מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי הפקדת רישיון חישוב לתקופת פסילה

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

ב"כ המבקשת מנגד טענה כי הפסילה טרם רוצתה שכן סעיף 42(ז) לפקודת התעבורה קובע שבחישוב תקופת הפסילה לא תבוא במניין התקופה שחלפה עד מסירת הרשיון, ולפיכך כיוון שהמשיב טרם הפקיד את רישיונו, הפסילה המנהלית עדיין שרירה וקיימת, גם אם חלפו שישה חודשים מיום שהורה הקצין על הפסילה.
לא זו אף זו, אילו בטלות הפסילה המנהלית היתה מותנית בעצם ריצויה של הפסילה- קרי בהפקדת רישיון הנהיגה לתקופה עליה הורה הקצין, הרי שלכאורה הוראת הבטלות מתייתרת, שכן אם הנהג הפקיד את רישיונו וסיים לרצות את הפסילה - זו ממילא והסתיימה ואין משמעות לביטולה, ואם הנהג לא הפקיד רישיונו, הרי שעל פי הפרשנות בה דוגלת המבקשת, ממילא הבטלות אינה נכנסת לתוקף והפסילה ממשיכה להיות בתוקף ללא כל מיגבלת זמן.
...
משהגעתי לכלל מסקנה שהפסילה המנהלית לא היתה בתוקף ביום 8.10.20, הרי שהתוצאה היא שלא קיימות ראיות לכאורה בדבר אשמתו של המשיב.
בהעדר תשתית ראייתית לכאורית למיוחס למשיב בכתב האישום, לא מצאתי הצדקה להיעתר לבקשה.
הבקשה נדחית.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לו המערער היה נוכח בדיון ולו היה מפקיד את רישיונו או היה מבצע תחליף הפקדה כאמור בתקנות ועל פי ההלכה של בית המשפט העליון בעיניין כהן, עונש הפסילה היה מסתיים מלפני קרוב לשנה וחצי, אך משלא נודע למערער על גזר הדין, הכיצד יתייחס בית המשפט לחלוף השנים מאז מתן גזר הדין? חישוב שנת פסילה מיום 17/05/11 (יום מתן גזר הדין ע"י בית משפט לתעבורה), יביא לכך שהפסילה הייתה אמורה להסתיים ביום 16/05/12 וכי ממועד זה עד הגשת הבקשה חלפה תקופה נוספת של כשנה וחצי, מבלי שהמערער ינהג ברכב, כפי שהצהיר וגם מבלי שירשם לחובתו דוח עבירה תעבורתי.
...
הגם שבפסק דין כהן דן בימ"ש עליון בסוגיה דומה אם כי לא זהה, הפנו השופטים לפסק הדין בעניין רע"פ 7431/10 פלוני נגד מדינת ישראל, (ניתן ביום 21.11.10), (להלן: "פלוני"), שם ציין השופט רובינשטיין כי: "...ייטיב מחוקק המשנה אם יבהיר את רשימת המצבים בהם חלה חובת המצאת תצהיר לפי תקנה 557(ב). מעבר לשאלה נשוא הליך זה (חובת המצאת תצהיר למי שמעולם לא החזיק רשיון נהיגה), עוררה התקנה שאלות נוספות, בכללן: חובת המצאת תצהיר שעה שכבר הומצא תצהיר בדבר אבדן הרישיון בהליך אחר (לגביה ראו רע"פ 4446/04 ביטון נ' מדינת ישראל (לא פורסם)); וכן חובת המצאת תצהיר שעה שרשיון הנהיגה עצמו מופקד בגין פסילה בהליך אחר (שאלה שהתעוררה, אך לא הוכרעה לגופה, בתיק רע"פ 8317/10 כהן נ' מדינת ישראל (לא פורסם)). מבלי להיכנס לשאלה מהם המצבים בהם ראוי לדרוש המצאת תצהיר, יאה אם מחוקק המשנה יבטיח, שנאשם ידע מתי חלה עליו חובה כאמור, ומתי הוא פטור הימנה, והדבר אינו מסובך כלל". לעמדת השופט רובינשטיין הנ"ל (שהיה בדעת מיעוט בעניין כהן), הסכימה גם השופטת חיות (דעת הרוב בעניין כהן), שם כתבה בעמ' 12 לחוות דעתה, כי: "...הגם שמקובלת עליי עמדת חברי (השופט רובינשטיין) לפיה ניסוח תקנות התעבורה אינו משביע רצון והוא מותיר, כלשונו "חללים של אי ודאות אשר אינם ראויים למשפט הפלילי" (ראו לעניין זה המלצתו של חברי למחוקק המשנה ברע"פ 7431/10 פלוני נ' מדינת ישראל (טרם פורסם, 21.11.2010) [פורסם בנבו] , המקובלת עליי אף היא)". – (ההדגשה לא במקור).
ממסמכי בית משפט לתעבורה שנשלחו למערער, עולה כי הפסילה אמורה להתחיל ביום 17/05/11 וזאת למרות שהמערער נידון בהיעדרו ולא הונחה בפניי הוכחה שיש בה כדי להראות שהוא ידע על קיומה של פסילה זו. מחד, הפסילה הינה למשך 12 חודשים ומאז חלפו כשנתיים וחצי ולכן האם בנסיבות העניין ראוי שלא להתחשב בתקופה זו ולהורות על תחילת מניין עונש הפסילה כפי שהחליט בית משפט לתעבורה בגזר דינו? ההליכה בדרכו של בית המשפט לתעבורה עלולה להביא להכפלת או שילוש עונש הפסילה – קרי, העונש ההולם שהטיל בית משפט לתעבורה, כי הרי חישוב הפסילה של 12 חודשים מיום הגשת הבקשה, ביום 12/08/13, תביא לכך שתקופת הפסילה תסתיים ביום 11/08/14, האם ניתן לומר כי זו תכליתו של תיקון 113 לחוק העונשין להטיל עונש הולם שמשמעותו שעונש פסילה של 12 חודשים שהטיל בית משפט לתעבורה יתמשך בפועל על תקופה הקרובה ל - 4 שנים? האם אין במצב דברים זה כדי להביא למסקנה, גם מטעמי צדק, שבעצם המערער סיים את ריצוי עונש הפסילה של 12 חודשים, גם מהטעם שהמערער ידע על פסילתו בפועל ועל קיומו של ההליך המשפטי כחלוף מספר שנים וכן מהטעם שהוא לא החזיק רישיון נהיגה שמחובתו להפקידו וגם מהטעם שלא נרשמו לחובתו כל עבירות תעבורה מאז ביצוע העבירה נשוא התיק העיקרי והצהרתו כי הוא לא נהג מאז.
כבר שאלו חכמים: "צדק ומשפט – הילכו שניהם יחדיו?" – ועל כך ארשה לעצמי להשיב בצניעות כנה ואמתית, שלטעמי, כן והמקרה שבפני יעיד על כך. בנסיבות אלה, נראה לי כי יהיה זה צודק, ראוי והולם לקבל את הערעור ולקבוע כי המערער סיים את ריצוי עונש הפסילה שהוטל על ידי בית המשפט לתעבורה וכך אני קובע.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לאחר שניתנה תגובת המשיבה, נקבע ביום 25/10/222, כי היות והמבקש לא הפקיד את רישיונו בתום הפסילה בתיק האחר, אין לחשב את הפסילה מאותו מועד וזה יחושב ממועד הפקדת הרישיון בפועל או תצהיר.
הפרשנות שנותן ב"כ המבקש, כי הילכת ג'אבר אינה חלה, אינה באה לידי ביטוי בהודעת משרד הרשוי, ההודעה היא בהתאם לדין- את תקופת הפסילה אפשר לחשב מהמועד בו הופקד הרישיון או תצהיר חלף, וזה אינו קיים בתיק.
...
העובדה כי המבקש היה נוכח בעת מתן גזר הדין וידע על מתן גזר הדין ומאז ועד שנה זו, כ-9 שנים, לא נעשה דבר, מהווה שיהוי מצדו של המבקש, שבסופו של דבר פגע במבקש עצמו, שכיום אינו יכול לברר האם נערך לו שימוע במסגרתו הופקד הרישיון.
אם כך, דין בקשה נוספת זו להידחות עקב חוסר סמכות.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בגזר הדין שניתן בתיק העקרי נקבע כי המערער "ייפסל מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 7 חודשים מיום 13.5.20 עת נפסל בתיק הבפ"ת. ככל ורישיון הנהיגה הופקד במזכירות בית המשפט, תנפיק המזכירות אישור הפקדה ללא צורך בהפקדה נוספת". ביום 8.6.20 ניתנה על ידי בית משפט קמא החלטה נוספת בתיק הבפ"ת בה נאמר: "להביא ההודעה לידיעת באי כוח הצדדים ככתבה וכלשונה. לנוכח הודעת המזכירות, רישיון הנהיגה יופקד בביהמ"ש - לאלתר וממועד ההפקדה, תחושב הפסילה. גם אם לא יפקיד הנאשם את רישיונו, נחשב הוא פסול מלנהוג אך הפסילה תחושב ממועד ההפקדה בלבד. אם אין לנאשם רישיון נהיגה בתוקף, עליו להפקיד תצהיר ערוך כדין במזכירות ביהמ"ש". בהחלטה מיום 30.3.23 שתדון בהמשך הדברים, היתייחס בית משפט קמא ל"הודעת המזכירות" שצוינה בהחלטה מיום 8.6.20: "המזכירות נפלה לכלל טעות עת יצאה מנקודת הנחה שרישיון הנהיגה הופקד בבפ"ת לפי הנוסח בגזר הדין ברישאת רכיב הפסילה שקבע "..
...
.לאחר שעיינתי בכל מסמך ומסמך, בתיק העיקרי ובתיק הבפ"ת גיליתי לתדהמתי, כי לא הומצא אישור הפקדה מתיק אחר על ידי הנאשם/המבקש או מי מטעמו, כנדרש על פי התקנות והנוהלים.
נוכח האמור לא ראיתי מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא והערעור נדחה לפיכך.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בהקשר אחרון זה נקבע כי: "כעולה מיגזר הדין של תיק המקור [פל"א 2510-03-17 – ח' כ'], מהחלטות המותב שדן בתיק, והחלטתי בתיק הבפ"ת של התיק העקרי [בפ"ת 2529-03-17 – ח' כ'], הנאשם נפסל, ביום מתן גזר הדין, 31.1.18, לתקופה של 24 חודשים, בנכוי תקופת פסילתו עד תום ההליכים בת 6 חודשים. נוכח הפקדת רישיונו ביום 7.3.17, לא היה צורך בהפקדת תצהיר חלף רישיון, ונוכח הסכמת הצדדים בתיק הבפ"ת, פסילת הנאשם עד תום ההליכים, לתקופה של 6 חודשים, מיום 9.3.17, הסתיימה עוד טרם מתן גזר הדין. יתר תקופת הפסילה שנותרה החלה להימנות ממועד פסק הדין, קרי, 31.1.18". אשר על כן נקבע כי בנסיבות אלה, במועד הארוע, הנאשם היה פסול לנהיגה (להרחבה ראו שם, בפיסקה 8).
בהקשר זה אומר, בנגוד לטענות המבקש, בתי המשפט דלמטה ניהלו את ההליכים בעיניינו באופן מפורט וענייני, ואף חזרו על חישוב תקופת הפסילה שנקבעה במסגרת תיק המקור ובמסגרת ההבהרות שהוגשו על-ידי המבקש לצורך חישוב מירוץ הפסילה לאחר שניתן גזר הדין.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה לרשות ערעור ונספחיה, ובכלל זה ההחלטות ופסקי הדין בהליכים הקודמים, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לרשות ערעור להידחות.
כמו כן סבורני, כי לא מתקיים כל חשש לעיוות דין או אי צדק, לבטח לא כאלה אשר מצדיקים היעתרות לבקשה, ודי בכך כדי לדחותה.
הבקשה נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו