לפני תביעתה של הרבנית גב' חנה רוזנצויג, אלמנת המנוח, הרב יעקב רוזנצויג ז"ל (להלן - גב' רוזנצויג והרב המנוח, בהתאמה) וכן ילדיו, יורשיו החוקיים של המנוח (להלן – התובעים) כנגד המועצה הדתית אבן יהודה (להלן - המועצה) ומדינת ישראל, המשרד לשירותי דת (להלן - המדינה או המשרד לשירותי דת)(המועצה והמדינה יכונו יחדיו להלן - הנתבעות), לקבלת פיצוי בגין הפרישי שכר (לרבות, הפרישי אחזקת רכב ואי הפקדת כספים לקרן הישתלמות), הפרשים בגין מענק שנים עודפות, פדיון ימי חופשה ופצוי בגין ימי מחלה לא מנוצלים.
"
בנוסף, הלכה פסוקה היא כי זכות השימוע צריכה להנתן אף במסגרת מהלך של פיטורי צימצום, ויפים לעניינו הדברים אשר נפסקו על ידי בית הדין הארצי:
"הצורך בפיטורי צימצום במקום עבודה בא בדרך כלל לעולם מתוך אילוצים כלכליים של מקום העבודה, ובמגמה להבריאו. ... מדובר בהליך קשה וכואב, בו 'העובד מאבד את מקור פרנסתו ואילו המעסיק מאבד כוח עבודה מיומן' (הנשיא אדלר בע"ע 1268/01 החברה הממשלתית למדליות ולמטבעות בע"מ - רחל כהן, [פורסם בנבו] מיום 18.7.2003, בפיסקה 4, ...). על הצורך במתן ביטוי למימד האישי המתחייב מתכנית הבראה, לרבות בפיטורי צימצום במקום העבודה, עמד חברי השופט צור בעיניין החברה הממשלתית למדליות, בציינו כי 'יישומה של תכנית על עובד, מחייב את המעביד לבחון את עניינו של העובד הפרט, את הצורך בפגיעה בו או בתנאי עבודתו, את מידת הפגיעה הראויה, את השאלה האם אמות המידה שנקבעו מיושמות כהלכה בעיניינו של הפרט, את מצבו האישי וכיוצאים באלה שיקולים ועניינים עליהם יש לתת את הדעת ביחסים שבין המעביד לעובד הבודד. בחינה אישית זו מחייבת קיומו של דיון עם העובד עצמו, או - למצער - מתן היזדמנות לעובד להשמיע את דברו בטרם קבלת החלטה בעיניינו' ... דעתו של השופט צור באותו עניין שהייתה דעת מיעוט, הפכה לדיעה המקובלת על הרוב בפסיקה מאוחרת יותר. כך בפסק דין מפי סגנית הנשיא (כתוארה אז) אלישבע ברק בעיניין איגוד ערים לכבאות הודגש כי 'גם כאשר מדובר בפיטורין בגין מצב כלכלי קשה, הליך המכונה "פיטורי צימצום" או "פיטורין כלכליים" – redundancy – מדובר בסיום עבודתם של בני אדם.
בית הדין הארצי פסק זה מכבר כי:
"חוק דמי מחלה, התשל"ו-1976 מקנה לעובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה, זכות לקבל ממעבידו תשלום, בהתאם למפורט בחוק. תשלום דמי המחלה הוא תשלום סוצאלי, אשר מטרתו לאפשר קיום לעובד ובני משפחתו, שעה שנבצר ממנו לעבוד עקב מחלה. להבדיל מחוקים סוצאליים אחרים, כדוגמת סעיף 13 לחוק חופשה שנתית, התשי"א-1951, שעניינו "פדיון חופשה", אין בחוק דמי מחלה כל הוראה המקנה זכות ל"פדיון" ימי מחלה צבורים בלתי מנוצלים.
ושאתה אומר שהרב לא היה זמין לא השגיח על כשרות נישואין , קבורות , וכו, הוא לא עשה את תפקידו ולא היה זמין?
אני לא יודע מה תפקידו , בפורמלי לדאוג לקבורה זה אני עשיתי, בתצהיר כתבתם שהוא דאג לקבורה וזה לא נכון , הוא בודאי לא תחזק מקואות ולא בתי כנסת אני לא יודע מה בדיוק תפקידו ולכן אני לא יודע לומר.
...
נוכח הדברים האמורים לעיל, דין התביעה בגין רכיב זה , להידחות.
לאור האמור לעיל, טענות הנתבעות בעניין זה נדחות.
סוף דבר
תביעת התובעים מתקבלת בחלקה.