מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי התייצבות לבדיקת מכון רפואי לבטיחות בדרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

אציין כי החוקרת פלד לא התייצבה לחקירה, במועד שנקבע לשמיעת הראיות וממילא לא ניתנה אפשרות לב"כ התובע לחוקרה (זאת, בשונה מיתר החוקרים שהתייצבו ואף נחקרו).
בכלל זה, לא ברי כי ניתן משקל מספק לכך שעת מבקש התובע לקבל רישיון נהיגה, לא רק שהוא מתייצב לבדיקת פסיכיאטר מטעם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ללא אימו, אלא גם המומחה שם מוצא כי הבדיקה הפסיכיאטרית היא "תקינה". אציין כי איני מקבלת את ניסיון הנתבעת לטעון כי היה מצב נפשי קודם על יסוד התעוד מהצבא עת שהתובע פנה עם בקשה לשרת ליד ביתו (ר' בעיקר החקירה בעמ' 31).
...
הוצאות רפואיות עבר ועתיד - איני מקבלת כאמור את טענת התובע כי הוא זכאי להמשיך ולעשות שימוש בקנאביס עד תום תוחלת חייו וזאת על בסיס הוצאה של 1,400 ₪ לחודש (באשר לעתיד).
לנוכח גובה הסכומים המתקבלים במסלול משרד הביטחון - הרי שזו במהותה נדחית.
לפיכך מהפן המהותי התביעה נדחית.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

למערער יוחסה עבירה של נהיגה בשיכרות לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה (נ"ח) תשכ"א -1961, בכך שנהג ביום 12.12.2020 (בשעה 05:03) בכביש 57, ברכב משא פתוח, ובבדיקת ינשוף שנערכה לו נמצא בליטר אויר נשוף רכוז אלכוהול בשיעור של 475 מק"ג העולה על הכמות המותרת- 240 מק"ג. המערער זומן לדיון שנערך ביום 21.3.21 בבית משפט השלום לתעבורה מחוז מרכז (סגן הנשיאה, כב' השופט פרי), בתת"ע 10049-01-21 ומשלא התייצב לדיון, הורשע בהעדרו בעבירה שיוחסה לו, ונדון לקנס בסך של 2500 ₪, פסילת רישיון נהיגה בפועל למשך 24 חדשים בנכוי 30 ימי פסילה מנהלית, ופסילת רישיון נהיגה לתקופה של 6 חדשים מותנית למשך 3 שנים.
המערער הגיש ביום 2.1.22 באמצעות ב"כ, בקשה לביטול פסק הדין, בה טען כי הוא סובל מתופעות פוסט טראומטיות בעקבות שירות צבאי, וכי בשל כך לא התייצב לדיון.
בהחלטה מיום 23.1.22 נקבע כי המערער זומן כדין, וכי אין ברשותו כל תעוד רפואי או נפשי המעיד על "בעיה במצבו". לא הוסבר מתי נודע למערער על גזר הדין שניתן, ומהי סיבת השהוי בהגשת הבקשה.
בעירעור המופנה כנגד החלטת בית משפט קמא נטען כי היה מקום להיתחשב בנסיבותיו האישיות של המערער, וכי החלטת בית משפט להפנות את עניינו של המערער למרב"ד עומדת בנגוד לקביעת בית המשפט כי מחוות הדעת הפסיכיאטרית לא עולות נסיבות אישיות המצדיקות היתחשבות.
מהדוחות עולה תמונה רציפה וקוהרנטית של שלבי הבדיקה, גם אם קיימת השמטה בפירוט דקת העיכוב באחת מהמשבצות בטופס, ואין אני מוצא פגמים של ממש בדרך הכוללת של מילוי הדוחות ודרך עריכת הבדיקה, העלולים להעיב על התמונה הראייתית.
...
בנסיבות אלה – נדחה הערעור.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עתירה כנגד החלטת המשיבה להתנות מתן רישיון נהיגה מסוג C (משא מעל 12 טון) לעותר בבצוע בדיקה רפואית במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (להלן: המרב"ד).
לאור מסקנות הבדיקה השלישית, ביום 3.3.22 נתן המרב"ד המלצה שלא לאשר את בקשת העותר לקבלת רישיון נהיגה מסוג C, וגם לפסול את רישיון הנהיגה שלו לדרגות D, D1, D2 בשל "אי עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה". העותר לא התייצב לשימוע במשרדי רשות הרשוי אליו הוזמן לצורך הצגת טענותיו.
...
לסיכום נטען, כי החלטת הרשות הינה סבירה וראויה לנוכח ממצאי הבדיקות הרפואיות שנערכו לעותר.
אולם שעה שביטולה עלול, גם אם בהסתברות נמוכה, לסכן את שלום הציבור איני סבור כי נכון להיעתר לסעד לו מייחל העותר.
סוף דבר לאור כל האמור, העתירה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבעת 3 מבטחת המשאית טוענת להעדר כסוי בטוחי מאחר שנהג המשאית נהג בעת פסילה מלהחזיק רישיון מאת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
יובהר כי בהתאם לאותו אישור המליץ המכון הרפואי להתלות רישיונו של הנתבע 1 עד גמר בדיקות רפואיות וכי הנתבע 1 לכאורה לא הופיע לדיון בעיניינו ביום 9/7/18 ולא המציא למכון מידע נידרש ולכן ביום 30/7/18 נכנסה ההתלייה לתוקף.
יוצא איפוא שמדובר בשתי הודעות שונות ממועדים שונים שנשלחו לנתבע 1 בנוגע להתליית רשיונו: האחת, הזמנה לטעון טיעונים לפני התליית רשיון והשנייה הודעת ההתלייה עצמה בשל אי התייצבות בפני המכון הרפואי; בנוגע לשתיהן קיימת לכאורה מסירה של רשות הדואר וזאת על-פי דו"ח מעקב דברי דואר.
...
התוצאה: אשר על כן אני מחייב את הנתבעים 1 ו-2 לשלם לתובעים 33,751 ₪ בתוספת אגרת בית משפט (422 ₪) ושכ"ט עו"ד 4,743 ₪.
התביעה נגד הנתבעת 3 נדחית ללא צו להוצאות.
הודעת צד ג' נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 12.12.2022 הוא התייצב במשרד הרשוי על מנת להעלות טענות בעיניין פסילת רישיונו.
4) פסילה שלישית ל- 9 חודשים תבוצע במלואה, ותיכלל עמידה בהצלחה בבדיקות רפואיות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ועמידה בהצלחה במבחנים עיוני ומעשי.
העותר טוען, כי הוא לא ידע על העבירה מיום 6.8.2022 והיא גם לא הופיעה ברשימה של המשיבה.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים מצאתי כי דין העתירה להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) נושא רישום נקודות למי שעובר על עבירות תעבורה הוסדר בסעיף 69 א' לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"א – 1961 וחלק ז' לתקנות התעבורה מסדיר את שיטת הניקוד.
נהיגה באור אדום וכיוצ"ב. כאשר בית משפט בוחן אם בנסיבות היתה צריכה המשיבה להפחית מהעותר אמצעי תיקון, מעבר ל- 6 חודשי פסילה שהופחתו כבר ,דומה כי אין זה המקרה שבו בית משפט יגיע למסקנה כי החלטת המשיבה אינה סבירה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו