הסעד המבוקש בתביעה העיקרית - צו לאכיפת הסכם, מנוגד להוראות תכנוניות של עריית חיפה, מיסמך מטעם הועדה המקומית לתו"ב מיום 5.9.11, ותעודת עובד הציבור שהוגשה לתיק, לפיהם גודלה המינימלי של דירת מגורים לא יפחת מ- 54 מ"ר (כולל ממ"ד – שנידרש בעניינינו - ומרפסות); כך ששיטחה של הדירה במצבה הפיזי היום או שטח כל אחת מתתי החלקות, אינו מאפשר הקמת שתי יחידות דיור.
אולם, על הבקשה להיתר לעמוד בהוראות הדין וההנחיות המרחביות הרלוואנטיות שפורסמו מכוח סעיף 145ד' לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965, ובכלל זה, ההנחיה המרחבית הנוגעת לשטח מינימלי לדירת מגורים, העומד באופן רגיל על 54 מ"ר כולל ממ"ד, וכאשר מדובר בפיצול דירות, הדרישה היא לשטח מינימלי של 60 מ"ר לא כולל ממ"ד.
עוד נקבע בתעודת עובד הציבור כי ככל שמבקשים לאשר שטח קטן מזה לדירה, כמסתמן מנתוני השטחים של שתי היחידות הנדונות על פי נסח הרישום ותוכניות ההיתר בתיק הבניין, הרי שהבקשה להיתר כפופה להנחיות פרטניות ונתונה לשיקול דעתו של מוסד התיכנון.
בין אם אי הגילוי נבע מתוך רצון 'למסמר' את התובע, ובין אם מתוך הנחה שהתובע כמי שגר בבניין מאז שנת 1997, מכיר את מצבה הרישומי של הדירה (וכאמור, לא הוכח שהתובע ידע כי הרישום של החנויות והמחסן לדירה טרם הושלם), הרי שהתנהלות הנתבעת בהקשר זה, מגיעה לכדי חוסר תום לב בניהול המו"מ עם התובע, על פי המבחן האובייקטיבי הקבוע בפסיקה.
...
נסכם אפוא ונאמר כי הן פרשנות סובייקטיבית של זיכרון הדברים (לאור גילוי הדעת החיצוני המשותף), והן מבחן אובייקטיבי, מוליכים למסקנה כי הממכר היה דירה, ולא שתי דירות.
אין לי צורך להכריע בשאלות אלו הואיל וחומר הראיות אכן מוליך למסקנה שלא הנתבעת ולא המתווך מטעמה, גילו את אוזנו של התובע שהנתבעת טרם השלימה את רישום הדירה בהתאם להיתר הבניה, וכי הדירה עדיין רשומה בלשכת רישום המקרקעין כשתי חנויות ומחסן.
"
סוף דבר, תביעת האכיפה נשוא התביעה העיקרית, נדחית על ידי.