הכרעה
התובע טען בתצהירו כי "הנתבעים הפרו את החוקים/ דיני עבודה באופן שיטתי באופן: לא שילמו לי שכר ותנאים אחרים כחוק והסיכום. פניתי אל הנתבעים פעמים רבות ונישנות לתקן את המצב. לכל פניותיי הם השיבו כי יבדקו אותן וישלמו, אלא שלא עשו מאומה. לכן אני הייתי מוכרח להתפטר מהעבודה בדין מפוטר." (ראו סעיף 19 לתצהיר עדות ראשית מטעם התובע).
מנגד טענה הנתבעת בסיכומים כי במסגרת ההליך הוכח כי כל תנאי עבודתו של התובע היו ידועים לו היטב וכי במסגרת קליטתו- במהלך חודש ראשון להעסקתו, נימסר לו הסכם עבודה הן באמצעות דוא"ל והן באמצעות הודעת ווטספ, אך מסיבות שלו הוא סרב לחתום על ההסכם.
הנתבעת פנתה במספר הזדמנויות לתובע בדרישה לחתום על הסכם העסקה המסדיר את תנאי העסקתו אך התובע בחר שלא לחתום על הסכם העסקה וזאת מבלי לספק הסבר מניח את הדעת לסיבה בגינה עמד על סרובו.
לטעמנו, הנתבעת פעלה כדין שכן בהתאם לסעיף 3(3) לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א- 2001 היה על התובע, בעת מתן הודעה על התפטרות, ליתן לנתבעת הודעה של חודש ימים טרם סיום עבודתו, אך מכוון שהתובע התפטר לאלתר בעת הגשת מכתב הפיטורים וזאת מבלי לתת לנתבעת את ימי ההודעה המוקדמת הנדרשים על פי חוק זה, הרי לנתבעת עמדה הזכות לקזז את ימי ההודעה המוקדמת משכרו של התובע.
...
התביעה כנגד חברת קשת נמחקה בהסכמת התובע ביום 12.11.2018 והתביעה כנגד בעלי המניות נמחקה במסגרת דיון קד"מ שהתקיים ביום 13.12.2018 - כך שבסופו של דבר נותרה התביעה, כאמור, כנגד חברת אחים רוסובסקי בע"מ.
התביעה העיקרית
עיקרי טענות התובע
התובע עולה חדש, השולט בשפה העברית ברמה נמוכה ואינו קורא וכותב בשפה העברית.
סיכומו של דבר:
בתביעה העיקרית - בהתאם להכרעותינו המנומקות שלעיל, התביעה נדחית למעט לעניין רכיב דמי הבראה.
התביעה שכנגד – נדחית במלואה.
עוד יוזכר, כי בסופו של דבר התובע הועסק בנתבעת 17 חודשים והגיש תביעה על למעלה מ 200,000 ₪.