מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי חידוש רישיון נהיגה ממושך

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

תוך, כך, הפניתה המאשימה לפסיקה, המלמדת, לטעמה על מיתחם שיחל במאסר מותנה ועד מאסר בפועל יחד עם פסילה ממושכת ועונשים נוספים, זאת בגין עבירה של פקיעת רישיון נהיגה ממושכת.
לדבריו, אי חידוש רישיון הנהיגה נבע מהתיקים הפליליים ולא בשל זילזול וכי הנאשם מצפה לחידוש רישיונו בסופו של יום ובסופן של פסילות.
...
לאור כל המקובץ לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: קנס בסך 2,500 ₪.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הסניגור טען, מנגד, כי אי חידוש רישיון הנהיגה של המשיב נבע ממצבו הכלכלי הקשה ומחובותיו בהוצאה לפועל וכי הוא הסיר את המחדל וכיום כבר מחזיק ברישיון נהיגה, לאחר שסגר את תיקי ההוצאה לפועל שנוהלו נגדו.
נסיבות ביצוע העבירות "אינן ברף הגבוה" ואינן מצביעות על מסוכנות גבוהה מצד המשיב, במיוחד משהסיר את המחדל וכיום, לאחר תקופה ארוכה, הוא מחזיק ברישיון נהיגה תקף, "עניין שהנו עדיף מבחינת האנטרס הצבורי". בית המשפט קמא לא ראה תועלת בפסילת רישיונו של המשיב לתקופה ממושכת, אך קבע כי נוכח הפקיעה ארוכת השנים, יש לאזן זאת ברכיבי ענישה אחרים.
...
בסיכומו של דבר, גזר בית המשפט קמא על המשיב את העונשים הבאים: 4 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים, חודשיים מאסר על תנאי למשך שנתיים וקנס בסך של 2,000 ₪.
דיון והכרעה לאחר עיון ושמיעת טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
על יסוד האמור לעיל ובהתחשב בכלל ולפיו אין ערכאת הערעור נוהגת למצות את הדין עם הנאשם בערעור על קולת העונש, מתקבל הערעור כדלקמן: הנני פוסלת את המשיב מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 10 חודשים.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים: המערער טען כי בית משפט קמא החמיר יתר על המידה בעונש פסילת רישיון הנהיגה בפועל ולא נתן משקל מכריע וראוי לנסיבותיו האישיות והמשפחתיות הקשות של המערער, לנסיבות ביצוע העבירות ולעובדה כי אי חידוש רישיון נהיגה של המערער בעבר מקורו מחובות כספיים לרשות האכיפה עקב מצב כלכלי רעוע שמנע מהמערער לשלם את חובותיו.
באשר לפסילה בפועל פסילת רישיון נהיגה לתקופה ממושכת אף לשנים.
...
בהקשר זה ראוי להפנות לדברי כב' השופט סולברג ברע"פ 8013/13 מסעוד נ' מדינת ישראל (18.12.13), במסגרתו הוטל עונש של 12 חודשי מאסר בפועל, פסילה למשך 4 שנים ועונשים נלווים, על אף קבלת תסקיר חיובי וקיומן של נסיבות אישיות לא קלות: "העונש שהוטל על המבקש אינו חמור, והריהו כורח הנסיבות, על מנת שהמבקש יפנים סוף סוף דבר פשוט וברור: אין לנהוג ללא רישיון נהיגה. המבקש נוהג משנת 1997, ומאז צבר לחובתו 28 הרשעות בעבירות תעבורה, מרביתן – בעבירות חמורות. מאז שנת 1999 – מזה 14 שנים – אין בידי המבקש רישיון נהיגה תקף; והוא בּשלוֹ, ממשיך בנהיגה, חרף שלילת רשיונו 6 פעמים לתקופה כוללת של 112 וחצי חודשים... במעשיו ובמחדליו העיד המבקש על עצמו כי מורא החוק אינו חל עליו. רחמנות יתרה כלפיו, כמוה כהתאכזרות אל הולכי רגל תמימי-דרך ואל שאר המשתמשים בכביש. אין הצדקה לחשׂפם לסכנת נפשות, וגם לא לנזקים כספיים הנובעים מן הקושי להיפרע ממי שגרם לפגיעה בתאונת דרכים כשאינו מחזיק ברשיון ואיננו מבוטח". ראו עוד: רע"פ 7019/04 ניר אופיר נ' מדינת ישראל, (ניתן ביום 12.8.04) וע"פ 324/88 אלאעסם נגד מדינת ישראל, מב(3) 728; ברע"פ 8253/10 שלמה גיא נ' מדינת ישראל, (ניתן ביום 9.1.11).
בית המשפט של ערעור אינו גוזר את הדין מחדש ואופן הבחינה הננקט, כאמור , הוא על דרך ראיית המכלול וככזה אני סבור שהעונש שהושת על המערער הינו סביר ואף מקל, דבר שבפני עצמו מצדיק את דחיית טענות המערער: "אין לבודד רכיב אחד של העונש ולבחון אותו במנותק, אלא יש להביט על העונש כמכלול. במקרה דנן, הרכיב העיקרי במכלול הוא עונש המאסר המשמעותי שהושת על מערער, ורכיב זה הולם את חומרת מעשיו. לכך יש משמעות בהיבט של מיצוי הדין על ידי ערכאה זו, בנבדל מן השאלה האם היה מקום להטיל קנס בערכאה המבררת." (ע"פ 100/14 מדינת ישראל נ' סימנטוב מחטייב , פס' 4 (10.12.14).
מכל האמור לעיל אני דוחה את הערעור.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ראיות הנאשם וטיעוניו לעונש ההגנה הגישה תע"צ משרד התחבורה לראיה כי פקיעת רישיון הנהיגה הממושכת ואי חידוש הרישיון נעוצים בקיום חובות בהוצאה לפועל.
בהתייחסו לנסיבות ביצוע העבירות טען ב"כ הנאשם כי אי חידוש הרישיון מאז פקיעתו בשנת 2012 נבע מקנסות וחובות בהוצאה לפועל שעמדו לחובת הנאשם (לתמיכה בטענה זאת הוצג תע"צ משרד התחבורה).
...
יתר על כן, בשים לב לתוצאה החמורה שארעה באירוע הראשון שבמסגרתו הורשע בנהיגה בזמן פסילה (תאונת דרכים עם חבלה של ממש) ובשים לב לקשר הישיר שבין האירוע השני בגינו הורשע בנהיגה בזמן פסילה לאירוע בתיק הנוכחי (שבוצע תוך הפרת הפסילה מהתיק הקודם ובעוד הנאשם מבצע עבודות שירות בגין הרשעתו הקודמת) גם לא ששוכנעתי שלא יהיה בהמשך נהיגתו של הנאשם משום סכנה לציבור.
בהתחשב בכל האמור לעיל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 1) תשלום קנס בסך 2,500 ₪.
בנוסף, אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 7 חודשים כפי שנפסק על תנאי על ידי בית משפט השלום לתעבורה בירושלים בתיק תת"ע 393-08-19 ביום 17.06.2021, מתוכם 4 חודשים ירוצו בחופף למאסר שהוטל בתיק זה ו-3 חודשים ירוצו במצטבר למאסר שהוטל בתיק זה. סה"כ ירצה הנאשם 14 חודשי מאסר במצטבר לכל מאסר אחר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

גורמי סיכון נוספים הם: עברו הפלילי בתחום הסמים, האלימות ועבירות שונות; ריצוי שמונה תקופות מאסר בפועל, אשר לא היוו גורם מרתיע עבורו; ביצוע עבירות חוזרות של נהיגה בפסילה, גם לאחר שנדון לתקופת מאסר בפועל; אי חידוש רישיון הנהיגה משנת 2002; חובות רבים לרשויות עקב תשלום מזונות אשר לא הוסדרו; היתמכרותו לסמים מגיל 15 מבלי שהשתלב בטיפול גמילה מסמים לאורך השנים הן במסגרת מאסרים קודמים שריצה והן במסגרת הקהילה; מאפייני אישיותו הבעייתיים הכוללים בין היתר קשיים בקבלת סמכות ובהתמודדות עם גבולות ברורים, דפוסים עברייניים, חבירה וחשיפה גבוהה לחברה שולית ועבריינית לאורך השנים, קושי בוויסות ריגשי כאשר הוא פועל מתוך תמריץ רגעי וללא שיקול דעת; ניסיון קודם של שירות המבחן לגייס אותו לטפול בשנת 2018 אשר לא צלח; העדר תובנה למצבו; העדר בשלות ומוכנות להישתלב בטיפול אינטנסיבי ארוך טווח לגמילה מסמים, אף במסגרת המאסר הנוכחי.
אשר לנסיבות ביצוע העבירה בתיק המצורף ציינה, כי מדובר בארוע מרדף מספטמבר 2018 אשר היתרחש כחצי שנה מעת שיחרורו ממאסר, מדובר במרדף ממושך וארוך, כאשר הנאשם נהג ללא רישיון נהיגה במהירות, בנגוד לכיוון התנועה, חוצה אור אדום, גורם לרכב אחר לסטות, בולם, גורם לניידת להתנגש בו, מבצע סיבוב פרסה נגד כיוון התנועה ומאבד שליטה על הרכב.
...
מאידך גיסא, למרבה המזל, בסופו של דבר, לא נפגעו השוטרים והמשתמשים בדרך, ומי שנפגע קשות הוא הנאשם, כאשר השוטר אנטולי ירה מספר יריות לעברו.
לאחר שבחנתי את הערכים החברתיים שנפגעו כתוצאה מביצוע העבירות שלפניי, את מדיניות הענישה הנהוגה, בשים לב לכך שהנאשם הורשע בעבירות מסוג עוון הנדונות בבית המשפט השלום, את נסיבות ביצוע העבירות, ובעיקר כי לא נגרם נזק בפועל, ואת פציעתו הקשה של הנאשם, הגעתי לכלל מסקנה, כי מתחם העונש ההולם בתיק זה נע בין 8 חודשי מאסר בפועל ל-24 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה מותנת ופסילה מלקבל רישיון נהיגה.
אשר על כן, הנני גוזרת על הנאשם עונש כולל, כדלהלן: 7 וחצי שנות מאסר אשר ירוצו מיום מעצרו 29.6.21.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו