קיימת גמישות בכל הקשור לאופן ודרך מתן הודעה על ביטול חוזה לפי סעיף 8 לחוק התרופות.
השאלה הנה האם האופן שבו ניתנה הודעת הביטול על-ידי רמ"י במסגרת כתב התביעה שכנגד, כאשר עד להגשת התביעה שכנגד ובמשך שנים רבות, לא עשתה רמ"י דבר בכל הקשור להפרה הנטענת, מקים ל-רמ"י את זכות הביטול?
על-פי סעיפים 20 לחוק החוזים ו-8 לחוק התרופות, על הודעת ביטול להנתן תוך זמן סביר מיום שנודע לנפגע על ההפרה, ואם ניתנה אורכה לקיום החוזה - תוך זמן סביר לאחר שחלפה הארכה.
כפי שנפסק על-ידי כב' השופט סולברג ב-ה"פ 8433/09 אסדן ישראל בע"מ נ' שולמית שמש (10/4/11):
"בנסיבות העניין דנן לא ניתן לראות את ההסכם כמבוטל, משום שהדבר לא נעשה בתוך זמן סביר, כדרישת החוק... ודוק: אין מדובר בפגם פרוצידוראלי גרידא. צד להסכם המבקש לבטלוֹ בשל הפרת הצד שכנגד נידרש לעשות זאת בפרק זמן סביר, כדי שלא לפגוע בצד המפר... לפיכך משחלף זמן סביר, לא יוכל עוד הטוען להפרה לבטל את ההסכם בדרך של הודעת ביטול".
ממכלול הראיות עולה כי בטרם נחתם חוזה החכירה בין רמ"י לחברת מבני תעשייה, נעשה שימוש מסחרי בחלקה בידיעתה של רמ"י, ומבלי שרמ"י נקטה בפעולה כל שהיא שממנה ניתן ללמוד כי שימוש זה אינו מקובל עליה.
...
התובעת מחזיקה בחלקה 106 בגוש 18322 (להלן: "החלקה"), ומבקשת כי תוארך תקופת החכירה שנקבעה בחוזה החכירה בהתייחס לחלקה זו.
הנתבעת (להלן: "רמ"י") טוענת כי התובעת הפרה הפרה יסודית את חוזה החכירה בהתייחס לחלקה, מאחר ועשתה בחלקה שימוש מסחרי, שאינו תואם את המטרה שלשמה הוקצתה החלקה בחוזה החכירה, ועל-כן יש לדחות את התביעה ולקבל את התביעה של רמ"י, ולהורות על סילוק ידה של התובעת מהחלקה, משחוזה החכירה מכוחו החזיקה התובעת בחלקה הופר הפרה יסודית ופג תוקפו.
ב-10/18 הגישה רמ"י תביעה בבית-משפט השלום לסילוק יד התובעת מהחלקה ומחלקות נוספות, ובסופו של דבר תביעה זו נמחקה, והוגשה תביעה שכנגד בתיק שלפניי.
אשר על-כן, התביעה שכנגד בהתייחס לנתבעת שכנגד 1 - נדחית.
באשר ליתר המבנים המצויים בחלקות 51, 85 ו-108 (למעט הפנצ'ריה והאנטנה), עולה ממכלול הראיות והעדויות כי המדובר במבנים המוחזקים בידי מיכה נעמן, חלקם ישירות על-ידו, וחלקם באמצעות השכרתם על-ידי מיכה נעמן לאחרים, וכי עם הגשת התביעה שכנגד, קמה לתובעת שכנגד הזכות לבטל רשיון מכללא, גם אם היה כזה, ומיכה נעמן לא הציג תשתית עובדתית שיש בכוחה להגביל את זכות התובעת שכנגד כבעלת המקרקעין, לבטל רשיון מכללא אם היה כזה, ולא הציג זכות חוקית הקיימת בידו להמשיך ולעשות שימוש בחלקות אלה.
אשר על-כן, דין התביעה שכנגד להתקבל כלפי הנתבע 2 - מיכה נעמן, ועליו לפנות ולהרוס בתוך 180 יום ממועד מתן פסק-הדין את המבנים והמחוברים שנבנו על-ידו, ושהוא עושה בהם שימוש, או שהוא משכירם לאחרים, בחלקות 51, 85 ו-108 בגוש 18322.