מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי קבלת מכתב פיטורים לאחר החלפת מעסיקים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] בשעה 10:06 כתב הנתבע "נא לשלוח לי להנהלה ולאיהאב אישור מחלה כי שמעתי הבוקר שאת בחופשת מחלה. מדוע לא דיווחת לי למעסיקך החדש? לא ממש מבין את ההתנהלות חסרת האחריות הזו. אני מאוכזב ועצוב כי עשיתי בשבילך המון וגיליתי אין סוף היתחשבות וסבלנות. המלצתי לך לתקשר עם מעסיקייך מיידית וללא כל דיחוי כי המכללה חייבת לנתנהל (צ.ל. להתנהל – ק.כ) ולתת שירות. ממתין למסמכים". בשעה 10:10 השיבה התובעת "איציק שלום. עוד לא קבלתי ממך מכתב פיטורין אני עדיין נחשבת עובדת שלך. החל ממחר אני מתכוונת לממש את חופש המחלה שלי עד שבוע הבא. אין לי שום עסק עם האנשים ששלחת. ולא שום חוזה. שיהיה בהצלחה". בשעה 10:11 הוסיפה "זה נשלח אליך כבר ביום ראשון" וכן "אין לי מעסיק חדש ולא חתמתי על שום הסכם עבודה עם אף אחד". בשעה 10:12 המשיכה וכתבה "נכון לעכשיו ועד לקבלת מכתב פיטורים מצדך אני מועסקת של המכללה המשותפת (הנתבעת – ק.כ) בר(א)שותך". בשעה 11:13 הוסיפה וכתבה "לא בחרתי להיות עם מעסיק חדש ואפילו לא התייעצת איתי לפני שמכרת... פשוט מכרת אותי ביחד עם המכללה... היתנהגות ברוטלית חסרת היתחשבות מצידך... כל מה שראית לנגד עיניך זה 'כסף'". בשעה 10:15 כתבה "אני בחופשת מחלה לעוד 10 ימים... שהמעסיקים החדשים ישבו שם מצדי וינהלו אותה... אחלה יום טוב ומוצלח". בשעה 10:17 המשיכה "חופש מחלה שלי נמצא אצל שירלי". בשעה 10:18 השיב הנתבע "לא ידעתי שאת חולה כי לא הודעת ולא דלחת (צ.ל. שלחת – ק.כ) חופש מחלה. את עושה מה שאת רוצה כאילו היית הבעלים. אני מכיר את זה מזמן. שלחתי לך מכתב פיטורין מחיפה כבר בראשון(הכוונה ליום ראשון ה-13.5.2018 – ק.כ) כי לא ידעתי שאת חולה. זה היה יום או יומיים אחרי שיחת הבירור שבו הודעתי לך על מכירה והחלפת בעלים צפויה. תהיי בריאה". יצוין כי ההתכתבות בין הצדדים נמשכה אולם די באמור כדי להראות את הלך הרוח של הצדדים לאחר מכירת הזיכיון של הסניף.
...
ככל שנגיע למסקנה שיש להרים את מסך ההתאגדות, ולו באופן חלקי, נדון בזכאות התובעת לרכיבים הרלוונטיים בהתאם להכרעתנו.
אי לכך ישלם הנתבע לתובעת סכום של 7,000 ₪.
] סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובעת בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: הפקדות לפנסיה בסכום של 14,209 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.4.2017 ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע טען כי לא קיבל מכתב פיטורים והודעה מוקדמת ולא היה מתפטר מרצונו נוכח גילו ושנות עבודה רבות בנתבעת.
] "על המעסיק מוטלת אחריות מלאה בדבר העברת דיווחי אמת מדי חודש בחודשו בגין שכר העבודה (על כל מרכיביו) של עובדיו אל מדור התשלומים". אי עמידה בחובת הדיווח ו/או אי ביצוע תשלומים ו/או הגשת דיווחים כוזבים מהוה הפרה חמורה של תנאי היתר ההעסקה ועלולה להביא לביטולו או סיוגו ו/או סרוב לתת היתרי העסקה בעתיד בכפוף להתראה ולאחריה עריכת שימוע בכתב למעסיק".
התובע לא זימן לעדות את מר מאיר אשר עמו בוצעו חילופי הדברים המשמעותיים בעיניינו ולצורך הוכחת נסיבות סיום העסקתו.
בכל אופן כאשר מעסיק דורש מעובד שישלם לו כספים עבור היתר העבודה, מדובר בהתנהלות פסולה שדי בה כשלעצמה כדי להצדיק התפטרות של התובע וקבלת פצויי פיטורים.
...
מקבלים אנו את טענת הנתבעת וחישובה ביחס להחזר הוצאות נסיעה.
התובע ציין בסעיף 21 לתצהירו שיש לקזז הוצאות נסיעה בסך 38,673 ₪ ששולמו לו. נוכח זאת, יש לקבל את עלות הנסיעה לה טענה הנתבעת בסך 22.60 ש"ח ולאור האמור אנו קובעים כי במכפלת עלות הנסיעה בסך ימי העבודה שפרטה הנתבעת, ובקיזוז הסכומים ששולמו לתובע, הרי שלא נותרה הנתבעת חייבת לתובע תשלום בגין רכיב זה. על כן ומששולמו לתובע הוצאות נסיעה אנו דוחים את טענת התובע להחזר הוצאות נסיעה.
סוף דבר לאור קביעותינו לעיל, על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 26,483 ₪; דמי הבראה בסך 16,443 ₪; פדיון חופשה שנתית בסך 2,787 ₪; דמי חגים בסך 12,367 ₪; פיצוי חלף הפרשות לפנסיה בסך 6,636 ₪; פיצוי חלף הפרשות לקרן השתלמות בסך 6,664 ₪; הנתבעת תשלם את הסכומים האמורים בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, אחרת הם יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום סיום העסקתו של התובע 25.8.18 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טען התובע, כי תלושי השכר לא תיאמו את מועדי העבודה ולא את זהות המעסיק ו/ או שם החברה, ואף, בחלק מתקופת העסקתו כלל לא התקבלו תלושי שכר בגין עבודתו.
עוד טען התובע, כי הוא לא קיבל "מכתב פיטורים ו/או סיכום זכויות במעבר בין תלוש שכר אחד לשני, או הודעה על תנאי עבודה או חוזה עבודה וגם מסיבה זו יש לראות בעבודה ברצף אחד" (סעיף 4 לכתב התביעה).
הנתבע 6 טען, כי התובע הועסק על ידי הנתבע 6 למשך תקופה קצרה בת חודשיים בלבד, וזאת בעקבות החלפת בעלים בשטח בו עבד התובע.
" (ההדגשות לא במקור) (ראו: ע"פ 28/49 זרקא - היועץ המשפטי לממשלה, פ"ד ד; דנ"א 1516 רינה מרום - היועץ המשפטי לממשלה, פ"ד נב(2) 813) נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר שעיינו בחומר הראיות, בעדויות ובטענות הצדדים, הגענו לכלל מסקנה, כי לא עלה בידי התובע, עליו נטל ההוכחה בעיניין, להוכיח שבינו לבין הנתבעים בהליך זה, היתקיימו יחסי עובד-מעסיק, בתקופה לה טען התובע, במסגרת כתב התביעה.
...
בהתאם לאמור ובהסתמך על הראיות והעדויות שהוצגו בפנינו במהלך ההליך, אנו סבורים, כי התובע לא הרים את נטל ההוכחה המוטל לפתחו לצורך הוכחת חבותה של הנתבעת 12, כמעסיקה במשותף, כלפיו.
לפיכך, דינה של התביעה כנגד הנתבעת 12 הינה להידחות.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, אנו קובעים, כי התביעה כנגד הנתבע 2, הנתבע 5, הנתבע 6 והנתבעת 12 - דינה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר סיום עבודתה הגישה התובעת תביעה זו נגד לשכר עבודה, פיצוי הלנת שכר, פצויי פיטורים, פצויי הלנת פצויי פיטורים, פיצוי בשל פיטורים ללא שימוע, פיצוי בשל אי ביצוע הפרשות לפנסיה בחסר וגמול עבודה בשעות נוספות.
התובעת המשיכה לעבוד בעסק כעובדת של השותפות, אך היא פנתה לנתבעת בדרישה לקבל מכתב פיטורים על רקע חילופי מעסיקים, ומכתב פיטורים ניתן לה על ידי הנתבעת ביום 6.2.19.
...
נסיבות ההלנה תומכות במסקנה ההפוכה, שכן ארבעה ימים לפני המועד לתשלום השכר, ניתן לתובעת מכתב פיטורים, ולא הייתה מחלוקת כי פיטורי התובעת מזכים אותה בהשלמות של פיצויי פיטורים, ולא היה בסיס למחשבה שמא ישנם תשלומים שהתובעת חייבת לנתבעת בגמר חשבון.
