מהאמור לעיל, עולה כי אין כל הסבר מדוע רק ביום 03.04.16 נדרשה התובעת שלא לעבוד שעות נוספות, וכיצד זה לא נתגלה לנתבעת ממועד תחילת העסקתה ביום 24.11.15, כי היא עובדת שעות נוספות לרוב, ואף מקבלת תגמול כספי בהתאם.
לשאלת הפצוי הראוי
בפרשת אורית גורן (ע"ע (ארצי) 1156/04 הום סנטר (עשה זאת בעצמך) בע"מ - אורית גורן (20.11.07)), פסק בית הדין הארצי כי
"... על אף שאין מחלוקת על חשיבות פסיקתו של פיצוי הרתעתי ואפקטיבי בסכום משמעותי (עניין פלוטקין; עניין קידר; עניין סירטו) - בנסיבות בהן הקביעה העובדתית היא שהשיקול המפלה היה רק אחד השיקולים בהחלטת הפיטורים, וייתכן שאף שיקול זניח - יש לקחת קביעה זו בחשבון גם בעת גיבושו של סכום הפצוי ההולם בהיתחשב במכלול הנסיבות. זאת, הן בעת קביעת הנזק הממוני ואיזה חלק ממנו יש לייחס להפליה הפסולה, והן בעת קביעתו של שיעור הפצוי על הנזק הלא-ממוני. במקביל יש לתת משקל גם לחשיבות הגדולה שבמיגור כל צורה של הפליה, ובצורך לחנך מעסיקים שלא לקחת כל שיקול מפלה בחשבון בעת קבלת החלטות בתחום התעסוקה."
לאחר שנתנו דעתנו לנסיבות פיטוריה של התובעת בנגוד לחוק השויון, ומשלא מצאנו כל הסבר מניח את הדעת להחלטת הנתבעת להרע באופן חד צדדי את תנאי העסקתה בסמוך לאחר שהתובעת הודיעה על הריונה, אנו פוסקים לתובעת סכום בסך של 50,000 ₪.
...
משקבענו כי התובעת לא הוכיחה שפוטרה בזמן אי כושר, שכן פנתה לבית החולים רק לאחר שקיבלה את הודעת הפיטורים והנתבעת ממילא לא ידעה כי על כך בזמן אמת, אלא רק בדיעבד, שעה שהאישורים הרפואיים הונפקו בפועל, אנו דוחים את דרישתה ברכיב זה.
ביחס ליתר רכיבי התביעה, המתייחסים לפיצויים מכוח חוק עבודת נשים, משפסקנו, כי חוק זה אינו חלק בענייננו בשל העובדה שהתובעת לא השלימה 6 חודשי עבודה אצל הנתבעת, אנו דוחים אותם.
אחרית דבר
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
(1) בונוס בגין חודש 03/16 – 1,800 ₪;
(2) הפרשות סוציאליות בגין רכיב "הבונוס" – 1,296 ₪;
(3) הודעה מוקדמת – 1,560 ₪;
(4) פיצוי בגין פגמים בשימוע – 5,000 ₪;
(5) פיצוי מכוח חוק השוויון – 50,000 ₪.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך 1,000 ₪ והשתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 6,000 ₪.