בין היתר, עולה הצורך שבבדיקת נסח לישכת רישום המקרקעין, ואם רשומה בו, משכנתא לטובת בנק מלווה, כבעניינינו, אל יסתפקו המעוניינים בהבטחות הקבלן, או ברשום הערת אזהרה או בקבלת החזקה בדירה, אלא יפנו ויבדקו מראש, את עמדת הבנק המלווה לעסקה, ידרשו "מכתב כוונות", כמו גם שיבדקו היטב, האם חלה חובת תשלום כספי התמורה לחשבון הבנק המלווה.
בהילכת ע"א 1117/06 קורפוריישן נ' יורשי המנוח מוחמד עלי, (14.4.06), נדונה השאלה מהו אותו חוסר תום לב אשר יכול לגבור על האמור בסע' 9 לחוק המקרקעין, וניתנה היתייחסות לתום לב אובייקטיבי וכן לתום לב סובייקטיבי, כאשר בנסיבות שם, לא נרשמה בעיסקה הראשונה הערת אזהרה במשך 20 שנה, ונקבע כי לא בהכרח, זו הסיבה לאותה תאונה משפטית, וכך נקבע בסע' 32, (השופטת א' חיות):
"תום-הלב של הרוכש השני בזמן נבחן בשני היבטים מרכזיים: הראשון, תום-לב סובייקטיבי, שעניינו אי-ידיעתו של הרוכש השני בזמן על העסקה הראשונה בשעה שערך את עסקת המקרקעין. השני, תום-לב אובייקטיבי, שעניינו בדיקת פנקס רישום המקרקעין או ההחזקה במקרקעין על-ידי הרוכש השני בזמן טרם עריכת העסקה. וכבר נפסק כי אם פעל הרוכש השני בזמן בחוסר תום-לב סובייקטיבי או אובייקטיבי – אי-רישום הערת האזהרה על-ידי הרוכש הראשון בזמן אינו מעלה ואינו מוריד, מכיוון שאי-הרישום על-ידי הרוכש הראשון בזמן לא הוא שהוביל ל"תאונה המשפטית"..
...
לפיכך הנני קובע כי אין תוקף לעסקאות שערכו המשיבים במובן זה שכאשר החברה ערכה עמם את העסקאות, לא עמדה לה הזכות למכור זכויות במקרקעין שכבר לא היו בבעלותה.
לאור מסקנה זו, על המשיבים יהיה להשיב את החזקה בדירות כמבוקש בידי בעלי התפקיד, כאשר בנסיבות, ההשבה תהא בעוד כחודשיים כפי שאקבע להלן.
לפיכך הנני מורה כדלקמן:
המשיב 1 מר שמעון מויאל ישיב את החזקה בדירה 27 עד ליום 1.4.24.