המבקשים הוסיפו בבקשתם כי חרף התחייבות החברה בהסדר הנושים להשלים את הפרויקט עד לחודש אוקטובר 2022, אתר הבנייה עומד שומם זה זמן מה, ולא ניכרת בו כל פעילות המקדמת אותו לעבר סיום.
כך עולה במפורש, לטענתו, מהוראות סעיף 89 לחוק חידלות פרעון הקובע כי "תכנית לשקום כלכלי שאושרה לפי סימן זה מחייבת את התאגיד, את חברי התאגיד ואת הנושים".
כן מוסיף הממונה כי טענת המבקשים לפיה החברה הפרה את הסדר הנושים בכך שלא שילמה להם את דמי השכירות היא שגויה.
בדיון שהתקיים לפני בית משפט קמא בבקשה, הבהיר בא-כוחו של הבנק כי "הבנק גילה נכונות להירתם להשלמת בניית הפרויקט" וכי בשים לב למצב אליו נקלעה החברה, המבקשים אינם יכולים לידרוש מהבנק או מהנאמנים את דמי השכירות.
כך, למשל, לאור העובדה שהמבקשים משכו את בקשתם עובר להצבעות על הסדר הנושים ביום 20.2.2022, היה יכול הבנק להניח, בטרם הצביע בעד ההסדר בכפוף להסדרת הוצאות ההליך, כי המבקשים אינם מתכוונים לבקש לחלט את הערבויות או לידרוש את תשלום דמי השכירות.
...
נוסף על כל האמור לעיל, יש לציין גם כי ישנה חפיפה חלקית בין החודשים בגינם דורשים המבקשים את תשלום דמי השכירות בבקשה דנן – החל מחודש מרץ 2022 (מועד אישור הסדר הנושים) ועד למסירת החזקה בדירות; לבין החודשים שבגינם הוגשה תביעת החוב על ידי המבקשים (חודשים ינואר 2022 עד יוני 2022).
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אין מקום להתערב בהחלטתו של בית משפט קמא.
כמו כן, סעיפים 73(א) ו-78(א) לחוק חדלות פירעון, עליהם ביקשו המבקשים להסתמך, אינם רלוונטיים לעניין הסכם המכר, משאין אנו נמצאים עוד בשלב של "הפעלת התאגיד".
משכך, בקשת רשות הערעור נדחית.