מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי קבלת ילד ללימודים בשל היות אמו אם חד הורית

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עיקר טענות התובעת: לטענת התובעת תביעתה לגימלת הבטחת הכנסה לאם חד - הורית הוגשה רק לאחר גירושיה מעותמאן , עת התגוררה לבדה עם ילדיה בדירה ששכרה בעיסאוויה.
כל אלו נעשו ביודעין על מנת לקבל גמלת הבטחת הכנסה כאם חד הורית.
" ((ההדגשות לא במקור – י.ש) גם כאשר נישאלה התובעת לעניין ביקור החוקר מטעם המוסד בביתה שבעיסאוויה ונוכחותו של בעלה לשעבר עיסא, בחרה להסתיר את עובדת היותו בעלה לשעבר וטענה כי מדובר בקרוב מישפחה.
למעשה, לכל אורך החקירות (שלה, של עותמאן ושל אביה) ניתן למצוא סתירות רבות, המלמדות כי התובעת ניסתה להסתיר את העובדה שעותמאן , ממנו התגרשה, הנו אבי העובד, ואיתו אף חיה.
גם דבר ההיריון, הגירושים והמגורים הנפרדים הוסתרו לטענת התובעת מאביה, ללא כל בירור מצדו, אך הדבר אינו מתקבל על הדעת לאור תשובתו דלעיל, מה גם שברור שע"פ הנורמות החברתיות הקיימות בחברה המוסלמית המסורתית אליה משתייכת התובעת – הדבר אינו סביר.
...
יצוין, כי לא מצאנו כל פסול בהתנהלותם של חוקרי המוסד, מר דרור קדם ומר וסים עטילה, למרות הטענות שהועלו, ומסקנתנו כי עשו עבודתם נאמנה וההודעות שניגבו תואמות את הדברים כפי שנאמרו להם בזמן אמת.
לאור האמור לעיל, הגענו לכלל מסקנה כי בהגשת תביעתה למוסד מסרה התובעת מידע כוזב בניגוד להוראות סעיף 20א' לחוק הבטחת הכנסה, ומשמעות הדבר כי בדין נשללה זכאותה להבטחת הכנסה.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת העותר, היות שהוא גרוש ובמשמורתו ילד קטין, הרי שיש לראות בו ובבנו "מישפחה" בהתאם להגדרה שבהחלטה האמורה, ועל כן, ובהתאם להוראות ס' 3 ו – 5 להחלטה, הוא זכאי לקבלת מיגרש שלם ללא עלות, מענק בגין מחוברים בסך 225,000 ₪, מענק בסך 50,000 ₪ בגין מעבר זמני, ומענק בסך 25,000 ₪ בגין הוצאת היתר בניה.
העותר תמה במכתבו: "אנו מבקשים להבין מדוע הועדה לא רואה בנו כחד-הורי לעניין הקצאת המגרשים בשלמותם כמו לאם חד-הורית? ". כן ביקש במכתבו, להאריך את תקופת הפינוי, שכן לטענתו אין די בשלושה חודשים לצורך כך. ביום 28.10.18, שבה והתכנסה וועדת הפשרות והחליטה להאריך את תקופת הפינוי של העותר שנקבעה כתנאי לקבלת ההטבות על פי החלטתה הקודמת, משלושה חודשים לששה חודשים.
בעתירתו טען העותר, כי בהמשך לאמור לעיל, הועברה אליו הודעת דוא"ל ששלח מנהל מרחב במשיבה לבעל תפקיד ברשות, אשר ממנה למד העותר, כי : "... ההחלטה בעיניינו אינה החלטה נקודתית בעיניינו אלא תולדה של החלטה שרירותית הנוגדת את הוראות החלטה 1545", והפנה בהקשר זה, לשורת הסיום של המכתב האמור, בה הבהיר מנהל המרחב: "מנכ"ל הרשות חידד את הסוגיה באזני ראש המועצה כי לא תהיה הקצאה לנשים ללא הבעל באחד המגרשים גם אם התגרשו! גרושים לא יוכלו לקבל הטבות העולות על זוגות נשואים!". לטענת העותר, החלטת המשיבה ומדיניותה האמורה, נוגדות את הוראות החלטה 1545, של מועצת מקרקעי ישראל, לוקות בחוסר מידתיות ואינן מתיישבות עם הוראות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.
אם נשווה את הדבר למקרה שבו תא משפחתי התפרק, כאשר ההורים התגרשו, והמשמורת על כל הילדים הקטינים נותרה בידי אחד ההורים בלבד, הרי שנראה כי הזכויות הכוללות שנותנת המדינה בשני המקרים, שוות, כאשר במקרה אחד מוענקות כל ההטבות להורה המשמורן במלואן, ובמקרה אחר, מחולקות אותן הטבות בין שני ההורים, אשר כל אחד מהם כאמור, הנו הורה משמורן לחלק מהילדים, וכאמור, מקבל כל תא משפחתי הכולל שני הורים וילדים, את אותן זכויות, בחשבון הכולל.
אשר להשוואה שמבקש העותר לערוך בין מצבם שלו ושל ילדו הקטין, למצב של שני בגירים אשר זכאים יחד למלוא ההטבות על פי ההחלטה, ואולם, נוכח תכלית ההחלטה, שהנה הסדרת יישובם של אזרחים בישובים מסודרים, תחת מגורים אירעיים מתמשכים, בשטחים לא מוסדרים, נראה, כי כי אין לקבל את ההשוואה האמורה.
...
העותר מבקש להשוות את עניינו למשפחות אחרות, כמו גם למקרים שבהם ניתנת תמורה לשני בגירים המתגוררים יחד, ואולם, סבורני כי ההשוואה שמבקש הוא לערוך אינה נכונה בענייננו, ולפיכך, אין לסברתי יסוד למסקנה שלפיה ההחלטה מפלה אבות גרושים, שהינם משמורנים על מי מילדיהם.
המסקנה היא, כי לא נפל בהחלטת המשיבה פגם, העשוי להצדיק התערבות.
לפיכך, נדחית העתירה.
נוכח נושא העתירה והיקף המחלוקת בין הצדדים, כמו גם ההיקף המצומצם של ההתדיינות, ישלם העותר למשיבה הוצאת הדיון בעתירה בסך 7,500 ₪.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בתגובתו מיום 28.12.2021 נטען כי המבקשת לא הציגה כל אסמכתא שיש בה כדי ללמד על כך שאכן עשתה מאמצים לגיוס הסכום הדרוש לתשלום חלקה בשכ"ט המומחה, ומשכך יש לדחות טענותיה בעיניין זה. כן נטען שיש לדחות את טענותיה בכל הנוגע למצבה הכלכלי, וזאת משעה שעיון בתדפיסי חשבון הבנק שלה מעלה שהיא נהנית מקצבאות שונות המשולמות לה מהמוסד לביטוח לאומי.
המשיב אף טען כי משעה שהמבקשת שוהה במקלט, הרי שכל הוצאותיה ההכרחיות ממומנות ע"י המקלט בו היא שוהה, ולפיכך אין לקבל את הטענה שחיוב המבקשת בתשלום שכר הטירחה יביא אותה לחרפת כמו כן נטען גם כי יש לקחת בחשבון את העובדה שהמומחה מונה בהסכמה – בתביעה שהגישה המבקשת עצמה.
אכן, המבקשת אינה עובדת, אך עיון בדפי חשבון הבנק שצורפו לבקשה מעלה כי משולמים לה מידי חודש סכומים שונים מהמוסד לביטוח לאומי, בהם קצבת ילדים, קצבה לאם חד-הורית והבטחת הכנסה.
...
המסקנה לפיה אין מקום לחייב את המשיב בתשלום חלקה של המבקשת בשכר טרחת המומחה בנסיבות המקרה דנן מתחזקת אף נוכח הרושם כי חיוב כאמור יטיל עליו נטל כלכלי כבד במיוחד.
סיכומו של דבר – הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם את חובה בגין יתרת שכר טרחת המומחה בתוך 7 ימים מהיום ותצרף אישור לתיק על- אודות ביצוע התשלום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העתירה מוסבת על החלטת מוסדות "דרך המלך" בישוב אלעד, והרב ישי יזדי, מנהל תלמוד תורה "דרך המלך" (משיבים 2 ו-3), שלא לקבל את העותר, ילד כבן שש, ללימודים בתלמוד תורה האמור.
על פי הטענה, העילה לדחיית הבקשה להתקבל ללימודים הינה שאימו של העותר היא אם חד הורית, ומשכך, נגועה ההחלטה באי סבירות, ומהווה החלטה מפלה משיקולים בלתי ענייניים.
בבית הספר לומדים, כפי שמצאה ועדת הערר, כ-30 ילדים ממשפחות חד הוריות, וכי עובדת היותו של ילד בן למשפחה חד הורית אינו מהווה שיקול כלשהוא במכלול השיקולים הנשקלים לשם בחינת בקשתו של ילד להיתקבל ללימודים בבית הספר.
המשיבים הכחישו באופן חד משמעי, הכחשה המגובה בתצהיר, כי נאמר אי פעם מפיהם כאילו נדחתה בקשתו של העותר מפאת היותו בן למשפחה חד הורית.
...
על יסוד המפורט לעיל, אין תמה כי הוועדה הגיעה למסקנה כי אין ממש בטענת האפליה, ודחתה את הערר.
משבאנו לידי מסקנה זו, ממילא לא נפל פגם בהחלטת הוועדה, שהכירה בזכותו של בית הספר לברור את תלמידיו מבין בתים המקיימים אורח חיים המתאים לרוחו, ולהמנע מקבלת תלמידים שאורח חייהם בביתם אינו עולה בקנה אחד עם ערכי הקהילה אליה משתייך בית הספר.
סוף דבר, העתירה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הטעמים העומדים בבסיס הבקשה והתצהיר הנילווה לה, הם כדלקמן: התובעת אם חד הורית לשתי בנות קטינות ומצויה בעיצומו של הליך גירושין.
בתשובתה לתגובת הנתבעת, הוסיפה התובעת וטענה כדלקמן: התובעת מצויה בהליכי גירושין קשים מינשוא, ללא קבלת מזונות קבועים או זמניים והיא תלויה בחסדי אב ילדותיה בכל הקשור להעברת תשלומי מזונות.
התובעת ללא עבודה והיא נתמכת על ידי בני משפחתה המעבירים לה כספים למחייתה חרף היותם קשיי יכולת בעצמם.
עד לפני שהתובעת עזבה את עבודתה הקודמת ועברה לעבוד בשרותי הנתבעת מצבה הכלכלי היה יציב באופן יחסי ואין בעובדה כי חשבונה היה ביתרת זכות כדי ללמד על איתנות פינאנסית, אלא שמדובר בתובעת מחושבת היטב אשר חסכה את כספה לשעת צרה שהגיעה והיום חשבון הבנק של התובעת אינו מאפשר תשלום האגרה לאחר ניצול אותם כספים למחיית התובעת ובנותיה הקטינות.
מטענות התובעת והמסמכים שצורפו לבקשה ולתשובה שוכנעתי, כי אכן מדובר בתובעת שמצבה הכלכלי מקשה על תשלום האגרה בתיק והיא מתקיימת, בין היתר, מסיוע בני משפחתה ומהלוואה שאם התובעת נטלה זה מכבר על מנת לסייע לבתה נוכח מצבה הכלכלי והתובעת מחזירה לאם את ההלוואה בתשלומים חודשיים בסך 1,000 ₪.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, בתצהיר הנלווה לה על כל נספחיהם ובכתב התביעה, וכן בתגובת הנתבעת ובתשובה, מצאתי, כי דין הבקשה להתקבל בחלקה, כפי שיפורט להלן.
מטענות התובעת והמסמכים שצורפו לבקשה ולתשובה שוכנעתי, כי אכן מדובר בתובעת שמצבה הכלכלי מקשה על תשלום האגרה בתיק והיא מתקיימת, בין היתר, מסיוע בני משפחתה ומהלוואה שאם התובעת נטלה זה מכבר על מנת לסייע לבתה נוכח מצבה הכלכלי והתובעת מחזירה לאם את ההלוואה בתשלומים חודשיים בסך 1,000 ₪.
הגם שהנתונים הנ"ל מלמדים בבירור על קושי כלכלי לשאת בתשלום האגרה, לא שוכנעתי כי אין באפשרות התובעת לשלם ולו חלק מסכום האגרה – סכום שיהא בו כדי ללמד על רצינות ההליך, אותו ניתן יהא לממן, בין היתר, מהסיוע המשפחתי המועבר לתובעת.
סוף דבר על יסוד כל האמור – הבקשה מתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו