בטיוטה הראשונה של הסכם העבודה כפי שנוסחה על ידי החברה נקבע שהחברה תפריש, לביטוח מנהלים ישראלי על שם העובד, 13.33% מהמשכורת - 8.33% עבור פצויי פיטורים ו - 5% עבור תגמולים, כאשר תשלומי החברה לפוליסה ייחשבו "על חשבון" פצויי הפיטורים מכוח הדין הישראלי ככל שהעובד יהא זכאי לקבלם (סעיף 9 לטיוטה, שכותרתו "ביטוח מנהלים", וכלל בנוסף הפרשה לפי נהלי החברה בגין אובדן כושר עבודה).
עם זאת כאשר ברור שההפקדה יועדה לפצויי פיטורים - נקבע שאין להיתעלם ממנה, ויש לראות בה "כדין כל הפקדה על ידי מעביד, בידי צד שלישי, של סכומים המשמשים לו לאחר מכן לתשלום פצויי פיטורים" (עניין קלאו; כן ראו את דב"ע (ארצי) מא/3-157 צבי ורדי - אורה תעשיות מוצרי אריגת יד, פד"ע יג 229 (1982)).
בית הדין סיכם כי משהחברה לא ניהלה בגין העובד פנקס חופשות, ולא רשמה את ימי חופשתו בכל דרך אחרת - קמה חזקה עובדתית בהתאם להוראות סעיף 26ב'(ג) לחוק הגנת השכר, התשי"ח - 1958 לפיה לא ניתנה לעובד תמורה כלשהיא עבור ימי חופשה, והוא מוחזק כמי שלא ניצל ולו יום חופשה אחד במהלך תקופת עבודתו, אלא אם תוכיח החברה אחרת.
...
דיון והכרעה
לאחר שקילת טענות הצדדים בנושאים לעיל, אנו סבורים כי קביעותיו של בית הדין האזורי בנוגע לפדיון החופשה והחזרי ההוצאות תואמות את הדין, ההלכה הפסוקה והראיות שהובאו במסגרת ההליך ובהתאם יש לאשרן מטעמיהן.
ממילא, בהתחשב בתוצאת פסק דיננו שמשמעה קבלת חלק קטן מאוד מתביעתו של העובד, אנו סבורים כי יש לבטל לחלוטין את ההוצאות שנפסקו לזכותו.
סיכום
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, ערעור העובד נדחה בכל חלקיו.