בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב - יפו
ת"ק 1497-03-21 שיין נ' עריית בת ים
לפני כבוד הרשם בכיר מיכאל שמפל
התובע:
ארתור שיין
הנתבעת:
עריית בת ים
פסק דין
אלא מאי? הנתבעת אינה מתחשבת בזכותו האלמנטרית האמורה של התובע, ובוחרת לפנות את מכלי ופחי האשפה ברחוב בו מתגורר (בעצמה ובאמצעות קבלני משנה) בשעות לא שעות, תוך יצירת רעש בלתי סביר ובכך מונעת ממנו את זכותו הנ"ל.
לא רק שהנתבעת מיתעלמת מזכותו של התובע שלא לסבול מרעש חריג בשעות בלתי סבירות (וזאת, כפי שיובהר להלן, בנגוד לדין), או מזלזלת בזכות זו, היא אף מיתעלמת מפסיקתו הקודמת של בימ"ש זה (כב' השו' יובל גזית), שכבר דן בתביעה דומה אותה הגיש נגדה התובע.
תקנה 6 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), תשנ"ג-1992, קובעת כך: "לא יבצע אדם ולא ירשה לאחר, באיזור מגורים, בין השעות 06:00-22:00 למחרת ובימי מנוחה, לבצע פעולות פריקה וטעינה או טילטול מכלים לרבות מכלי אשפה, חביות, מכלי גז מיטלטלים, סחורות וכיוצא באלה, באופן הגורם או העלול לגרום לרעש."
הערייה הפניתה בכתב הגנתה לחוק למניעת מפגעים , תשכ"א-1961 ולחוק עזר לעריית בת ים (מניעת רעש), התשמ"ג-1983 וטענה, כי יש לה, מכוחם, שיקול דעת לחרוג, במקרים מסוימים, מהוראות התקנות למניעת רעש.
באשר לפצוי הנתבע: אין חולק, כי התובע לא התקין בדירתו חלונות חדשים מבודדי רעש ולכן אינו זכאי לתשלום בגין רכיב זה, שבכל מקרה לא הוכח כנדרש (לא די להתבסס על הצעת מחיר אחת ויחידה אותה הציג התובע במהלך הדיון והגישה לתיק בסמוך לאחריו).
...
לאור כל האמור לעיל הגעתי למסקנה, כי הנתבעת הפרה את הוראת תקנה 6 לתקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש), תשנ"ג-1992 [ראה גם ת"ק (פ"ת) 7244-07-17, שקד נ' עיריית פ"ת (8.1.2015); ת"ק (אש') 52617-02-15, עו"ד אבו אליעזר נ' עיריית אשקלון (10.9.2015)].
לאחר שלקחתי בחשבון את נסיבות המקרה ובכלל זה את מספר הפעמים בהם הפרה העירייה את הוראות התקנות (וסבורני, כי מדובר במספר פעמים רב משך תקופה ארוכה למדי), את הרעשים אשר נוצרו עקב פינוי האשפה כפי שהעיד התובע וכפי שנשמע בסרטונים (רעש של פחים, צעקות, רעש של נסיעת משאיות וכיוצ"ב), וכן את העובדה, כי לנתבעת כבר "נשלף כרטיס צהוב" בדמות פסק הדין הקודם, והתובע אף פנה אליה מספר פעמים לא מבוטל לפני הגשת התביעה דנן בניסיון לפתור את הבעיה, אני מעמיד את הנזק הלא ממוני שנגרם לתובע ולבני ביתו על סך 20,000 ₪.
לסיכום: אני מחייב את העירייה לשלם לתובע סך של 24,000 ₪ בצירוף הוצאות משפט בסך 2,000 ₪, כאשר הסכומים האמורים ישולמו בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין אצל הנתבעת, שאם לא כן יישאו הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום מתן פסק הדין ועד למועד התשלום המלא בפועל.