מר ג'רבי קיבל את הטענה- עלות התיקון- 200 ש''ח
סעיף 2.48 - אריחי ריצוף בגוון בהיר וחריג שאינו תואם את יתר האריחים
עמדת מר ג'רבי- בריצוף במירקם פרקט מותרת סטייה בגוונים בדומה לעץ טבעי
הטענה נדחתה
סעיף 2.49 - מרווחים ברוחב לא אחיד סביב קופסת הבקורת בריצפה
הטענה התקבלה- עלות התיקון 200 ש''ח
סעיף 2.50 - בפינת הכסוי סביב קולטן הביוב, מעל האסלה, החיפוי עם חמישה אריחי קרמיקה קצרים יוצרים מרווח עם הסרגל הפינתי
הטענה התקבלה- עלות התיקון 400 ש''ח
סעיף 2.51 - מישקים גמישים הטענה היא שעל פי הנידרש בת''י 1555.3 סעיף 4.7.4 מישקי הפרדה נדרשים בין מערכת הריצפה לרכיבים מבניים אחרים, כגון בין ריצפה לעמודים ולקירות, כי מישקים אלה מיועדים לאפשר תזוזה בין המשטחים, וכי מישקים אלה לא בוצעו בדירה.
לפי טענת ב''כ התובעים, וטיעון זה מקובל עליי, הרי שקביעת מר ג'רבי ניתנה על סמך השערה בלבד, ולאור העובדה שהליקוי לא נזכר בפרוטוקול המסירה של הדירה, אך עסקינן בליקוי שהתגלה לפני תום שנת הבדק, ואין אסמכתא כלשהיא לטענה כי מדובר בנזק שניגרם ע''י הדיירים.
וכך מציין בית המשפט באותו פסק דין:
"ככלל, 'התשובה לשאלה האם יש לאפשר למוכר לתקן בעצמו את הליקויים שנתגלו בדירה, או שמא יש לחייבו בפיצויים תלויה בנסיבותיו של כל מקרה. ההחלטה בעיניין זה נתונה לשיקול דעתו של בית המשפט.' (ע"א 5602/03 סגל נ' שיכון ופיתוח לישראל בע"מ (28.2.2005)). בפסיקה עקבית של בית המשפט, מזה שנים רבות, נקבע כי מוכר מאבד את זכותו לבצע את תקוני אי ההתאמה בעצמו, על פי סעיף 4ב' לחוק המכר, מקום שלא הודה בליקויים ולא גילה מוכנות לתקנם. כך למשל נקבע בע"א 472/95 זלוצ'ין נ' דיור לעולה בע"מ, פ"ד נ(2), 858 כי:
'אמנם, במקרה מתאים, יש לתת למוכר אפשרות לתקן את הניתן לתיקון, הן על פי המדיניות המשפטית הרצויה ובודאי כאשר הדבר מתחייב מכח הדין.
...
בעניין זה, אני מקבלת את טענת התובעים, ויש להותיר את הקביעה הראשונה של מר ג'רבי למתן פיצוי, להבדיל מהחלפת אותן מרצפות בשל העובדה שמדובר בהבדל גוון שאיננו משמעותי, קרי עריכת איזון נכון בין קיומו של הליקוי, לבין הדרך לפצות דייר בגינו.
על כן, בעניין זה, אני מקבלת את טענת התובעים, והם זכאים לפיצוי בגין ליקוי זה על סך 200ש''ח.
סעיף 2.61 - בחדר הרחצה הכללי המרווח של המישקים סביב קופסת הביקורת איננו אחיד.
לסיכום-
אתחיל מהסוף, קרי בעניין ההודעה לצד שלישי, כאשר הצד השלישי איננו חולק כלל על חובתו לשאת בתוצאות קיומם של ליקויים בדירת התובעים, הרי שהוא יחוייב לשפות את הנתבעת על כל סכום בו היא תחוייב לשלם לתובעים בגין הליקויים שנמצאו בדירתם.
באשר לתביעה העיקרית, בהתאם לדברים שציינתי לעיל, הרי שיש לקבל את התביעה כך, שעל הנתבעת לשלם לתובעים את הסכומים הבאים:
בגין תיקון הליקויים לפי מה שנקבע לעיל, כאשר עלות התיקון לקבלן היא 27,300 ש''ח עליהם יש להוסיף מע''מ, ולאחר הוספת 15% לעלויות , מאחר ומדובר בעלויות קבלן, סכום זה מגיע ל 36,732 ש''ח.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובעים את הפיצוי בגין הליקויים שלא אושר תיקונם, סך של 1,950 ש''ח.
סכומים אלו הם נכון ליום עריכת חוות דעתו של מר ג'רבי- 7/5/2020, והם ישאו הפרשי הצמדה וריבית מאותו מועד ועד לתשלום המלא בפועל.