מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי ציות לשוטר תנועה לעצור בצד הדרך

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ממשיך הנתבע ומספר כי במהלך יציאתו מהחניון, הגיע התובע וסימן לו לעצור את הרכב, הנתבע החל להסביר לו כי הוא חייב להגיע למקום עבודתו והחל בנסיעה על מנת לעצור בצד הדרך כדי לא להפריע לתנועה.
הנתבע מוסיף וטוען כי התכוון לקיים את הוראת השוטר באופן שיעצור בצד הדרך, הנתבע כלל לא פנה או השיב באגרסיביות או במילים שאינן נחמדות או נעימות ולא ניהל וויכוח או סרוב לציות, אלא דיבר באופן מתורבת.
ראשית יובהר כי אין שמץ של אמת בפירסום שהרי אין מחלוקת כי הדו"ח שכתב התובע היה דו"ח בגין אי ציות להוראות שוטר ולא דו"ח בעבירה של צלום שוטר כפי שניתן להבין מהפירוש המילולי של הכתוב.
...
כמו כן נקבע: "גם אם יש לדיני הפיצויים בגין לשון הרע תפקיד מחנך ומרתיע, אין בו, בתפקיד זה, כדי להגדיל את הפיצוי התרופתי מעבר למידותיו הטבעיות. בגדר הפיצוי התרופתי ההיבט המרתיע וההיבט החינוכי מוצאים את ביטוים בעצם הטלתה של חובת הפיצויים, בקביעת שיעור הפיצויים על-פי אמות-מידה אמיתיות של השבת המצב לקדמותו ובהגברת הפיצוי מקום שהתנהגות המזיק מגבירה את הנזק. הגדלת הפיצוי בשל טעמים הרתעתיים ומחנכים מעבר לנדרש להשבת המצב לקדמותו תערער את האיזון הראוי בין הזכויות החוקתיות הנאבקות על הבכורה במסגרת דיני איסור לשון הרע ...הפיצוי התרופתי בגין לשון הרע נועד להשיג שלושה יעדים: לעודד את רוחו של הניזוק שנפגעה בגין לשון הרע; לתקן את הנזק לשמו הטוב; למרק את זכותו לשם הטוב שנפגעה בגין לשון הרע. לשם השגתן של מטרות תרופתיות אלה אין להסתפק בפיצוי סמלי, אך גם אין להטיל פיצויים העולים על שיעור הנזק שנגרם. הפיצוי התרופתי לא נועד אך להצהיר על הפגיעה. הוא גם לא נועד להעשיר את הנפגע. הפיצוי התרופתי נועד להעניק פיצוי מלא על הנזק שנגרם – לא פחות ולא יותר. רק כך יהא ניתן – בגדרי הפיצוי התרופתי – לקיים את האיזון (האופקי) הראוי בין חופש הביטוי מזה לבין השם הטוב והפרטיות מזה. ודוק, פיצוי סמלי יכול לבוא כמכשיר להצהרה על ביצוע העוולה, אך לא כביטוי לפיצוי תרופתי." עוד נקבע: "אכן, התנהגותו של הניזוק לפני פרסום ולאחריו עשויה להוות אמצעי שבעזרתו ניתן לעמוד על נזקו. בדומה, התנהגותו של המזיק אף היא עשויה להשפיע על שיעור הנזק והערכתו". לאור דברים אלה ולאחר ששקלתי את נסיבות המקרה במיוחד לנוכח העובדה כי התובע לא פנה לנתבע ולא ביקש הסרתו את הפרסום במשך יותר משנה ומנגד הפרסום שנעשה על רקע פרסומים מרובים ותכופים בזמן האחרון בנוגע להתנהגותם של שוטרים, הנני פוסקת כי הנתבע ישלם לתובע פיצויים בסך 13,000 ₪.
בחיוב זה הבאתי בחשבון בנוסף כי מול התגובות השליליות שניתנו לפרסום לא נעלמו מעיני תגובות דווקא חיוביות כגון "כי שוטר אמר לך לצאת"; "תתבייש שזה עולה בכלל פרובוקציה תן כבוד לשוטר שמבקש ממך יפה"; "מסכן לא עשה כלום סתם נטפלים אליו, אולי תראה את הצילום מההתחלה שתראה בדיוק מה עשית. שוטרים לא עוצרים סתם אנשים ברחוב". כמו כן ישלם הנתבע לתובע הוצאות משפט בסך 1,000 ₪.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הראיות מטעם המאשימה העידו העדים הבאים: רס"ר שמואל אבוחצירה, שוטר התנועה אשר ביקש מהנאשם לעצור את רכבו בצד הדרך (להלן: "השוטר").
בהקשר לכך יפים לענייננו דברי כבוד השופט ויתקון בע"פ 77/61 משה צורבל נ' היועמ"ש אשר קבע כי "היתעלמות רשלנית מן השוטר וממתן סימני אות על ידו כמוה כהתעלמות זדונית או מכוונת לעניין חוק זה". בעניינינו, אדם מן הישוב בנעלי הנאשם אמור היה לראות ולהבין כי עליו לציית לאות שנתן לו השוטר ולעצור בצדי הדרך.
אילו הנאשם היה מסכים מיד לפנות את רכבו ללא ויכוחים מיותרים עם השוטרים, הדברים לא היו מתפתחים לכדי מתן אות לעצור בצד, אות שהנאשם לא ציית לה, ועל כן הועמד לדין בגין עבירה של אי ציות לאות שוטר.
...
אינני מקבל טענת הנאשם כי ניסה לברר עם השוטר אם הוא אכן שוטר וכי משלא הוצגה לו תעודת מינוי הוא ראה עצמו חופשי לעזוב את המקום.
בענייננו, משקבעתי כי השוטר לבש מדים שניתן היה להבחין ללא ספק כי מדובר במדי שוטר, חובה היה על הנאשם לציית לו לאור כל האמור, בנסיבות אלה, הגעתי למסקנה כי המאשימה הצליחה להוכיח את האשמה המיוחסת לנאשם מעל לכל ספק ולכן אני מחליט להרשיע אותו במיוחס לו בכתב האישום.
לסיכום אשר על כן, אני מרשיע את הנאשם בעבירה של אי ציות לאות שוטר במדים, בניגוד לתקנה 23(א)(2) לתקנות התעבורה.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

<#5#> גזר דין הנאשם הורשעו עפ"י הודאתו, במסגרת הסדר טיעון בעבירות של שימוש ברכב ללא ביטוח בר תוקף; נהיגה ברכב כאשר רשיון הנהיגה לא תקף לסוג הרכב בו נהג; אי ציות להוראות שוטר; נהיגה רשלנית; נהיגה על נתיב תחבורה ציבורית; נהיגה במהירות בלתי סבירה וכניסה לצומת ברמזור אדום.
שוטר שלבש מדי מישטרה ואפודה זוהרת ונימצא במקום יחד עם שוטרים נוספים, סימן לנאשם עם פנס בתנועת יד לעצור בצד הדרך.
...
עם זאת, לאחר שבחנתי את חומרת מעשיו של הנאשם על פי הנסיבות בהן בוצעו העבירות, מידת אשמתו של הנאשם, וסוג ומידת העונש המוטל עליו במסגרת ההסדר, עברו התעבורתי של הנאשם, ובשים לב להלכה שנפסקה בערעור פלילי 1958/98, והשיקולים הניצבים ביסודה, מצאתי את ההסדר, על אף שהוא מקל, בגדר הסביר.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר בפועל, שירוצו בעבודות שירות בבית חולים "כרמל". הנאשם יתייצב לתחילת ריצוי עבודות השירות ביום 28.12.15, בפני הממונה על עבודות השירות, מפקדת מחוז צפון, רח' הציונות 14, טבריה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הנאשם מס' 1 נהג בפראות ובמהירות מופרזת כשהוא עובר מנתיב לנתיב, שוטר תנועה ששהה במקום כרז לו לעצור בצד הדרך, הנאשם מס' 1 התעלם מהוראותיו והמשיך בנהיגתו הפרועה, כאשר ניידת המישטרה דולקת אחריו.
כתוצאה מכך, נפגעה שוטרת שישבה בניידת באותה עת. על יסוד עובדות אלה הורשע התובע, על פי הודאתו, בעבירות הבאות: סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, אי ציות לאות שניתן על ידי שוטר במדים, עקיפה כשהדרך לא פנויה, אי ציות להוראות תמרור (רמזור) ופציעה בנסיבות מחמירות.
...
סבורני כי המקרה נשוא עניננו נימנה על אותם מקרים חריגים.
על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

הנאשם מס' 1 נהג בפראות ובמהירות מופרזת כשהוא עובר מנתיב לנתיב, שוטר תנועה ששהה במקום כרז לו לעצור בצד הדרך, הנאשם מס' 1 היתעלם מהוראותיו והמשיך בנהיגתו הפרועה, כאשר ניידת המישטרה דולקת אחריו.
כתוצאה מכך, נפגעה שוטרת שישבה בניידת באותה עת. על יסוד עובדות אלה הורשע התובע, על פי הודאתו, בעבירות הבאות: סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, אי ציות לאות שניתן על ידי שוטר במדים, עקיפה כשהדרך לא פנויה, אי ציות להוראות תמרור (רמזור) ופציעה בנסיבות מחמירות.
...
סבורני כי המקרה נשוא עניננו נמנה על אותם מקרים חריגים.
על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 4,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו