מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי מתן זכות קדימה לרכב ביציאה משביל עפר במועד שנקבע

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המערער הורשע בעבירות של גרימת חבלות של ממש, לפי סעיף 38(8) לפקודת התעבורה, תשכ"א – 1961 (להלן: "הפקודה"), אי מתן זכות קדימה לרכב ביציאה משביל עפר, לפי תקנה 64(א)(ב)(2) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961 (להלן: "התקנות"), נהיגה בקלות ראש, לפי סעיף 62(2) לפקודה, בקשר עם סעיף 38(2) לפקודה, גרימת תאונת דרכים לפי סעיף 21(ב)(2) לתקנות, נהיגה ללא רישיון תקף, לפי סעיף 10 לפקודה, ושימוש ברכב ללא פוליסת ביטוח בת תוקף, לפי סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל – 1970.
נקבע בהכרעת הדין, כי ביום 3.7.08, נהג המערער ברכב, מכיוון שביל עפר לכיוון כביש 31, והחל לחצות אותו לרוחבו, תוך שהוא חוסם את דרכו של הרכב המעורב, שנסע על כביש 31, ואינו נותן לו זכות קדימה.
הבוחן לא היה אמור להתעמק בשאלת האחראי לתאונה מבין שני כלי הרכב המעורבים, אלא בשאלה מי נהג ברכב, נוכח הטענות הסותרות בעיניין זה. זו מעין טענת אליבי, והיה מקום לבדוק אותה באמצעות הרחבת החקירה, כולל חקירתה של אם המערער בזמן אמת.
...
יחד עם זאת, אני סבורה, כפי שקבע בית משפט קמא, כי די בראיות שהובאו, כדי להוכיח מעבר לכל ספק סביר את אשמתו של המערער.
גם טענות אלה איני מקבלת.
אשר על כן, אני דוחה את הערעור על הכרעת הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2012 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

"רציתי להמשיך ישר. נסעתי ויצאתי מהכיכר ולהשתלב לכביש 40. נסעתי ישר ובערך 300 מ' הגיע מולי נהג והיה צריך לפנות שמאלה ולא עצר וכנכנס במהירות מטורפת ונכנסת בתוכי. לא נתן לי זכות קדימה שלי. אני קלטתי אותו וצפרתי אותו כדי שיאט כי זו היתה מהירות גבוהה וראיתי שהוא יכול להיכנס בי, בלמתי בלימה חזקה עד כמה שאפשר, זה לא עזר והיתה תאונה. הוא מעך את כל הקדימה שלה רכב, מי שישב לידי הדלת שלו היתה ממש בפנים.
בתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961 (להלן:"התקנות") נקבע: "97 (א). לא ינהג אדם רכב מנועי בזמן תאורה אלא כשפנסי החזית והפנסים האחוריים מאירים ולוחית הזיהוי האחורית מוארת". מטעם התובע העיד מר ארקדי דולגופולסקי, שהנו עד נייטראלי כי: "ביום 15/6 עשינו קניות אני ואישתי בשופר סל דיל אחרי הקניות נסענו לחניה ושמנו את הדברים והגענו ליציאה מהחניה, אני צריך לפנות שמאלה, לא היה מכוניות, הסתכלתי ימינה, היה אור אחד רחוק, יכולתי לצאת. אישתי אמרה משהו, אני כאילו בתוך מחשבה החלטתי לעמוד כי היה חושך לא רגיל, הסתכלתי ימינה ושמאלה, לא היה אף אחד. בכל מקרה נשארתי, כדי להיות מוכן לצאת אחרי הרכב, הסתכלתי בצד שמאל היה חושך מוחלט, לא יודע, 5 שניות, פיתאום אני רואה בתוך החושך יש יותר כתם יותר כהה, חשבתי נדמה לי, ראיתי ממש כתם, עבר אוטו שניה, אני רואה קו גבול בין חושך וכהה, ממש קו. אחרי שניה ראיתי כך זה ניגמר בצורה של רכב, (מדגים עם הידיים), הבנתי שזה גג של אוטו. שהבנתי שזה גג של אוטו, אמרתי לאישתי תראי, תראי, אחת (לא הספקתי לומר אחת מטומטמת) אמרת אחת מ... והיתה התאונה. פעם אחת ראיתי את הפנסים וחיכתי שהוא יעבור. בזמן שאמרתי את זה, התברר זה נהג מונית, הוא ניכנס וזהו ואז היתה תאונה. אחרי זה הנהג, אני הייתי ביציאה, מטר וחצי, הוא ישר היה בהלם ובשוק, לא הבין מאין זה הגיע. הוא לא ראה אף אחד, גם אני לא ראיתי אף אחד. צפצפתי לו, האוטו היה בלי אורות, אמרתי לו שהאוטו ללא אורות, אמרתי לו בטח ללא אורות כי לא ראיתי את האוטו. הוא הלך מסביב. לא ראיתי את הנתבעת, לא יצאתי מהאוטו, רק ראיתי את האמרתי לנהג שהאוטו היה ללא אורות. הוא הלך מסביב לראות את הנזק, הייתי מוכן לצאת כי היו אחרי מכוניות שצפצפו. פיתאום שמעתי את הקול של האשה שהיתה עם אורות, הבנתי שזו נהגת. הבנתי עוד דבר אחד, אם אסע, הוא נשאר אשם וזה לא בסדר, צפצפתי לו והוא בא אלי, הוא היה בשוק כזה, אמרתי לו קח את הפרטים שלי, אתה צריך מישהו שיעיד כי לא אתה אשם." (כל ההדגשות אלא אם צויין אחרת אינן במקור- צ.ג.פ) (ראה פרוטוקול עמ' 2 שו' 41- עמ' 3 שו' 8).
