מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי עצירה והושטת עזרה לאחר פגיעה בהולך רגל

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2021 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בתיק פ"ל 9076-08-18 הורשע הנאשם בעבירות של נהיגה בזמן פסילה בנגוד לסעיף 67, לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א – 1961, אי עצירת רכב במקום התאונה, אי הגשת עזרה לנפגע בתאונה, אי מסירת פרטים, אי הודעה מיד על תאונה, בנגוד לתקנה 144א (1)-(4) לתקנות התעבורה, תשכ"א - 1961 .
מידת הפגיעה בערכים המוגנים בפ"ל 9076-08-18, הנה ברף הגבוה, ובפרט בשים לב לפגיעה בערכים של הושטת עזרה רפואית לנפגע, סולידריות חברתית ואפשרות חקירת נסיבות התאונה סמוך לאחר קרותה וזאת בשים לב להיתנהגות הנאשם לאחר ארוע התאונה.
באשר לנסיבות הקשורות בבצוע העבירות, נתתי דעתי לכך שבמקרה אחד, לצד העבירה החמורה של נהיגה בזמן פסילה, גרם הנאשם לתאונת דרכים בה ניחבלה הולכת רגל חבלות של ממש ובמקרה אחר, הגם שלא נמצא אחראי לגרימת התאונה, עזב את מקום התאונה מבלי להושיט עזרה לנפגעת.
...
לאור כל האמור ולאור הוראות סעיף 45 (ב) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977, בדבר חפיפת עונשי מאסר, לפנים משורת הדין, אחפוף חלקית את תקופות המאסר שיוטלו על הנאשם ואת המאסר המותנה אשר יופעל, באופן שלא ירצה את כל המאסרים במצטבר, אלא ירצה חלק מהמאסרים באופן חופף.
בעניינו של הנאשם, לא מצאתי כי מתקיימות נסיבות המצדיקות פסילה קצרה יותר, ואף לא שוכנעתי כי "אין בהמשך הנהיגה על ידי הנאשם משום סכנה לציבור", נהפוך הוא, נהיגתו של הנאשם בנסיבות שהמפורטות בכתבי האישום כמו גם עברו התעבורתי מלמדים כי יש בהמשך נהיגתו ברכב משום סכנה לציבור.
סעיף 40א(ג)(2) לפקודת התעבורה מאפשר לקבוע כי פסילה שנקבעה לפי סעיף אחר לפקודה זו תהיה חופפת לפסילה לפי סעיף זה. אני סבורה כי די בתקופת פסילה בת 10 שנים ממועד סיום המאסר, כדי להוות עונש הולם, ולפיכך בנסיבות אלו מצאתי להורות כי הפסילות שתיגזרנה על הנאשם בגזר דין זה, תרוצנה בחופף זו לזו, בחופף לכל פסילה שטרם יסיים לרצות ובחופף לפסילה המותנית שתופעל, והכל מיום שחרורו ממאסר.
עונשו של הנאשם: סיכומו של דבר, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל בתיק פ"ל 1642-03-21 אישום ראשון מאסר בפועל לתקופה של 12 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נחזור לרגע אחורה, על מנת להדגיש את הצריך הדגשה, בפרשה זו. על עבירת ההפקרה לאחר פגיעה נשפכו כבר נהרות של דיו, וכאמור - אין צורך להכביר מילים בדבר החומרה המוסרית העומדת בבסיס עבירה זו, כאשר תאונת דרכים גורמת לפגיעה בזולת, והנוהג ברכב ממשיך בדרכו, לא עוצר להושיט יד או לקרוא לעזרה.
מיד לאחר התאונה ואף שראה את הולך הרגל שרוע על הכביש, ברח הנאשם מזירת התאונה בהפקירו את הולך רגל, ללא הושטת עזרה או דיווח על התאונה.
...
בית המשפט העליון, בדונו בערעורו של ברבי הלז, קבע אחרת, כהאי לישנא: "במקרה דנן נכון לסווג את שרשרת המעשים והעבירות שביצע ברבי כאירוע אחד. אירוע זה כולל הן את שלוש עבירות גרימת המוות בנהיגה רשלנית; הן את עבירת ההפקרה לאחר הפגיעה; הן את עבירת שיבוש מהלכי משפט; הן את עבירת ההדחה בחקירה; והן את עבירות הסמים... מעשיו השונים של ברבי נובעים זה מזה והתבצעו כולם בסמיכות וברצף של זמן ומקום... מכאן, שהשתלשלות המעשים והעבירות שביצע ברבי נמשכה פרק זמן קצר והתרחשה בתוך תא שטח של כ-500 מ"ר... המסקנה כי שרשרת המעשים שביצע ברבי מהווה אירוע אחד מתחזקת ונסמכת ברובה על העובדה שמעשיו של ברבי נובעים מאותה התרחשות העבריינית, באופן כשהם קשורים האחד לקודמו, ומקיימים הן רצף כרונולוגי צמוד והן רצף לוגי – עברייני, כך שהם מותנים האחד בשני, ובעיקר בהתרחשותו של המעשה העברייני הראשון בזמן, הוא תאונת הדרכים". אין חולק, כי במקרה של ברבי חלפו רק שלושה ימים מיום התאונה ועד למעצרו לאחר ניסיון השיבוש וההדחה, ואילו במקרה דנא, של עובד, חלפו, כאמור, מספר חודשים מאז התאונה ועד לשיבוש ולמסירת הידיעות הכוזבות במשטרה על ידי אהרון, לאחר שקשר קשר עם עובד, הגיבור הראשי של פרשה זו. ואולם, האם די בפרט זה, הכרונולוגי, כדי לשנות? על פי הפסיקה, התשובה שלילית.
מתחם הענישה שנקבע לעיל מלמד על כך, שבדרך כלל – מי שמפקיר פצוע לאנחות, להתבוסס בדמו ובכאבו על הכביש – יגיע בסופו של דבר אל בית הסוהר.
גם אם חלילה, במקרים קיצוניים ובאין מנוס, ישלח הפוגע שעצר והושיט יד, אל בית הסוהר, הרי שתקופת המאסר תהיה קצרה בהרבה, ללא ספק, אילולא פעל כ"בן אדם".
סוף דבר: סעו בזהירות, ולעולם, בראש ובראשונה – מן הטעם המוסרי, אך גם מן הבחינה התועלתנית – אל תפקירו את הפצוע.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המתלונן החליט להתחיל ללכת ברגל בחזרה לביתו, מתוך כוונה שבהמשך אחיו והאחרים יאספו אותו ברכב.
דבר שברור ואין עליו מחלוקת הוא, שלאחר הפגיעה במתלונן המשיבים לא עצרו את המכונית, ולא האטו את מהירות נסיעתה, ולא השתהו אפילו לרגע קט כדי לראות במי הם פגעו, או כדי להושיט לו עזרה, או כדי לאמוד את ניזקי המכונית שלהם שהשמשה שלה נופצה.
...
לאחר שעיינתי בחומר החקירה ושמעתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה שיש בידי המבקשת ראיות לכאורה בעוצמה הנדרשת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בסיכומו של דבר, בהתאם לאמור לעיל, הנאשם הורשע על פי הודאתו בהפקרה לאחר פגיעה, עבירה לפי ס' 64א(ב) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"); נהיגה ללא פוליסת ביטוח בתוקף, עבירה לפי סעיף 2(א)+(ב) לפקודת ביטוח רכב מנועי, התש"ל-1970; אי ציות לרמזור אדום, עבירה לפי תקנה 64 (ה) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961; ואי ציות לרמזור, עבירה לפי תקנה 64 (ג) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961.
המסר הוא שאם אדם מעורב בתאונת דרכים עליו לעצור ולהושיט עזרה.
במהלך נסיעתו פגע הנאשם עם רכבו במתלונן אשר היה רכוב על אופנוע ונמלט מהמקום, תוך שהוא נוסע בנתיב נגדי, עובר ברמזור אדום, נוהג באופן רשלני ומסכן את הולכי הרגל שנקרו בדרכו.
...
בסיכומו של דבר, בהתאם לאמור לעיל, הנאשם הורשע על פי הודאתו בהפקרה לאחר פגיעה, עבירה לפי ס' 64א(ב) לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: "הפקודה"); נהיגה ללא פוליסת ביטוח בתוקף, עבירה לפי סעיף 2(א)+(ב) לפקודת ביטוח רכב מנועי, התש"ל-1970; אי ציות לרמזור אדום, עבירה לפי תקנה 64 (ה) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961; ואי ציות לרמזור, עבירה לפי תקנה 64 (ג) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961.
נוכח האמור לעיל, אני דנה את הנאשם כמפורט להלן: מאסר בפועל למשך שמונה חודשים.
אני מורה על פסילת הנאשם מנהיגה למשך שלוש שנים.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

אם לא די בכך, נאשם 1 נימלט יחד עם נאשם 2, מבלי להגיש סיוע לנפגעים והנאשמים אותרו כשהם הולכים לשולי כביש מהיר רק לאחר כמה שעות.
הולך רגל התפרץ לכביש והמערער פגע בו. המערער ביודעו כי פגע באדם, לא עצר והפקירו במקום מבלי להזעיק עזרה.
הנאשם המשיך בנסיעה מבלי לעצור ולהושיט עזרה לנפגע.
...
לאור כל האמור, מצאתי כי מתחם הענישה לעבירות אותן ביצע נאשם 1 בנסיבות שבפני - הפקרה אחרי פגיעה, נהיגה בשכרות ובקלות ראש (ברף גבוה) אשר גרמה לתאונת דרכים בה נחבלו 4 בני אדם ובכללם שתי נפגעות נחבלו חבלות של ממש ברף בינוני, כולל מאסר בפועל החל מ-16 חודשים ועד 30 חודשים, רכיב פסילת רישיון נהיגה בפועל החל מ-5 שנים ועד ל-10 שנים פסילה בפועל, לצד רכיבי ענישה נוספים.
לאור כל האמור אני דנה את נאשם 1 לעונשים הבאים: מאסר בפועל מאסר בפועל לתקופה של 19 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו