ביום 30.9.21 פורסמה באתר המשיבה רשימת ההצעות התקינות ואז הבחינו כי הצעתם לא הופיעה שם. לפיכך וביום ראשון 1.10.21 פנו הם לראשונה למשיבה (כך נכתב בסעיף 12 לעתירה, ואולם צ"ל 3.10.21, שחל אכן ביום ראשון שלאחר 30.9.21).
מכל מקום, כך ממשיכים העותרים וטוענים, כי ביום 5.10.21 שבו ופנו למשיבה וטענו, כי להצעתם, שהוגשה במסלול של חסרי דיור, לא היה צורך בצירופו של נספח ט' הנ"ל.
העותרים שבו וצרפו את כלל המסמכים, שצורפו לטענתם מלכתחילה, והוסיפו וטענו "לחילופין ולאור הטעות שנעשתה, ככל שרשות מקרקעי ישראל עומדת על צירוף המסמך, מבוקש לאפשר הגשתו מבלי לגרוע מן האמור לעיל" (נספח ד' לעתירה סעיף 11 כשהמילה "טעות" מתייחסת כמובן, כך לטענת העותרים, לטעויות של המשיבה)
עוד טוענים העותרים, כי רק לאחר 3 פניות נענתה פנייתם זו ונדחתה בקשתם.
בטופס ההצעה המקוון מנוהלת בדיקת תקינות נתונים לפני שליחתו של הטופס מהשרת של "מימשל זמין" לשרת של רמ"י וככל שיש שגיאה, המשתמש לא יכול להמשיך בהזנת הנתונים.
יודגש כבר כאן, כי גם בהנחה שהעותרים היו מגישים הצעתם (כנטען על ידם) כזוג חסרי דיור במלואה, ואולם בטעות או בתום לב הם לא היו מצרפים את תצהיר י' (חסרי דיור) אלא את תעודת המילואים כפי שנעשה במקרה דנן, כי אז הצעתם הייתה נפסלת מסיבה של אי צירוף תצהיר, וגם במקרה כזה לא ניתן היה לאפשר להם לתקן את הצעתם בדיעבד.
...
ראה דרך משל דבריו הנכוחים של כב' השופט א. רובינשטיין (כתוארו אז) בעע"מ 2696/06 מדינת ישראל נ' ראמי ג'מיל חרכוש (25.07.2006):
"נוסיף את אלה: תורת המכרזים, במציאות של מכרזים רבים ברשויות וגופים שונים, גדולתה בפשטות יישומה, ללא צורך בפרשנות כל מקרה. לא נאמר כי לא ייתכנו, במציאות אנושית, חריגים כלשהם – המערער ציין לעניין זה תקלות בועדת המכרזים, ואכן אין מגישי הצעות צריכים להיות ניזוקים מתקלתה של הרשות. אולי חריג אחר –ואני מותיר זאת בצריך עיון- הוא כוח עליון מוכח, בטרם נפתחו המעטפות, וכמובן כל מקרה ייבדק לנסיבותיו. אך החריג יהיה חריג שבחריגים, שכן לשון התקנה ברורה, ונימוקה עמה, כדי למנוע "מדרון חלקלק". התרת הרצועה ולוא במעט, ראשיתה מצער ואחריתה אינה ידועה, וראוי להימנע מ"מצבי פרשנות", שהדמיון היצירתי יוסיף עליהם כהנה וכהנה, ונמצאנו מכבירים התדיינות.
סבורני כי נקיטה בדרך זו תיטיב עם הציבור, ובסופו של יום גם עם המתמודדים במכרזים.
סוף דבר
התוצאה הינה, כי לאור כל מה שפורט לעיל, דין העתירה להתקבל ויש לצרף את הצעות העותרים כהצעה כשירה להצעות במכרז מושא העתירה ולאפשר להם להשתתף בהגרלת מגרשים המיועדים לכלל הציבור, בקטגוריה של חסרי דיור.