בהתקרב רכב לצמת יש לפעול בהתאם לתקנה 64 לתקנות: 64 (א) לא הוצב תמרור המורה על מתן זכות קדימה בצומת או על עצירה לפני הצומת בכיוון הנסיעה של נוהג הרכב, יחולו הוראות אלה: (1) נתקרבו לצומת כמה כלי רכב מצדדים שונים, יתן נוהג רכב את זכות הקדימה לכלי רכב הבאים מימין; (2) נוהג רכב, המתקרב לצומת או הנמצא בצומת ועומד לפנות שמאלה או לפנות בפניית פרסה לשמאל יתן זכות קדימה לרכב הבא ממולו והנמצא בצומת או קרוב לצומת וזאת מבלי לגרוע מהאמור בפיסקה (1); (3) נוהג רכב היוצא מדרך עפר ועומד להכנס לדרך סלולה או לחצותה יתן זכות קדימה לרכב המתקרב בדרך הסלולה.
היא לא היתה קיימת בשבילי, אוטו כהה ללא אורות".
...
לנוכח כל האמור, אני קובעת כי יש לחלק את האחריות לתאונה, כך שעל הנתבעת לשאת ב- 80% מהנזקים שנגרמו לתובע.
לאור האמור אני מורה כי הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים שלהלן: סך של 19,709.6 ₪ על פי חוות דעת השמאי שיישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 5.7.2011 שהוא מועד עריכת חוות הדעת השמאית.
אני מקבלת חלקית את התביעה ביחס לימי עבודה, על אף שקיים אישור רואה חשבון וזאת מאחר שלא הוכח מספר הימים שהרכב הושבת (הדבר אינו מופיע בחשבונית המוסך) ולא הובאו ראיות אשר להכנסה חייבת במס וכיו"ב, כך שהנתבעת תשלם את הסך של 2,500 ₪ בלבד.

בהליך מ"ח (מ"ח) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש נביל אלסייד, הורשע בבית משפט השלום בבצוע עבירות גרימת תאונת דרכים לפי תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: תקנות התעבורה); נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף לפי סעיף 10 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן: פקודת התעבורה); שימוש ברכב ללא פוליסת ביטוח בת תוקף לפי סעיף 2 לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970; גרימת חבלות של ממש לפי סעיף 38(3) לפקודת התעבורה; נהיגה בקלות ראש לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה יחד עם סעיף 38(2) לפקודת התעבורה; אי מתן זכות קדימה לרכב ביציאה משביל עפר לפי תקנה 64(א)(ב)(2) לתקנות התעבורה.
בית המשפט הוסיף וקבע כי האם העידה בפניו שהיא לא ראתה מי נהג ברכב, ולכן אין מקום לייחס לעדותה ביחס לזהות הנהג משקל רב. יתר על כן, נקבע כי גירסתה של האם לפיה במועד התאונה היה המבקש בבאר-שבע עומדת בסתירה עם כלל הראיות בתיק, לרבות עם גירסתו של המבקש עצמו.
...
כאמור לעיל, לא שוכנעתי כי יש מקום לייחס משקל רב לחוות הדעת.
הבקשה נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע העונש.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בנסיבות אלה, עת פנה שמאלה מבלי לתת זכות קדימה לאופנוע שהגיע מכיוון בית אריה נהוג ע"י המתלונן, ניסה המתלונן להמנע מפגיעה ברכב הסקודה אך המשיב פגע בו בעוצמה עם חזית הרכב וכתוצאה מכך איבד המתלונן שליטה על האופנוע, סטה שמאלה, ירד לשול ועלה לכביש עד שהאופנוע נעצר, כשהוא זרוק על הכביש והמתלונן שרוע לצידו.
הדברים עולים מעדויותיהם של עדי ראיה רבים לתאונה, שרובם ככולם מתארים כי הרכב הפוגע היה מסוג סקודה, בצבע לבן, שנמלט מהמקום, תוך שהוא מותיר את רוכב האופנוע פצוע על הכביש: מעדותה של עדת הראייה הגר פלדמן מיום 18.6.18, עולה כי בערב שבועות בעת שנסעה ביחד עם אביה ברכב, הייתה עדה לתאונה בה רכב בצבע לבן, יצא מכיוון השדות, לא עצר, פגע ברוכב אופנוע ונס מהמקום.
עוד עולה מהדו"ח כי בשל תנאי הדרך, הרכב היה מחויב לנסיעה רצופה כדי להגיע לשפת הכביש –לאור הבדלי גובה של 0.9 מטר בין שפת הכביש לשביל העפר ממנו הגיע, במילוי כורכר לא אחיד, וכך נוצר מצב בו הרכב יצא מהשול תוך שהוא מתפרץ לכביש, חרף קושי בשדה הראייה, ופגע באופנוע.
לאור כל האמור, אני קובעת כי קיימות ראיות לכאורה נגד המשיב באשר למיוחס לו בכתב האישום, ללא כל כירסום או חולשה בהן.
...
לאור כל האמור יש לקבוע כי קיימות ראיות לכאורה בעניינו של המשיב.
סוף דבר בנסיבות אלה, יש תימוכין בראיות לכאורה, ברמת וודאות גבוהה מאוד כי רכב בבעלות המשיב הוא שפגע במתלונן, בהיותו נוהג ללא רישיון נהיגה, כשהאחריות לקרות התאונה רובצת לפתחו- אף זאת ברמת וודאות גבוהה, נוכח עדויותיהם של עדי ראייה רבים כנ"ל ודו"ח בוחן התנועה.
לאור כל האמור, אני קובעת כי קיימות ראיות לכאורה נגד המשיב באשר למיוחס לו בכתב האישום, ללא כל כרסום או חולשה בהן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

השוטרים החלו בנסיעה אחר הג'יפ, שנסע בשביל עפר עד לכביש 412 (רחוב הרצל ברחובות), לכיוון דרום, תוך שהנאשם נוהג בפראות, גורם לרכבים לסטות מנתיביהם ולבלום בפתאומיות.
עת הגיעה החבורה למושב חצב, הוריד הנאשם שניים מבני החבורה, סמוך לביתו כדי שאחד מהם, שרכבו היה במקום, יאסוף אותו בחזרה ממקום נטישת הג'יפ. מיד לאחר מכן נסע הנאשם לגבעה במושב חצב, יצא מהג'יפ יחד עם אחר ושניהם הטיחו בחלונות הג'יפ אבנים ושברו אותם.
במסגרת קביעת המיתחם אפנה אל פסק הדין הבאים: רע"פ 6823/13 נסים בראנץ נגד מדינת ישראל (28.11.13) שם נדון עניינו של נאשם שהורשע בהפקרה ברשלנות, נהיגה בקלות ראש, היתנהגות הגורמת נזק ואי מתן זכות קדימה.
...
אני סבור, כי נסיבותיו האישיות של הנאשם העומד בפניי, על אף הסיכוי המסתמן אצלו לשיקום, נסוגות מפני האינטרס הציבורי להגנה על שלום הציבור ושלטון החוק, מפני חומרת מעשיו ומפני שיקולי הרתעת היחיד והרתעת הרבים מביצוע עבירות מעין אלו.
אני סבור כי עונש מאסר בפועל, הגם שיכביד על הנאשם בשל היותו עונש מאסר ראשון, יהווה עונש ראוי ההולם את מעשיו, יצור הרתעה לו לציבור כולו.
לאחר ששקלתי את ריבוי העבירות שביצע הנאשם, מהותן, חומרתן, משך הזמן, ההפקרה במחשבה, המרדף, התאונה, הנזקים שגרם לרכוש ולבריאות, מדיניות הענישה הנוהגת והתאמתה לנסיבות מקרה התיק שבפניי וכן את נסיבותיו האישיות לקולא ולחומרא לרבות הצורך בהרתעתו והרתעת הרבים, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הנ"ל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 18 חודשי מאסר בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו