מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי הפקדת כספים על ידי המעסיק לקרן פנסיה במועד שנקבע

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בסופו של יום, בין אם מסיבה שהמכתב לא היתקבל אצלה ובין אם מסיבה אחרת, התובעת לא פעלה לשמירה על רצף זכויותיה הביטוחיות בגין אובדן כושר עבודה על ידי הפקדת דמי גמולים באופן עצמאי או עריכת "הסדר ריסק" (כהגדרתו בתקנון הקרן) לאחר תום תקופת ארכת הביטוח (תקנון הקרן קובע, כי ביחס לכל עמית שפסקו בגינו ההפקדות, יישמרו הכיסויים הביטוחיים למשך 5 חודשים נוספים – להלן: "תקופת ארכת ביטוח").
מהאמור לעיל עולה שהנתבעת לא הצליחה להוכיח את שליחתו של מכתב ההתראה, לא כל שכן את מסירתו לידי התובעת, ועל כן לא שוכנענו שזה אכן נשלח לה. לו היה המכתב נשלח לתובעת היא יכלה לפעול לבצוע ההפקדות במועדן, בין על ידי המעסיק ובין באמצעות הפקדת דמי גמולים באופן עצמאי, או אפילו לערוך הסדר ריסק, כך שהצורך בצירופה מחדש לקרן הפנסיה היה מתייתר.
לפי הסבר זה אין כל קשר בין החיתום לבין העובדה שלא הופקדו כספים במועד בקרן הפנסיה, שכן לו היו למעסיק החדש יותר מ-5 עובדים שהצטרפו למבטחים הרי שגם אם התובעת הייתה מצטרפת מחדש (בגין האיחור בהפקדות), הרי שלא הייתה נידרשת כלל לחיתום.
...
בטרם נעילה לפני סיום מצאנו לנכון להדגיש כי לא נעלם מעינינו שהתובעת מילאה טופס הצהרת בריאות ואף חתמה על טופס הצטרפות לפיו "באותיות הקטנות", מופיעה, בין היתר, התחייבות לחיתום רפואי ככל שיידרש.
שוכנענו שלו התובעת הייתה מבינה שהיא מצטרפת חדשה לקרן שנדרשת להצהרת בריאות ובזיקה לה להחרגה, היא לא הייתה מבצעת הליך של חיתום מלכתחילה.
סיכום לאור כל האמור לעיל החלטנו לקבל את התביעה, במובן זה שיש לבטל את ההחרגה בעניינה של התובעת (כליות).

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הסוגיה שבה עלינו להכריע בפסק דין זה היא האם זכאי התובע לפצוי בשל אי הפרשת כספים על ידי הנתבעת לקרן פנסיה, לפי הוראות צו הרחבה [נוסח משולב] לפנסיה חובה (להלן – צו הפנסיה), בהתייחס לתקופת העבודה של 1-6/19.
לאחר סיום ההעסקה שילמה הנתבעת לתובע פיצוי בגין אי הפקדת כספים לקרן פנסיה בגין חודש 7/19 ומשכך לתובע אין טענות בדבר חובתה של הנתבעת להפריש לקרן פנסיה בגין חודש 7/19.
השכר הקובע להפרשות לפנסיה הוא כמפורט להלן: חודש 1/19 – 3,358 ש"ח; חודש 2/19 – 3,635 ש"ח; חודש 3/19 – 4,035 ש"ח; חודש 4/19 – 3,996 ש"ח; חודש 5/19 – 3,285 ש"ח; חודש 6/19 – 3,246 ש"ח. על פי דו"ח של קרן הפנסיה מיטב דש, מועד ההצטרפות של התובע לקרן הוא 15.1.19.
מאחר ולמעסיק עומד טווח זמן של חודש ימים להעברת ההפרשות לקרן הפנסיה ומאחר ומעסיקים שונים עשויים להפקיד בפועל את ההפרשות במועדים שונים בתוך טווח זה, אין מקום לבחור במבחן המבוסס על בסיס יומי שכן זה עשוי להביא לתוצאות שונות, בין עובדים שונים, רק על בסיס טכני שרירותי של היום בו הופקדו ההפרשות בקרן.
...
לאחר שנתנו את דעתנו לכלל הראיות שהוצגו בפנינו ולכלל טענות הצדדים, באנו לכדי מסקנה כי דין התביעה להתקבל.
איננו מקבלים את טענת הנתבעת כי בשל תאריך זה יש לראות בתובע כמי שלא היה מבוטח בביטוח פנסיוני כלשהו בעת תחילת עבודתו בנתבעת.
על כן, פרשנות תכליתית של הוראת הפטור מהמתנה הקבועה בסעיף 6(ה) לצו הפנסיה, מביאה למסקנה שאין להכריע את המחלוקת כאן רק על בסיס מבחן טכני של תאריך ההצטרפות לקרן הפנסיה שהוא 15.1.19.
אלא שבכך אין להביא למסקנה כי הוא לא היה זכאי שיופרשו עבורו כספים לפנסיה בהתייחס לחודש העסקתו הראשון בנתבעת ואילך.
הטעם הוא שגם אם נמסרה הודעה כזו, וגם אם נרשם בה שההפרשות לפנסיה יחלו בחלוף שישה חודשים והתובע לא העמיד את הנתבעת על טעותה בענין זה, אין הדבר מביא למסקנה כי התובע לא זכאי לפיצוי בשל אי הפרשות לפנסיה בהתייחס לחודש העסקתו הראשון בנתבעת ואילך.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ההתראה המנהלית הומצאה בשל אי העברת הפקדות מכספי המעסיק לקרן הפנסיה של אותו עובד כפי המתחייב מצו הרחבה [נוסח משולב] לפנסיה חובה 2011 (להלן – צו ההרחבה).
המבקשת טענה כי אי העברת הכספים לקרן הפנסיה נגרמה כתוצאה ממחדלה של חברת הביטוח, אשר קיבלה לידיה המחאות מאת המבקשת אך החזיקה בהן כשבעה חודשים עד שמצאה לנכון להודיע למבקשת כי ניתן להעביר את הכספים הדרושים רק באמצעות הוראת קבע.
המסגרת הנורמאטיבית והדיונית הטלת עיצום כספי ומסירת התראה מינהלית החוק להגברת האכיפה נועד "להגביר ולייעל את האכיפה של דיני העבודה על ידי הנהגת הליך מינהלי להטלת עיצום כספי על מעבידים ועל מזמיני שירות" (דברי הסבר להצעת חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשס"ח-2008, ה"ח הממשלה 363, 376; ראו גם: ע"ע (ארצי) 67/10 יבטח בע"מ – חבושה.
יודגש, כי אף על פי שהמערערת חזרה על ההפרה במשך שלושה חודשים בהם נוכו הכספים מהשכר והועברו רק בדיעבד להסדר הביטוח הפנסיוני, הפעיל הממונה את סמכותו בהתאם לסעיף 4 למסמך ההנחיות הפנימיות והגביל את העיצום לסנקציה בגין עיכוב העברת נכויים מחודש שכר אחד בלבד שסכומה 35,910 ₪, תוך שהוא נימנע מלהגדיל את סכום העיצום הבסיסי עקב התמשכותה של ההפרה וחזרתה על פני מספר חודשים.
...
השופט רועי פוליאק בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי חיפה (השופט הבכיר אסף הראל; על"ח 65327-02-23), שבו נדחה ערעורה של המבקשת על החלטת ועדת הערר שהותירה על כנה החלטה על הטלת עיצומים ומתן התראה מנהלית לפי החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשע"ב-2011.
בית הדין סיכם אפוא כי החלטת הוועדה לא לוקה בחוסר סבירות או מבוססת על שיקולים פסולים, וקבע כי דין הערעור להידחות תוך חיוב המבקשת בהוצאות בסך 4,000 ש"ח. בבקשת רשות הערעור משיגה המבקשת על קביעתו של בית הדין האזורי כי בית הדין ביושבו בערעור על וועדת הערר, מוסמך להתערב בהחלטותיה במקרים חריגים בלבד.
דיון והכרעה תמצית ההכרעה והילוך הדיון לאחר שבחנתי את בקשת רשות הערעור, החלטת בית הדין האזורי, החלטת ועדת הערר, החלטת הממונה וכלל חומר התיק, הגעתי לידי מסקנה לפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מטעמיו של בית הדין האזורי אף ללא קבלת תשובת המשיבה.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן, נקבע כי יש לפרש את התקנון במטרה לשמור על התכלית הסוציאלית של קרן הפנסיה, בעת קרות ארוע מזכה לטובת העמית או שאיריו (ר' דב"ע (ארצי) 6-37/97 ד"ר אליציה פוגל – מבטחים מוסד סוצאלי של העובדים בע"מ, פד"ע לב 372 (1998); ור' גם דיון על תכלית הבטחון הסוצאלי בקופה ע"ע (ארצי ) 28489-06-12 סוהייל אבו נסאר - מנורה מבטחים פנסיה בע"מ (1.3.2015)).
משלא הופקדו על ידי המעסיק כספים במועד דהיינו ביום 15.1.2020[footnoteRef:135] המועד המאוחר ביותר בו יש לבצע הפקדה עבור עובד בעל קרן פנסיה ביחס לחודש העבודה הראשון של התובע, דצמבר 2019, לא קמה חובה למנורה בהתאם לאמור בסעיף 19א(י) ואין מקום להחיל עליה חבות על פי סעיף 19א (ד).
...
מכאן, אנו מקבלים את טענת התובע כי תחילת עבודתו בנתבע 2 היתה ביום 1.1.2013.
באשר לתביעת התובע לקבל שחרור מפרמיות בתקופה הרלוונטית, מאחר שתובע לא עמד לבחינה בפני הגורם הרפואי, בהתאם לתקנון הקרן, ובשל דחיית התביעה נגד מנורה– תביעתו של התובע לקבל פיצוי בדמות שחרור מרכיב הפרמיות – נדחית.
מסקנה זו, לא מאיינת את המסקנות אליהן הגענו לעיל כך שתביעתו של התובע למתן צו הצהרתי כי בעת אירוע הנכות היה עמית פעיל – נדחית.
סוף דבר התביעה כנגד מנורה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נכון כי בעיניין וקסלר לתובע שם כלל לא הופקדו כספים לקופת הפנסיה, עם זאת, בפסק הדין לא נעשתה איבחנה בין מצב בו לא קיימת קרן פנסיה אליה מבוצעות הפקדות לבין מצב בו קיימת קרן פנסיה אליה מבוצעות הפקדות בחסר, אלא פסק הדין ניתח את תכלית ותחולת דיני ההתיישנות במצב בו מעסיק הפר את חובתו לקיים את המוטל עליו על פי חוק בכל הנוגע להפקדות לקרן פנסיה אשר מעצם טיבן מבוצעות באופן חודשי.
גם בע"ע (ארצי) 20780-03-19 מיכאל סוסנה - מודיעין אזרחי בע"מ (04.04.2021) אשר עסק אף הוא במצב של אי הפקדה לביטוח הפנסיוני, שם ציין בית הדין הארצי כי ההבחנה בין עובד שלא בוטח לעומת עובד שבוטח חלקית אינה נכונה (סעיפים 30 – 31 לפסק הדין), מה שמחזק את המסקנה כי נקודת ההתייחסות צריכה להיות המועד בו המעסיק לא עמד בחובותיו כלפי העובד ולא במועד קרות הארוע המזכה.
המשיב לא הציג את מכתב הפנייה של בא כוחו דאז אל חברת הביטוח מיום 20.4.15, ממנו ניתן היה להבין אם תשובתה של חברת הביטוח מתיישבת עם טענות המשיב כי אי הפקדת הכספים על ידי המבקשת גרמה לפגיעה בגובה הקצבה.
כך שאף אם נקבע כי עצם ביצוע תשלום ההפרשים מאפס את מירוץ ההתיישנות בשל כך שנראה בעצם ביצוע תשלום ההפרשים כהודאה בזכות על ידי המבקשת, הרי שמירוץ ההתיישנות התאפס לכל המאוחר, לפי טענה זו, במועד ביצוע התשלום, היינו ביום 5.11.2013.
...
הנה כי כן, מצאנו שלא חלים בעניינו של המשיב החריגים לפי סעיפים 8 ו-9 לחוק ההתיישנות, ועל כן תביעתו של התובע התיישנה זה מכבר.
לנוכח האמור, הבקשה מתקבלת והתביעה מסולקת מחמת התיישנות.
לאור המסקנה אליה הגענו התייתר הדיון בשאלת היעדר היריבות, חוסר תום לב וחוסר ניקיון כפיים, טענות משניות לטענת התיישנות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו