בישיבה מקדמית ביום 3.1.23, הסכים המשיב 1 שנותרה שאלת ההוצאות בלבד.
קביעה זו לא הופיעה בסופו של פסק הדין, כנראה משום שכאמור המערערת לא חלקה על חובה זו. המפקחת הביאה בסעיף 19 לפסק הדין את הוראות סעיף 52 לחוק המקרקעין וקבעה בסעיף 20 שאין מחלוקת שמערכת הביוב של הבית היא רכוש משותף.
מכיוון שלא היתה מחלוקת, לא היה צורך שתוסיף ותאמר את האמור בסעיף 58 לחוק המקרקעין, לפיו "בעל דירה חייב להישתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף". על כן, אני דוחה את טענת המערערת, כאילו המפקחת לא נתנה את הסעד העקרי ופסק הדין עוסק רק בהוצאות משפט.
בעוד שעל פי התקנות הקודמות, לא היה על הערכאה הדיונית לנמק את פסיקת ההוצאות ושיעורן, בתקנות החדשות, על פי תקנה 151 (ב) "החלטת בית המשפט בעיניין פסיקת ההוצאות ושיעורן תבטא את האיזון הראוי שבין הבטחת זכות הגישה לערכאות, הגנה על זכות הקניין של הפרט ושמירה על שויון בין בעלי הדין" ועל פי תקנה 153 (ד) "בהחלטה יפרט בית המשפט את השיקולים שהנחו אותו בקביעת שיעור ההוצאות". משנקבע שיש לפרט את השיקולים לקביעת שיעור ההוצאות, שעליהן לבטא את האיזון הראוי, יש בידי ערכאת העירעור לבדוק שיקולים אלה ולהתערב בהם במידת הצורך.
...
אני דוחה את הטענה שהיה על המשיב 1 למצות את ההליכים כנגד עיריית חיפה בקשר לקנסות, כבלתי רלוונטיים בשלב זה. ניתן היתר לפיצול סעדים, ומן הסתם המשיב 1 ידרוש, ובהיעדר תשובה יתבע, את החזר הקנסות שנאלץ לשלם לעיריית חיפה, ואז תוכל המערערת לטעון טענות אלה ולהוכיחן.
על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את הערעור.
המערערת תשלם למשיב 1 הוצאות הערעור בסך 11,700 ₪.