השתלשלות האירועים בתמצית
בשנת 2004 קיבלה לידיה הנתבעת חברת גמול נדל"ן למגורים בע"מ (להלן: "הנתבעת") מאת התובעת, רשות מקרקעי ישראל (להלן: "רמ"י") רשות והתחייבות להקמת כ- 112 יחידות דיור כאשר הנתבעת התחייבה לבצע אף את רישום היחידות על שם רוכשי היחידות.
לטענתה, הנתבעת לא דיווחה לא בתום 3 חודשים ממועד החלטת בית המשפט מיום 16.9.2020, על היתקדמות הליך הרישום, כי החלטת בית המשפט קיבלה תוקף של פסק דין שאף לאחריו לא דיווחה הנתבעת על היתקדמות ביצוע הרישום – לא לאחר 3 חודשים ולא בכלל וכי רישום היחידות על שם רוכשיהן לא הושלם.
אני אקח את כל התיקים ואארגן אותם, לאחר מכן אקיים שתי אספות דיירים דחופות, נפנה אליהם גם במכתבים אישיים וכלליים, להשיג את התשריטים דרך חב' מדידות ולהגישם לאישור ראשוני בטבו ונתקדם.
בשולי החלטתי זו אבקש להתייחס לשני עניינים;
הראשון הנו טענת בא כוחה של רמ"י לפיה, באם לא ינתן הצוו המבוקש, ישלח בכך מסר כי פסקי דין אין לקיים.
...
יתרה מכך, לאור העובדה כי תכליתן של הסנקציות הקבועות בפקודה היא אכיפתית ולא עונשית, נקבע בפסיקה, ולכך חשיבות של ממש לענייננו, כי יש להיעתר לבקשה לביזיון על פי הפקודה, מקום בו ניכר כי יש תועלת במתן הצו, היינו, כאשר בית המשפט משתכנע, כי מתן הצו יביא לכך, כי ההחלטות האופרטיביות בפסק הדין תקויימה.
אפילו הייתי קובעת כי הנתבעת לא פעלה במלוא הקצב או ללא לאות או כי ניתן להפריד את חלקי פסק הדין ולבחון את בקשת רמ"י רק בהתייחס לרכיב פסק הדין שאין חולק שלא בוצע (חובת המשיבה להגיש דיווח מדי שלושה חודשים), אף אז לא היה בידי להיעתר לבקשה.
בשולי החלטתי זו אבקש להתייחס לשני עניינים;
הראשון הינו טענת בא כוחה של רמ"י לפיה, באם לא ינתן הצו המבוקש, ישלח בכך מסר כי פסקי דין אין לקיים.