סוף דבר הנתבעת תעביר לחברת מנורה השלמת הפרשות לפיצויים ולפנסיה בסך 8,387.52 ₪, וכן תשלם לתובעת: פיצוי הלנת שכר בסך 3,405 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 10.5.19 עד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

מר גוזי בתצהירו ציין כי הוסכם על "התפטרות עם מכתב פיטורים",[footnoteRef:116] ובמכתב מיום 27.3.18 ציין התובע כי הוא "מתחייב להמשיך את עבודתי עד התאריך ה- 31.5.18. את יתרת החוב ע"ס 27,500 ₪ נכון ליום ה- 27.3.18 יקזזו מהיפצויים/חלק מיתרת ימי החופש. כנגד אקבל מכתב פיטורים ממעסיקי עד התאריך ה- 31.5.18".[footnoteRef:117] כלומר, על פי מיסמך זה, שכותרתו היתה "הסכם טרום פיטורים", הצדדים הסכימו לסיים את יחסי העבודה על דרך של פיטורים.
בהתאם, כתב מר עתיר מכתב פיטורים ביום 30.4.18 בו נרשם "הנני להודיעך על סיום העסקתך בחברה עקב ארגון מחדש של החברה. סיום עבודתך יכנס לתוקף, בהתאם לחובתנו למתן הודעה מוקדמת בתוך חודש מיום קרי 31/5/18. הנך מתחייב להמשיך ולמלא את משימותיך באירגון עד יום זה ולאחר מכן להמנע לחלוטין מהעברת מידע עסקי על החברה ולקוחותיה".[footnoteRef:118] טענתם של הנתבעים בסיכומים כי מר עתיר לא הבין את משמעות מסירת מכתב הפיטורים, אינה יכולה להיתקבל משני טעמים: ראשית, הנתבעים לא הגישו תצהיר מטעם מר עתיר לעניין נסיבות סיום העבודה כך שגירסתו לעניין ההתפטרות/פיטורים לא הוצגה ולכן לא נסתרה גרסת התובע לגבי הסכמת הצדדים לסיים את העבודה תוך תשלום פיצויים; שנית, כפי שעלה מחקירתו הנגדית של מר עתיר, הוא בקיא ומנוסה בניהול עסקים וחברות, לרבות העסקת עובדים, כך שלא ניתן לקבל טענה בדבר אי-הבנת משמעות מכתב פיטורים.
ש: אתה אומר שבגלל שהוא לא הסכים לעשות מה שדרשת ממנו, אז פיטרת אותו? ת: לדעתי הוא התפטר, לא? לא זו בלבד, אלא שמר עתיר היתייחס לתקופה שלאחר החלפת הבעלות ותיאר כי "עשינו רה ארגון מחדש בכל המערכת, כי האנשים שם לא נתנו מה שהם היו צריכים לתת... כמו ליאור...".[footnoteRef:121] עוד עלה מעדותו שעובד שלא עבד לשיטתו כנדרש "מצא את עצמו מהר מאוד בחוץ...".[footnoteRef:122] דברים אלו עולים בקנה אחד עם מכתב הפיטורים לפיו התובע מסיים את עבודתו "עקב ארגון מחדש של החברה". [121: שם, עמ' 88 ש' 27-28, עמ' 89 ש' 1.
עם זאת, אף אם טענת התובע אינה מתקבלת במלואה ביחס למתכונת העבודה – שכן לא כל שעות הבוקר המוקדמות היו בהכרח שעות עבודה ולא כל שעות הכוננות לאחר יציאתו מהמשרד הוקדשו לעבודה אלא רק הזמן בו נידרש לבצע עבודה בפועל – הרי שנוכח גירסתו המפורטת ובהיעדר רשומי נוכחות או כל תעוד המלמד על שעות עבודתו, עבר נטל השיכנוע אל הנתבעים להראות כי התובע לא עבד שעות נוספות.
...
] על יסוד כל אלה, אין הצדקה להרמת מסך בין הנתבעת לבין נתבע מס' 2, והתביעה כלפיו נדחית.
סיכום התביעה של תובע מס' 2 בהתאם לכל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה, והנתבעת תשלם לתובע מס' 2 את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים 27,950 ₪ הפרשי שכר בגין שעות נוספות 318,205 ₪ פדיון חופשה 5,239 ₪ הפרשות לפנסיה (מעסיק) 17,476 ₪ הפרשות לפנסיה (עובד) 12,941 ₪ הפרשי שכר (ניכויים) 1,029 ₪ פיצוי בגין תלושי שכר 7,000 ₪ לא מצאנו כי יש לפסוק פיצוי הלנת שכר או פיצוי הלנת פיצויי פיטורים, וזאת נוכח המחלוקות שבין הצדדים ביחס לזכויותיו של התובע ולמתכונת העסקתו.
לכן, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 13,000 ₪, תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו