(1) לגבי חניה או העמדת רכב במקום חניה מוסדר – דרגה א'
(2) לגבי עצירה, חניה או העמדת רכב במקום אסור לחניה, כמפורט בחלק ב' לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, שהיא גם עבירה לפי חוק העזר האמור, כלהלן:
מספר סדורי
מספר תקנה
פירוט נוסף לעבירה
דרגת הקנס
1
22 (א)
אי ציות לתמרורים
ב-28 [כיום 432] עד ב-30, ב-58
ד-14 עד ד-18 ו-ד-21
למעט באזור קנס מוגדל
ב'
הבעיה במקרה זה התעוררה משום שבהודעת הקנס נרשם כי נעברה עבירה לפי סעיף 5ב1 לחוק העזר שגובה הקנס בגינה עומד על 105 שקלים, בעוד שהקנס שהוטל, בגובה 250 שקלים, תואם חניה במקום אסור לחניה על פי תקנות התעבורה.
...
בתשובתה, טענה העירייה כי יש לדחות את בקשת האישור על הסף, וזאת מכמה טעמים:
ראשית, שכן הבקשה עוסקת בעונש פלילי שנגזר על המבקשת בגין עבירת קנס, ושהמבקשת הודתה בביצועה, הורשעה על פי הודאה זו ובחרה לשלם את הקנס.
העירייה טענה כי יש לדחות את בקשת המבקשת ובאי כוחה לגמול ושכר טרחה כייוון שהמבקשת לא פנתה אליה פנייה מוקדמת, ויש לקחת עניין זה בחשבון, לרעת המבקשת.
בדנ"מ 5519/15 יוסף אחמד יונס נ' מי הגליל תאגיד המים והביוב האזורי בע"מ (פורסם בנבו 2019), דנה כב' הנשיאה אסתר חיות בשאלה האם יש להטיל חובת פנייה מוקדמת, יצירת הפסיקה, בטרם הגשת תובענה ייצוגית נגד רשות (פס' 48 לפסק דינה:
"על מנת להעמיד הלכה על מכונה ואף שהדבר אינו נדרש לכאורה בהינתן המסקנות שאליהן הגעתי לעיל, אני סבורה כי חוק תובענות ייצוגיות קובע הסדר שלילי בכל הנוגע להטלת חובה כללית לפנייה מוקדמת טרם נקיטת הליך ייצוגי נגד רשות וכי סעיף 9 לחוק הוא ההסדר החלופי שראה המחוקק לקבוע בהקשר זה. בכך אין כדי לשלול את שיקול הדעת המסור לבית המשפט על פי הוראות החוק השונות לבחון ולהביא בחשבון בכל מקרה נתון על פי נסיבותיו את ההשלכות שיש לייחס להעדר הפניה המוקדמת."
לאור האמור, לא הייתה חובת פנייה מוקדמת.
סוף דבר
אני דוחה את הבקשה לאישור תובענה ייצוגית כמו גם את התובענה עצמה.