מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי ציות להוראת שוטר - חסימת תנועה

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

האחד, בגין עבירה של הפרעה לתנועה, בנגוד לתקנה 21(ב)(3) לתקנות התעבורה (ת/2) (הנאשם ביקש להשפט על עבירה זו); השני, הוא כתב האישום שבפנינו בגין עבירה של אי ציות להוראות שוטר, בנגוד לתקנה 23(א)(1) לתקנות התעבורה (ת/1).
השאלה הטעונה הכרעה היא האם הנאשם ביצע את 2 הפעולות הנ"ל המבטאות אי ציות לשוטר קרי; האם הנאשם ביצע עבירה של הפרעה לתנועה בכך שחסם את הנתיב הימני וסרב להזיז את הרכב; והאם הוא סרב להזדהות לבקשת השוטר.
...
בהודעת תשלום הקנס ציין השוטר "סירב להזדהות בפניי יותר מ- 10 דקות" (ת/2) משהגעתי למסקנה כי דברי השוטר נרשמו במועד מאוחר יותר, במקום אחר מבלי שהדברים יתועדו בזמן אמת, ומשקבעתי כי הדברים שנרשמו בדוחות אינם מדויקים ואינם משקפים נאמנה את אשר אירע, ובהעדר הצילום ממקום האירוע שנטען כי נעשה, ומשאין מחלוקת כי בסופו של יום הנאשם הזדהה בפני השוטר, איני יכול לסמוך על דברי השוטר לגבי משך הזמן שבו הנאשם לטענתו לא הזדהה בפניו.
בנסיבות אלה אני קובע כי המאשימה לא הוכיחה את העבירה המיוחסת לנאשם, אי ציות להוראת שוטר, גם בהיבט שלא הזדהה בפני השוטר.
כללו של דבר מהטעמים המפורטים לעיל אני מזכה את הנאשם מהעבירה של אי ציות להוראת, המיוחסת לו בכתב האישום.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

להיפך, לא היה חולק כי הנאשם נסע בנתיב הימני ביותר ולא היה חולק כי הנאשם סטה לנתיב השמאלי " כי היה משהו שחסם את התנועה בנתיב השמאלי " (פרוטוקול עמ' 17 ש'23-24) והנאשם בחקירתו הראשית אישר הנתיב מסוכן וכי עשה זאת מהר ( עמ' 16 ש' 4-5).
לנוכח כל האמור, אני מזכה את הנאשם מעבירות של נהיגה בפזיזות, עבירה על סעיף 338(1) לחוק העונשין ומעבירה של אי ציות להוראות שוטר, עבירה על תקנה 23(א)(1), ומרשיע את הנאשם בנהיגה ברשלנות, עבירה על סעיף 62(2) לפקודת התעבורה, וכן מרשיע את הנאשם בעבירה של העלבת עובד ציבור, עבירה על סעיף 288 לחוק העונשין.
...
לנוכח האמור אני מקבל את תאורו של השוטר בדבר המילים והבטויים שהוטחו בפניו ומקבל את גירסתו של השוטר כי הנאשם התנהג כלפיו באופן מאיים וכי חש מאויים מהתנהגות זו. טוענת ב"כ הנאשם כי הביטויים שהנאשם השתמש בהם אינם עולים עד כדי עבירה של העלבת עובד ציבור ואף הציגה פסיקה לתמיכה בטענותיה.
אין אני מקבל טענה זו. הביטויים שהנאשם השתמש בהם הינם ביטויים קשים פוגעניים ומשפילים, וודאי כאשר אלו הוטחו בנוכחות בנו, חברתו של בנו, ואימה ששהו אותה עת ברכבו של השוטר בסמוך למקום הארוע.
לנוכח כל האמור, אני מזכה את הנאשם מעבירות של נהיגה בפזיזות, עבירה על סעיף 338(1) לחוק העונשין ומעבירה של אי ציות להוראות שוטר, עבירה על תקנה 23(א)(1), ומרשיע את הנאשם בנהיגה ברשלנות, עבירה על סעיף 62(2) לפקודת התעבורה, וכן מרשיע את הנאשם בעבירה של העלבת עובד ציבור, עבירה על סעיף 288 לחוק העונשין.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2016 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בקשתי ממנו להמשיך בנסיעה ולא לחסום את התנועה.
טיעונים לעונש: ב"כ המאשימה: מדובר בעבירה של אי ציות להוראות שוטר במדים.
הנאשם רצה לעצור בשול בעקבות איזה שהיא תקלה והטיח באותו שוטר מדוע הוא עומד ומסכן את התנועה לטעמו.
...
זהו תאור העניניים ואני סבורה כי זה נמצא ברף הנמוך מבלי להקל ראש כמובן.
אני סבורה שיהיה נכון לתת לו עונש צופה פני עתיד והוא הרף הנמוך של ההסדר.
לאחר ששקלתי את השיקולים השונים ובחנתי טיעוני הנאשם אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: קנס אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1300 ₪.
מאסר על תנאי הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 3 חודשים וזאת על-תנאי למשך 3 שנים, התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה בה הורשע.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כאמור בהכרעת הדין עסקינן בארוע שהתרחש ביום 9.3.17 בשעה 16:53 ברחוב בן יהודה 27, שעה ששוטר הבחין ברכב עומד בצורה אסורה כששניים מגלגליו על המדרכה ובכך מפריע לכלי רכב אחרים שעברו בדרך וכן חוסם את תנועת הולכי הרגל על המדרכה.
הנאשם יחתום היום במזכירות בית המשפט על התחייבות בסך 3000 ₪ שלא יעבור במשך 3 שנים עבירה של אי ציות להוראות שוטר, אחרת יאסר למשך 30 ימים.
...
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ושקלתי את נסיבות המקרה, כמו גם את עברו התעבורתי המכביד החלטתי להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת 5 חודשים.
אני דן את הנאשם למאסר למשך 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים שלא יעבור את העבירה בה הורשע.
אני דן את הנאשם לתשלום קנס בסכום של 3000 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתו, שאותם יישא בנוסף לכל עונש מאסר אחר שהוטל עליו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במעשיו אלה מואשם הנאשם בעבירה של אי ציות להוראות שוטר, בעבירה על תקנה 23(א)(1) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה"), בעבירה של נהיגה בפזיזות לפי סעיף 338(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), בעבירה של עקיפה בדרך לא פנויה לפי תקנה 47 (ד) לתקנות התעבורה ועבירה של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות לפי סעיף 247(1) לחוק העונשין.
על אף דברים אלו של השוטרים, ועל אף שלטענתם השוטרת מורן היא זו שסימנה לנאשם לעצור תוך כדי תנועה, היא העידה בבית המשפט כי רק כאשר הגיעו לכיכר שמו אורות כחולים על הרכב וחסמו את הנאשם (ר' עמ' 27 ש' 6) ושללה כי הציגה תעודת שוטר מהחלון: "ש. לא היה שלב שהצגת תעודת שוטר מהחלון?
...
לאחר ששמעתי את עדויות השוטרים נותר בליבי ספק של ממש באשר לאירועים המתוארים בכתב האישום.
אשר על כן אני קובעת כי המאשימה לא עמדה בנטל המוטל עליה ולא הוכיחה כי הנאשם ביצע את העבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
ועל כן החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו