בתום מספר ניסיונות ענה לה נציג הום סנטר אשר טען, כי הוא אינו זוכר את המערער ועל בסיס תשובתו, ובאופן שרירותי, לטענתו, רשמה נציגת ההשמה – סרוב, שמשמעו אי קבלת גמלת הכנסה.
בועדת הערר שהיתכנסה ביום 30.12.2019 אשר דנה בסרוב להפניה מיום 21.8.2019 להום סנטר לתפקיד קופאי/ת, טען המערער בפני ועדת הערר כי - "התקשרתי אליו פעמיים לטלפון הסלולארי שלו מאחר ולא הייתה תשובה, שלחתי לו מייל עם קורות חיים שלי. ואני זמין לפגישה והם לא חזרו אלי". נציגת המשיב, גב' שרית אבולעפיה הציגה את העובדות וטענה כך- "הופנה להום סנטר לתפקיד של קופאי וטוען שניסה פעמיים להשיגם ולא הצליח. בהתייצבותו הבאה צלצלה מתאמת ההשמה בנוכחותו והשיגה אותו".
בועדת הערר שהיתכנסה, גם כן, ביום 30.12.2019 אשר דנה בסרוב להפניה מיום 21.8.2019 לצוות 3 שמירה וביטחון בע"מ לתפקיד סדרן, טען המערער, כי "לא הגעתי לצוות 3. נתנו לי טלפון אחד וכשדברתי עם מתאמת ההשמה שאמרה לי ליצור איתם קשר והם לא ענו ולכן שלחתי להם ב-12.9 מייל עם קורות חיים שלי. אחרי שני צלצולים שלא ענו לי ואחרי משלוח מייל מבחינתי סיימתי את המוטל עלי". במעמד ועדת הערר, נעשה ניסיון לאתר את נציגת המעסיק, "הועדה מצלצלת לורד בנוכחות דו"ע וזו מיד ענתה וכשנשאלה מה היא עושה עם מי שמופנה אליה מהלישכה היא ענתה שהיא מפנה אותם למנהלי פרוייקטים רלוואנטיים".
עוד באותו היום, שבה ועדת הערר והתכנסה לידון בעיניינו של המערער בדבר סרוב להפניה מיום 21.8.2019 למיסמי כוח אדם בע"מ לתפקיד קופאי/ת. בועדת הערר טען המערער, כי "אני מאשר שצלצלתי לורה והיא לא ענתה ואז שבה אלי ואמרתי לה מי אני, שאני רו"ח במקצועי והיא אמרה שאין לה מה להציע לי. שאלתי אם היא בטוחה והיא ענתה שכן". עוד באותה ועדת הערר נישאל המערער על ידי יו"ר ועדת הערר - "מדוע לא אמרת לה שאתה הופנתה לעבוד כקופאי" השיב המערער "בכוונה השארתי את זה מעורפל" ושנשאל על ידי עורך הדין - "הדגשת את היותך רו"ח? השיב המערער "שלום שמי אחיקם פירסטנברג במקצועי רו"ח הופניתי משירות התעסוקה לעבודה אצלכם. ואז היא ענתה "אני מצטערת אין לי מה להציע לך".
עוד באותו היום, קרי 30.12.2019, ולאחר שועדת הערר דנה בשלוש הפניות שונות בעיניינו של המערער, היתכנסה ועדת הערר, שוב, בפעם הרביעית וזאת כדי לידון בעיניינו של המערער בדבר סרוב לפניה מיום 24.9.2019 לאו.
לטענתו כפי שהוצגה בועדת הערר, טען המערער כך- "אריאלה בקשה את מספר ת.ז. שלי, נתתי, ואז היא שאלה מה תאריך לידה שלי? לא רציתי לתת את תאריך הלידה לפני הריאיון. לא נתתי לכן היא סירבה לקרוא לי לראיון" ואף הוסיף וטען, "לעניות דעתי יצרתי קשר".
לאור האמור, קבעה ועדת הערר, כי "מודעים אנו היטב לאיסור לברר את גילו של דו"ע בעת קבלתו לעבודה", אך יחד עם זאת, קבעה ועדת הערר כי - "לא האמנו שזה היה הבסיס לאי קיומו של הריאיון. דוקא בסוג עבודה כזה, מן המפורסמות הוא שעובדים אנשים מבוגרים ואפילו פנסיונרים, ולכן איננו מאמינים שבגלל גילו ו/או אפילו סרובו לגלות את גילו, סירבה נציגת המעסיק להזמינו לראיון. מתרשמים אנו, כי דו"ע עשה כל שלאל ידו כדי לא להיתקבל לעבודה ואפילו כדי לא להגיע לראיון עבודה. שמענו במפורש את דו"ע שאומר שהוא לא מוכן לעבוד כרו"ח ב-5,000 ₪". עוד קבעה ועדת הערר בהחלטתה, לגבי טענתו של המערער כנגד הפנייתו לשלושה מעסיקים שונים באותה הפנייה - "שמענו את דו"ע שקובל כנגד כך שהפנו אותו ל3 עבודות באותו יום. שהרי מי מחפש עבודה דוקא צריך לשמוח שהוא מקבל 3 הפניות, שכן כך יגביר את סכוייו לשוב למעגל העבודה".
בהתאם לפסיקה, "סרוב לקבל עבודה יכול לבוא לידי ביטוי הן בסרוב מפורש או בהתנהגות שיפרשוה כסירוב". נפסק כי אין לכך תשובה חד משמעית והדבר תלוי בנסיבותיו של כל מקרה (דב"ע מא 91-3 אוזיאס מאיר נ' שירות התעסוקה, פד"ג י"ג 63).
...
בנסיבות המתוארות, מקובלת עלי עמדת המשיב, כי נרשמו למערער סירובים כדין בגין אי ניסיונותיו הכנים של המערער ליצור קשר עם המעסיקים אליהם הופנה על ידי המשיב הן מיום 21.8.2019 והן מיום 24.9.2019.
לאור האמור, אני קובע, כי בדרך בה המערער פטר את עצמו מלשוב ולנסות ליצור קשר עם המעסיקים הפוטנציאליים, מהווה מבחינתי, דחייה אפריורית של ההפניות העבודה.
סוף דבר:
הערעור נדחה.