בתגובה לדברים אלו, הבהיר נוימן לתובע כי במידה וייבחר שלא להגיע לשימוע ייחשב הדבר כויתור מצידו על זכות השימוע וייערך לו שימוע בהעדרו.
טענות התובע לפיהן פוטר לכאורה לאלתר ע"י נוימן אינן נכונות, לא הוכחו, ואינן מתיישבות עם פניית התובע לגב' גולדין בה ביקש לברר עימה את ההשלכות של אי התייצבות לשימוע
התובע פנה אל גולדין בשאלה "אם אני לא מגיע לשימוע זה אומר שאני מתפטר?" ונענה כי "אם אתה לא מגיע לשימוע זה אומר שוויתרת על הזכות לשימוע ואז עושים לך שימוע שלא בפניך. זה ממש לא אומר שאתה מתפטר". לאחר שקבל את הסבר זה, פנה לב"כ לקבלת ייעוץ משפטי והחליט שלא להתייצב לשימוע, מבלי שהמציא לנתבעת כל אישור אשר יצדיק את אי התייצבותו.
גולדין ציינה בחקירתה הנגדית שהיא מקבלת את החלטת הפיטורים במסגרת תפקידה כמנהלת משאבי אנוש אולם הבהירה בעדותה [עמ' 56 ש' 19-22] "לא מדובר על מחלקה פלילית ואני לא מבררת איזה פרטים, מבחינתי שאם יש מנהל איזור שקבל החלטות, שנימצא 17 שנה ללא דופי, שמנהל איזור היה כבר 5.5 שנים ואם הוא ראה בסניף וקטונתי אם היה בסניף או המוצר לא היה מקודד, אני בודקת אם יש בשר לשימוע, האם השימוע נעשה באופן חוקי, זה הבדיקות שלי כמשאבי אנוש".
נוהל הפיטורים הברור והסדור שהוכח כי קיים בנתבעת, אשר היה ידוע גם לנוימן, כפי שעלה מעדותו, מתיישב אף הוא עם גירסתו של נוימן בכל הנוגע להתנהלות הליך הפיטורים.
...
כאמור, הגענו לכלל מסקנה כי התובע לא פוטר לאלתר כטענתו, אלא כי נמסר לו זימון לשימוע והוא מיוזמתו ומשיקוליו בחר שלא למצות את זכותו בהקשר זה ולא התייצב לשימוע.
מטעמים המפורטים התביעה ברכיב זה נדחית.
הצהרת הנתבעת לפיה משכורות התובע שולמו עד היום בתשיעי לחודש העוקב לא הופרכה וגולדין לא נשאלה דבר בהקשר זה.
מטעמים אלה לא מצאנו מקום לקבל את התביעה גם ברכיב זה.
כללו של דבר – מהטעמים שפורטו לעיל נחה דעתנו כי דין התביעה על כל רכיביה להידחות.