השאלות השנויות במחלוקת
במסגרת פסק דין זה, הכרעותינו דרושות בשאלות הבאות השנויות במחלוקת בין הצדדים:
האם התובע זכאי לפצוי בסך של 5,000 ש"ח מכוח חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 (להלן: חוק הודעה לעובד)?
מה היו נסיבות סיום יחסי העבודה בין הצדדים - האם התובע פוטר או התפטר?
האם התובע זכאי לתשלום בגין פצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת?
האם התובע זכאי לפצוי בגין היתעמרות בעבודה בשווי של 50,000 ₪?
האם התובע זכאי לפצוי בגין ניכוי שלא כדין משכרו בגין קנסות חניה?
האם התובע זכאי לפצוי בגין אובדן דמי אבטלה?
האם התובע זכאי לתשלום בגין דמי חגים והפרשי דמי הבראה?
האם התובע זכאי לפצויי הלנה?
האם הנתבעת זכאית לקזז מכל סכום שייפסק לזכות התובע, את הסכומים הבאים - דמי הודעה מוקדמת בגין תקופה בת שלושה חודשים בסך של 18,000 ₪; פיצוי בסך של 25,000 ₪, אשר נגרם לנתבעת בגין היתנהגות התובע אשר חדל מלספק מוצרים במועד; פיצוי בסך של 35,000 ₪ מאחר ולטענת הנתבעת, התובע הסית את עובדי הנתבעת? להלן נדון בשאלות אלו.
סעיף 5 (א) קובע כי "בית הדין האיזורי לעבודה תהא סמכות ייחודית לידון בהליך אזרחי על הפרת הוראות חוק זה והוא רשאי –(1)לפסוק פיצויים, אף אם לא נגרם נזק של ממון, בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין".
מן הכלל אל הפרט
לאחר ששקלנו את מכלול הראיות והעדויות, הגענו לכלל מסקנה כי על הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בגין אי מסירת הודעה לעובד אולם, זאת בשיעור נמוך יותר מהשיעור אותו דרש התובע.
...
במקרה זה, פירוט כאמור היה יכול למנוע את המחלוקות אשר התגלעו בין הצדדים בסוגיה זו. נוכח זאת, לאחר ששקלנו את מכלול השיקולים, מצאנו כי התובע זכאי לפיצוי בגין הפרת חוק הודעה לעובד, בסך של 1,500 ₪.
נוכח האמור לעיל, אנו קובעים כי הנתבעת לא הוכיחה טענתה לקיזוז סכומים כלשהם בהתאם לכך, טענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת, נדחית.
לאחר ששקלנו את התנהגות הצדדים, מכלול העדויות והראיות, בנסיבות המקרה דנן, לא מצאנו כי התובע זכאי לפיצויי הלנה מכל סוג, לאור מחלוקת כנה בין הצדדים באשר לרכיבי התביעה שבמחלוקת.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים הבאים:
בגין אי מתן הודעה על תנאי עבודה, סך של 1,500₪.