מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי ציות להוראת הסגר כלבת בעקבות נשיכה

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

היו עוד רכבים שהגיעו חוץ מהנאשם? כן. אמרתי להם שיעשו ריוורס ויצאו מהצומת לא היה עוד אף אחד שהתעקש ולא ציית להוראות שלנו.
האוהל אזהרה שהם שמו סגר את רחוב תל חי, לא את רחוב אמזלג.
...
לאחר שבית משפט שמע את הראיות, הן את גרסת המאשימה והן את גרסתו של הנאשם, לאחר שעיינתי בגליון הרשעותיו של הנאשם כאשר מדובר בעבירה ראשונה מסוגה לחובתו, לאחר שהתחשבתי בלקיחת האחריות ובטעוני ההגנה לעונש, מטעמי מדיניות משפטית ונוכח הלכת בית משפט העליון בעניין כיבוד הסדרי טיעון, אתן ידי להסדר.
דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1200₪.
הנני מורה על עונש של מאסר לתקופה של 2 חודשים וזאת על תנאי למשך 2 שנים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעיון במסמך עולה כי לא צוין שלא היה כל מגע בינו לבין הכלבה, אלא דובר על "תקיפה חמורה". ב"כ הנתבע הפנה בסיכומיו לכך שחוק להסדרת הפיקוח על כלבים, תשס"ג-2002, מאפשר השמת כלב בהסגר נוכח הפרת הוראות אחזקתו ולאו דוקא בגלל נשיכה (כמתבקש מסעיף 4 לפקודת הכלבת), אך סבורני שהתבקש לציין בתלונה ענין כה מהותי בדבר העדר כל מגע עם הכלבה, ולו, כדי לאפשר לוטרינר את הפעלת שיקול הדעת המוקנה לו בסעיף 13 לחוק הנ"ל בטרם יחליט על הסגר.
...
ספק בעיני אם רף הדברים מגיע כדי מזימה זדונית המצדיקה הטלת כפל פיצוי, אולם המסקנה המשתמעת היא כי הנתבע פעל מתוך כוונה מתוכננת.
סבורני שאין זה המקרה שלפני.
אשר על כן, הנתבע ישלם לתובע פיצויים בסך של 15,000 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1998 בעליון נפסק כדקלמן:

כדוגמא אביא רק מקרה שאירע בשנת 1994 בניו המפשר שם נזקקו 665 בני אדם לקבל סידרת חיסונים נגד כלבת עקב מגע עם חתלתול שנרכש בחנות לחיות מחמד ואשר מת, ככל הנראה, מכלבת.
סוף דבר לעניין זה, לפי הסמכויות המוקנות לרשויות בפקודת הכלבת רשאיות המועצות המקומיות לנקוט צעדים לדילול אוכלוסיית החתולים המשוטטים במקום מסוים ובזמן מסוים לצורך מיגור הסיכון של התפשטות מחלת הכלבת בהתקיים התנאים המקימים חשד לסיכון כאמור, לפי הוראתו של הוטרינר הממשלתי והנחיות הבצוע של הוטרינר של הרשות המקומית, ובילבד שהסמכויות תופעלנה לפי שיקולים עינייניים ראויים ולפי קריטריונים ברורים שנקבעים וכאשר אין אמצעים אלטרנאטיביים אפקטיבים להשגת תכלית מניעת התפשטות המחלה.
מדו"ח משרד החקלאות ופיתוח הכפר עולה כי "במהלך תשע שנותיה הראשונות של המדינה (1948-1957), מתו בישראל 23 בני אדם מכלבת. מאז הוחל בפעילות המניעה המיוחדות של השירותים הווטרינרים, בשנת 1958 (שילוב של חיסון חובה בכלבים והדברת בעלי חיים משוטטים), ארעו ארבעה מקרי כלבת נוספים, כולם עד שנת 1971... מאז ועד אוקטובר 1996 לא ארע אף מקרה אחד של כלבת באדם בישראל". למרבה הצער, נפטר בתאריך 15.12.96 חייל צה"ל, ממחלת הכלבת, וזאת לאחר שננשך על ידי בעל חיים בלתי מזוהה שהיה נגוע במחלה.
...
אני מקבל את דעתם באשר לפרשנותו הראויה של סעיף 7(1) לפקודת הכלבת, 1934 (להלן: "פקודת הכלבת") ובאשר ליישומו של סעיף זה בנסיבות המקרה.
לפיכך, אני סבור, כי מוטב יהיה להשאיר גם סוגיה זו בצריך עיון, עד למקרה בו תובא בפני בית המשפט תמונה משפטית ועובדתית מלאה.
לפיכך אני מסכים, כי יש לדחות את העתירה נגד המשיבה 2, בכל הנוגע לשימוש בסמכות לפי פקודת הכלבת וליתן צו החלטתי נגד המשיבות 1 ו3-, במובן זה שעליהן לשקול מחדש את עמדתן ולבססה על תשתית עובדתית הולמת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הכלב קפץ על התובע הפיל אותו לרצפה ונשך אותו ברגל שמאל באופן שקרע את נעלי העבודה.
ידוע לתובע כי הכלב נילקח להסגר.
בית הדין רשאי, בהחלטה מנומקת ובמקרים חריגים, להורות על מינוי מומחה אחר.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, שבתי ועיינתי בחוות דעתה של המומחית ובתשובותיה לשאלות ההבהרה, ובכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הבקשה להתקבל כך שיש למנות מומחה רפואי נוסף מטעם בית הדין, וזאת מהנימוקים אשר יפורטו להלן.
בנסיבות העניין, ולאור האמור בכלל מס' 17 להנחיות נשיאת בית הדין הארצי לעבודה בדבר מינוי מומחים רפואיים, והפסיקה הנוגעת אליו ולפיה לבית הדין שיקול דעת רחב בכל הנוגע למינוי מומחה רפואי נוסף, והואיל וחוות דעתה של המומחית מעלה שאלות באשר לסוג הליקוי ממנו סובל התובע ואף הנתבע העלה סוגיה/השקפה רפואית לעניין פוסט טראומה חלקית, ככל והתובע אכן סובל מפוסט טראומה חלקית – מתקיים הצורך בקבלת חוות דעת מומחה רפואי נוסף, וזאת בטרם הכרעה בתיק והגעה למסקנה מושכלת בשאלות הרפואיות הדורשות הכרעה.
לסיכום, הבקשה מתקבלת כך שיש למנות מומחה רפואי נוסף.

בהליך תיק נ"ב אדום (נב"א) שהוגש בשנת 2015 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

כאשר הנאשם נעצר על ידי השוטרים הוא נלחץ כי הייתה הכלבה באוטו.
וקשה להסביר את זה. גזר - דין הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום המפרט נסיבות חמורות של ביצוע מספר עבירות, נהיגה בזמן פסילה, גרם תאונת דרכים בה נגרם נזק, אי שמירת רווח, נהיגה בשיכרות מכוח סרוב לבדיקת נשיפה, נהיגה בקלות ראש, אי ציות להוראות שוטר ונהיגה ברכב ללא ביטוח.
...
נוכח כל האמור מצאתי כי הסדר הטיעון ש הוצג על ידי הצדדים עומד בתוך מתחם הענישה, ואכבדו ברף הנמוך שלו.
אני מורה על הפעלת עונש מותנה של פסילת רישיון הנהיגה לתקופה של 3 חודשים כפי שנפסק בבימ"ש לתעבורה ביום 29.1.14 בתיק 1588-11-13 לריצוי באופן חופף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו