בעקבות התלונה ניפתחה חקירה משטרתית סמויה שנמשכה כחודשיים.
לפי העובדות המפורטות בכתב האישום, לאחר שהתובע נוכח לדעת כי הוא מתקשה לגבות מהמתלונן חוב בסך כ-60,000 ₪ שנפסק לטובתו בהליך אזרחי, הוא פנה לדהן ורוש על מנת שיגבו עבורו את החוב תמורת עמלה וזאת ביודעו כי ישתמשו לשם כך באיומים ו/או באלימות כלפי המתלונן.
עם גבור הלחץ לתשלום החוב וכהמשך להיתנכלות מישפחת המתלונן למשפחת התובע ובניסיון לפגוע בתובע בתפקיד הצבורי אותו מילא, הגיש המתלונן נגד התובע תלונה למשטרת ישראל.
טענות הנתבעת
לטענת הנתבעת, כתב האישום הוגש נגד התובע בהתבסס על מלוא החומר המצוי בתיק כאשר כל הראיות המצויות בתיק מבססות יסוד סביר להרשעה וזיכויו בסופו של יום, לאחר שנשמעו העדים, נערכו החקירות הנגדיות וביהמ"ש התרשם ממהימנותם והעדיף את גרסת התובע, אינו מלמד על רשלנות הנתבעת בהגשת כתב האישום או בניהול ההליך הפלילי נגד התובע.
סמכויות התביעה בהליך הפלילי הן נרחבות ביותר – התביעה הנה בעלת מעמד בשלבי החקירה הפלילית של החשודים, בהנעת הליכי מעצר ושיחרור, בהחלטה על הגשת כתב אישום או סגירת תיק פלילי ובניהול המשפט לאורך כל שלביו.
...
טענה זו, כאמור, נדחתה בהחלטת ביהמ"ש מיום 16/3/03 בציינו כי "מהתנהגותו של הנאשם (ללא הסבר אחר) כפי שנלמדת מהתמליל ומראיות התביעה, עולה לכאורה שהוא שותף למעשי הסחיטה באיומים והיה פעיל בדבר והסמכות הייתה בידיו להפסיק את המשך האיומים ... אשר על כן אני קובע כי הובאו ראיות בסיסיות להוכחת יסודותיה של העבירה, אשר מעבירות את נטל הבאת הראיות (להבדיל מנטל השכנוע) מן המאשימה אל הנאשם".
יצויין כי זיכויו המוחלט של התובע בא לאחר שבית המשפט שמע את עדותו וקבע כי הוא מאמין לו, לרבות בעניין שינוי הגרסה בהודעתו במשטרה.
אי לכך, דין התביעה להידחות וכך אני מורה.
יודגש כי אין בדחיית התביעה כדי להמעיט מהסבל שנגרם לתובע בשל ההליך הפלילי ובנסיבות האמורות, ובשים לב גם להתנהלות הנתבעת בהגשת הסיכומים, החלטתי שלא לחייבו בהוצאות.