מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אי העברת הפרשות לקרן השתלמות

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה שהגיש התובע, מר שמעון יוחנן (להלן: "התובע" ו/או "מר יוחנן") כנגד הנתבעת 1- ישיבת בני עקיבא רעננה והנתבעת 2- מרכז ישיבות בני עקיבא בישראל (להלן: "הנתבעות" ו/או "בני עקיבא") לתשלום פדיון ימי מחלה, פיצוי בגין אי העברת הפרשות לקרן הישתלמות; תוספת ותק ויתרת הפרשות לקרן הישתלמות ולפצוי פיטורים על החלק של תוספת הותק שלא שולם; פיצוי בגין תשלום ביתר למס הכנסה.
...
מנגד, הנתבעות טענו כי רק החל מיום 1.9.09 (לאחר מועד סיום עבודתו של התובע), החלה הנתבעת 2 להפעיל את הישיבה, ולכן לטענתן, יש לדחות את התביעה כנגדה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה שכנגד נדחית במלואה.
סוף דבר: הישיבה (הנתבעת 1) תשלם לתובע, תוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את התשלומים כדלקמן: פיצוי בגין הפרשות בחסר לקרן השתלמות בסך 51,464 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.9.09 ועד לפירעון.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לנוכח האמור לעיל ובהיעדר כל בסיס וראיה לזכאותו, הנטענת, של התובע לפצוי פיטורים, ומשלא השלים שנת עבודה, הרינו מורות על דחיית תביעתו, ברכיב זה. האם זכאי התובע לפצויי בגין אי העברת הפרשות לקרן ההשתלמות מישור? לטענת התובע, הנתבעת, לא טירחה להפריש את הפרשות המעסיק, בשיעור של 7.5% ואת הפרשות העובד, בשיעור של 2.5%, לקרן מישור, ועל כן ביקש לחייב אותה לשלם לו, סכום של 5,913 ₪ ₪ בגין אי העברת חלקו של העובד וסכום של 9,855.28 בגין אי העברת חלקו של המעסיק בהפרשות.
...
אכן מצאנו שהנתבעת לא מילאה אחר הוראות הדין ובכך פגעה בחלק מזכויות התובע כעובד אלא שלא הוכח לנו כי התנהלותה נעשתה מתוך כוונת זדון ולכן הרינו דוחים את תביעת התובע לקבלת פיצוי בגין הפרת הסכם עבודה.
בכל הקשור לפיצוי בגין עוגמת נפש - למרות שברור לנו כי העובדה שהתובע, במשך כל חודשי עבודתו, אצל הנתבעת, קיבל שכר נמוך, באופן משמעותי, מהשכר לו היה זכאי (בשים לב לוותקו), גרמה לו לעוגמת נפש ולמרות שקבענו כי הנתבעת היא שהיתה אמורה לפעול מול משרד החינוך כדי להסדיר ענין זה, החלטנו שאין מקום לחייבה לשלם לתובע פיצוי בגין עוגמת נפש זו וזאת מהטעמים שציינו בסעיף בו דנו בהפרשי השכר.
לפיכך הרינו מורות על דחיית תביעתו של התובע, בשני הרכיבים הנ"ל. לסיכום- שוכנענו בגרסת הנתבעת, כי התובע אכן לא סיפק אישורים בדבר וותקו עד למאי 2011 (שאז המציא אישורים המתייחסים לוותק של 5 שנים, כאשר באוגוסט 2011 המציא את שאר האישורים משהוכיחו וותק של 30 שנה), אלא שלא קיבלנו את גרסתה כי יש בכך כדי לפגוע בזכויותיו ובשכרו.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת, דין תביעתו של התובע לתשלום פיצוי בגין אי העברת הפרשות לקרן הישתלמות להדחות אף היא מהטעם, שהתובע כלל לא ביקש להצטרף לקרן הישתלמות.
...
לטענת הנתבעת, על התביעה לתיקון הדרגה להידחות על הסף מחמת התיישנות הואיל ופניותיו של התובע להכרה בדרגת מדריך מקצועי מוסמך על יסוד מעבר בחינות לכאורה בשנת 1989 או על סמך החלטת הוועדה הבין משרדית משנת 1997 כפי ששב וטוען התובע בתביעתו, נדחו ע"י הנתבעת זה מכבר, עוד בשנת 2002 ואף קודם לכן.
לטענת הנתבעת, דין תביעתו של התובע לתשלום פיצוי בגין אי העברת הפרשות לקרן השתלמות להידחות אף היא מהטעם, שהתובע כלל לא ביקש להצטרף לקרן השתלמות.
איננו מקבלים הגרסה כי התובע לא מודע היה לזכויותיו כמו גם לדירוגו, אלא, כפי שהצטייר בפנינו, התובע גילה אדישות, חוסר עניין וחוסר אכפתיות כלפי זכויותיו, ועתה, בחלוף שנים רבות, מנסה לתקן מצבו לטובה תוך הפלת האשמה על הנתבעת, ושלא בצדק.
משלא נקט התובע בפעולת הצטרפות לקרן חרף הנחיית הנתבעת, אין לו להלין אלא על עצמו, ודין תביעתו ברכיב זה להידחות.
לסיכום תביעת התובע על כל ראשיה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה לתשלום פיצוי בגין אי הפרשה לקרן הישתלמות ברכיב זה לכתב התביעה, עתר התובע לחיוב הנתבעת בתשלום הסכום הכולל של 242,847 ₪ כפצוי על אי העברת הפרשות לקרן הישתלמות, זאת לפי משכורת קובעת בסך של 26,760 ₪, על פי שיעור של 7.5%, לתקופה של 121 חודשים.
...
אשר לשאר טענותיו של התובע, לא מצאנו בהן כל עילה שתצדיק פיצוי ממוני מעבר לסכומים שכבר פסקנו לעיל, ולא כל שכן שלא מצאנו הצדקה לפסוק פיצוי לא ממוני.
אי לכך ולאור האמור, תביעתו של התובע לפיצוי בגין הרכיבים שבכותרת, נדחית.
סוף דבר - אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, תביעתו של התובע מתקבלת בחלקה, ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: אחזקת רכב בסך 30,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2010 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעים, שהינם רבני שכונות, הגישו תביעות בנוגע להלנת שכר (בשל תשלום שכר באיחור ובשל אי תשלום שכר עד מועדי הגשת התביעות, אי תשלום דמי הבראה, ביגוד, מענק יובל, אי העברת הפרשות לקרן השתלמות, הפרשי שכר בגין שחיקה בגובה 4.5% לשנים 1998-2000 ו-1.06% משנת 2000 ועד למועד הגשת התביעה.
התובעים מסכימים להסדר שהושג בעניין קרן ההשתלמות וקופות הגמל ואינם עומדים על תביעתם ברכיב זה. התובעים מודיעים כי לא יגישו תביעות נוספות לפיצויי הלנה בגין עיכוב כספים שלא נתבעו בתביעתם זו עד ליום החתימה על הסכם הפשרה.
...
הנתבעת תשלם פיצוי הלנה לתובעים בשל הלנת שכרם כמפורט בכתבי התביעה ובסעיף 9 לסיכומי התובעים בשיעור של 10%.
תביעות הרב דוד שפירא לתשלום פדיון ימי מחלה בלתי מנוצלים נדחית.
מאחר שתיק הסתיים בפשרה, והצדדים הגיעו להסכמה לגבי מרבית רכיבי התביעה, תשלם הנתבעת הוצאות התובעים בגין שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו