כי המשכון נירשם על הנכס בהרא"ה מכוח הסכם המכר ולא מכוח הסכם ההלוואה.
סוף דבר, ניתן בזה סעד הצהרתי לפיו אין למבקש חוב כלפי המשיב בגין ההלוואה וכפועל יוצא, אין לממש את המשכון לפירעון החוב האמור.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מבוא העותרת בעלת מקרקעין הנמצאים סמוך לטיילת שליד חוף הים, משביקשה העותרת אישור לרישום משכנתה בלישכת רישום המקרקעין לפי סעיף 324 לפקודת העיריות [נוסח חדש] (להלן-פקודת העיריות) היתנתה עריית חיפה את מתן האישור בתשלום היטל שצ"פ לפי חוק העזר לחיפה (שטחים צבוריים פתוחים), התשע"ג-2013 (להלן-חוק העזר).
...
ראו באנלוגיה עמדת בית המשפט העליון בבג"ץ 7009/04 עיריית הרצליה נגד היועץ המשפטי לממשלה (4.2.2014) שקבע בדרך של פרשנות תכליתית כי רישום משכנתה מהווה "העברה של נכס" במובן סעיף 324 לפקודת העיריות ולכן: "מסקנתי הינה, אם כן, כי יש לקבל את טענת העותרות ולקבוע כי סעיף 324(א) לפקודת העיריות מחייב את רשם המקרקעין לדרוש אישור של הרשות המקומית על היעדר חובות ארנונה (מאת בעל הנכס ביחס לאותו נכס), וזאת כתנאי לרישום משכנתה בפנקסי המקרקעין". בחינת תוכנה של דרישת התשלום מראה כי נפל בה פגם אחד בלבד, אי ציון הסעיף בחוק העזר מכוחו הוצאה הדרישה.
בתגובה לטענת הפליה מצד העותרת צרפה העיריה לעיקרי הטעון מטעמה (נספח יד) דרישות תשלום לבעלי נכסים אחרים הנמצאים באותו רובע ולכן דינה להידחות.
סיכום לאור כל האמור לעיל אני דוחה את העתירה.
העותרת תשלם למשיבה תוך 30 יום הוצאות משפט בסכום של 15,000 ש"ח בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום, בעת קביעת ההוצאות לקחתי בחשבון את העובדה כי ישיבת 12.3.2019 בוטלה ביום הדיון לבקשת העותרת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעת מבקשת להצהיר כי שטר המשכנתא בוטל כדין וכי יש לבטל את רישום המשכנתא בלישכת רישום המקרקעין (נתבעת 2).
...
החלטה ראשונה בעניין זה ניתנה על ידה ביום 19.5.13; החלטה שניה ניתנה ביום 5.9.14, בדיון הראשון שהתקיים בפניה (כולל הוראה להמציא כתב וויתור על סודיות רפואית); בשל מחדלי התובעת, ניתנה ביום 20.1.15 התראה על כוונה למחוק התובענה מחוסר מעש; בינואר 2015 הגישה הנתבעת 2 בקשה למחיקת התובענה בשל אי קיום הליכים מקדמיים על ידי התובעת; התובעת ביקשה להאריך המועד לקיום ההליכים, בשל מצבה הרפואי – מוזר הדבר שלא העלתה את הקושי עוד קודם לכן, שהרי, כזכור, בכתב התביעה נטען כי כבר כשחתמה על שטר המשכנתא, הייתה במצב מנטלי שלא אפשר לה להבין דבר; בשלב זה ניתנה החלטה נוספת בפברואר 2015 כי על התובעת להציג מסמך רפואי, לפיו, היא אינה יכולה לקיים ההליכים המקדמיים; מטעם התובעת הוגשה חוו"ד רפואית התומכת בטענתה כי היא סובלת משיטיון, שיפוט המציאות שלה מופרע, היא אינה מבדילה בין טוב לרע, אינה אחראית למעשיה, אינה כשירה להיות מעורבת בהליכים משפטיים; ביוני 2015 ביקשה התובעת ליתן לה אורכה של 60 יום לקיים הליכים באמצעות בניה; בשלב הזה התיק הועבר לטיפולי ובעקבות הדיון ביום 18.10.15, ניתנה החלטתי הנ"ל בדבר הצורך למנות אפוטרופוס לרכוש, להבדיל מאפוטרופוס לדין, לתובעת.
אשר על כן, אני מורה על מחיקת התובענה בהתאם להוראות סעיף 122 לתקנות סדר הדין האזרחי וממילא, אני מורה על מחיקת ההודעה לצד ג'.
אני מחייב את התובעת לשלם לכל אחד מהנתבעים הוצאות משפט ושכ"ט בסכום כולל של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ. זכות ערעור תוך 45 יום.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

נטל ההוכחה מוטל, מטבע הדברים, על בן הזוג שאינו רשום כבעלים של הנכס, שהנו "המוציא מחברו". יודגש כי טענת אחד מבני הזוג לזכויות בנכס שנרכש על ידי בן הזוג השני טרם הנישואין יכולה להתבסס על הדין הכללי, אך לא על חזקת השתוף, אשר לגביה נקבע שאינה חלה במקביל להסדר איזון המשאבים שבחוק יחסי ממון [ראו: דעת הרוב בעיניין יעקובי בעמ' 589-585; עניין אבו רומי בעמ' 183-182; בע"מ 4951/06 פלוני נ' פלונית ([פורסם בנבו], 14.6.2006)].
ביום 28.4.2004 נרשמה המשכנתא בלישכת רישום המקרקעין על הדירה נשוא המחלוקת (מוצג ב' למוצגי האשה).
...
מאחר ולא הוכיח תביעתו אין מנוס מדחיית תביעתו בכל הנוגע לריהוט.
נוכח האמור, אני קובעת כי המיטלטלין אשר האיש קיבל בירושה מהוריו שייכים לו בלבד.
סוף דבר תביעתו של האיש לצו הצהרתי הקובע כי לתובע זכויות בדירה נשוא המחלוקת נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו