נטען לאי התאמה ביחס לטיב הבניה בין המוסכם לפי הסכם המכר, לבין טיב הבניה בפועל.
הנתבעת ביצעה את בניית הדירה תוך הפרות של דיני התיכנון והבניה, לרבות סטיות חדות מהתוכניות המאושרות ו/או המוסכמות, דבר אשר הוביל למסירת הדירה לתובעים, בעוד שחלקים ממנה בנויים שלא כדין.
נטען לבנייה באיכות ירודה ובחוסר מיומנות שלא עולים בקנה אחד עם מידת הזהירות הנדרשת בענף הבניה, בחירת קבלנים ועובדים בלתי מקצועיים, שימוש בחומרים לקויים ובאיכות ירודה, אי הקפדה על ההוראות החלות על בניה למגורים, אי נקיטת אמצעים לבצוע תקין של עבודת הבניה באופן בו תימנע הווצרות פגמים, ליקויים ואי התאמות בדירה ורמת בניה שאינה הולמת בעל מיקצוע סביר בתחום.
בנוסף, על פי ההסכם בין הצדדים נקבע כי כל שינוי בעיניין ההיתר, על הנתבעת לעדכן את התובעים, אולם הדבר לא נעשה.
...
בהתחשב בטענות שני הצדדים בדיון, והסיכומים, אני מחליט לקבוע, על דרך האומדנא, גובה שכירות חודשית, בשיעור של 9,200 ₪ לחודש, ולפיה יקבע הפיצוי המתאים.
מהאסמכתאות שהוצגו והדיון, שוכנעתי כי חלק מן הליקויים שנמצאו בדירה, תוקנו רק לאחר הגשת התביעה.
ת.א (ת"א) 103072/98 רותי רם און ואח' נ' סנאורה ואח' [פורסם בנבו]:
"... הפערים בין הסכומים שדרשו התובעים, בחוות הדעת שהוגשו מטעמם, לבין הסכומים שמצא מומחה בית המשפט, מדבר בעד עצמו ומעקר במידה רבה את דרישת הפיצוי בגין עוגמת נפש..."
התרשמותי מכלל החומר והטענות, שלתובעים נגרמה עגמת נפש בשל סבבי התיקונים שנדרשו , לפני ואחרי התביעה, ואני מחליט לחייב הנתבעים לשלם לתובעים בגין עגמת נפש סך של 6,000 ₪
סוף דבר
נוכח כל האמור , ביהמ"ש מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים כלהלן:
בגין ליקויי בניה 12,741 ₪ ,הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום הגשת חוו"ד המומחה ( 5.11.18 ) ועד לתשלום בפועל .